2a divisió FEF

La RFEF estudia la proposta de fer dos grups intermedis de segona B

2a divisió B. Una trentena de clubs del bronze han enviat a l’òrgan del futbol estatal l’opció de crear dos grups de vint equips per sota de la segona A i per damunt de la resta de la segona B. L’Olot, sense alinear-se amb cap moviment, veuria amb bons ulls l’anomenada 2a divisió B Pro

Diverses fonts asseguren que la RFEF estudiarà la proposta que li han fet arribar una trentena de clubs de segona B per la creació d’una segona B intermèdia entre la segona A actual i la resta de quatre grups de segona B. L’anomenada segona B Pro constaria de dos grups de 20 equips dividits pel sector nord i el sector sud. Els 40 equips de la nova divisió serien els actuals 24 equips dels quatre grups que es troben entre el cinquè i el desè classificat, si s’executés de cara el curs vinent. A més, hi hauria els dotze clubs que no pugessin mitjançant el play-off exprés i els quatre descendits des de segona A.

La trentena de clubs que han firmat la proposta demanen que el primer classificat de cada grup pugi directe i entre el segon i el tercer de cada sector juguin un encreuament per estipular els altres dos ascensos a segona A. Pel que fa als descensos, baixarien a la resta de quatre grups de segona B els últims quatre classificats de cada un dels dos grups de la segona B Pro.

L’Olot, s’hi posa bé

Tot i no haver firmat cap proposta col·lectiva amb altres entitats –el Lleida Esportiu sí–, l’Olot està d’acord en la formació de la nova categoria intermèdia que professionalitzi una divisió que des del 1987 no pateix cap variació estructural i de normativa. Tot i això, que es pugui executar de cara la propera temporada és gairebé una utopia tenint en compte la reestructuració brutal que suposaria, la falta de temps i els canvis en la normativa en plena crisi provocada per la Covid-19. En cas que tot es dilati per la campanya 2021/22, el fet que no hi hagi descensos a tercera i que si n’hi hagi de tercera a segona B obriria també un període de debat sobre què fer amb la categoria.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)