2a divisió FEF

Oriol Alsina: “El més normal seria donar per acabada la competició”

2a divisió B. El tècnic del Llagostera té clar que, de la categoria de bronze en avall, no s’hauria de reprendre la lliga per la salut de tothom i pel problema que suposaria superar el juny

L’estat d’alarma es va allargant i, en conseqüència, l’aturada de la competició s’està fent cada vegada més llarga. Això, amb la preocupació que provoca la pandèmia de la Covid-19, ha obert un debat intens en el món del futbol sobre quines mesures s’han de prendre. Sobretot si s’ha d’acabar la temporada o no i, en el cas que es decideixi no acabar el curs o que no es pugui, quines decisions es prenen sobre la classificació.

Qui té molt clar quina seria la seva decisió és el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, que a causa da la incertesa absoluta actual no veu viable acabar la temporada de 2a divisió B i tampoc n’és partidari: “Veient que no hi ha cap pla ni a curt ni a mitjà termini, si fos per mi, jo donaria per acabada la competició. Al final hi ha moltes coses que se’ns escapen de les mans, a gent que no és professional. A hores d’ara ja s’hauria d’estar planificant la temporada que ve, i és que tots els contractes acaben el 30 de juny. Imagina que hi ha jugadors que tenen acords amb altres clubs passada aquella data i són de la mateixa lliga...”, reflexiona Alsina, preocupat pel que podria suposar acabar aquesta temporada per a l’any següent: “El més normal, també pensant en la salut de tots els futbolistes i membres dels clubs, seria no reprendre la lliga. Entenc que als jugadors, per sobre de tot, el que els importa és saber si l’any que ve tindran feina o no.”

Això sí, el tècnic creu que la LFP hauria de seguir un altre camí que el dels equips de 2a B en avall. “Si fos per mi, seria partidari de donar també per acabada la temporada, però hi ha molts interessos i diners en joc i no es pot fer”, opina Alsina.

El que la FEF digui

Sobre el que el tècnic del Llagostera no es vol mullar és sobre les conseqüències que tindria donar per tancat el curs i quins criteris de classificació se seguirien. “No soc jo qui ha d’opinar perquè, com tots els entrenadors, miraria pels meus interessos. En aquesta situació hi ha la federació espanyola, que és qui hauria de prendre una decisió, que de ben segur no agradaria a tothom, però algú ha de manar”, subratlla el tècnic, que també té present que el Llagostera tenia pendent la disputa de la final de la copa Catalunya: “Amb aquesta decisió nosaltres hi sortiríem perdent perquè per primera vegada en la història anàvem a jugar la final de la copa Catalunya, i segurament ens quedaríem sense, però no hi podríem fer res.”

Des de casa

De moment, el tècnic i tota la plantilla del Llagostera esperen des de casa quina és la decisió que s’acabarà prenent, i de moment segueixen la mateixa rutina que la majoria dels equips. “Ho vivim amb resignació perquè ens agradaria que no passés res d’això i poder estar fent vida normal i seguir competint. Però de moment els jugadors segueixen fent rutines personalitzades a casa, mantenim el contacte individual amb ells i de tant en tant fem alguna sessió conjunta per videoconferència”, explica Alsina.

LA VALORACIÓ

Veient que no hi ha cap pla ni a curt ni a mitjà termini, si fos per mi, jo donaria per acabada la lliga. Hi ha moltes coses que se’ns escapen
Jo no puc dir què s’hauria de fer si es dona per acabada la lliga. La federació ho haurà de decidir
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)