Girona

Adaptació al PGA

Girona. Sense ciutat esportiva, el club ha de buscar solucions per adequar-se als protocols del retorn

Sense ciutat esportiva pròpia, un dels pilars de l’ambiciós projecte del Girona des de l’entrada del City Football Group, el club havia trobat un bon remei per al treball del primer equip a La Vinya, el centre d’entrenament construït des de zero al PGA de Caldes. Amb dos camps i mig i una zona de vestidors, gimnàs i despatxos, l’activitat diària de la plantilla està ben coberta, amb l’afegit del lloguer d’un altre edifici del complex (la Casa Club) per fer-hi plegats els esmorzars i els dinars. A La Vinya, però, no queden totes les necessitats cobertes que marquen l’exigent protocol d’actuació que la Lliga té redactat per al retorn als entrenaments. Concretament, en la tercera fase del protocol, la dels entrenaments de grup, diu: “Per poder crear un espai al màxim d’aïllat i controlat, es recomana als clubs optar per concentracions a les ciutats esportives o en hotels d’ús exclusiu per part del club, en el cas que el club no disposi d’una ciutat esportiva que compleixi els requisits en cadascuna de les instal·lacions.”

Si el protocol tira endavant i és d’aplicació imperativa per a tots els clubs de primera i segona A, el Girona haurà de trobar les solucions al PGA, que ara mateix té totes les instal·lacions tancades i només uns serveis mínims de manteniment, jardineria i seguretat. Al complex, hi ha l’hotel Camíral, el més luxós i espaiós (145 habitacions) i l’hotel La Vida, amb 50 habitacions. Habilitar La Vida per al primer equip és l’alternativa més viable per adequar-se al protocol. De tota manera, hi ha encara per resoldre diverses incerteses, entre altres la mateixa obertura d’hotels –amb els serveis que inclou– ara que estan tancats. Al PGA, el Manchester City hi va fer una concentració de quatre dies –allotjat al Camíral– aprofitant la visita al Girona en el Trofeu Costa Brava del 2017, i també hi van dormir alguns equips de primera.

La de la concentració en un mateix allotjament és la tercera fase. Per a les anteriors, el Girona també haurà d’adequar les instal·lacions, els controls, les rutines i els hàbits a La Vinya, on just abans d’haver d’aturar l’activitat ja va activar un protocol de restricció d’accés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)