Girona

Responsabilitat i ambició

2a divisió A. “Tots tenim al cap l’objectiu de pujar”, explica Pep Lluís Martí, centrat a fer un treball d’ajuda mental a l’equip. “Tenir una plantilla llarga i de nivell és un avantatge”, admet

“No soc persona d’estar gaire a les xarxes, però és important en aquests moments ser-hi i transmetre la nostra visió.” Així començava una conversa a l’Instagram del Girona Pep Lluís Martí, que no havia parlat més des que el futbol es va aturar. El tècnic va repassar com viu la crisi sanitària i els seus efectes. “No és fàcil. Estem en un moment d’incertesa, cada cop més difícil, sobretot per la gent que ho està passant malament. L’única manera que tenim d’ajudar-los és quedant-nos a casa.”

Amb els jugadors a casa, el cos tècnic els envia pautes de treball. “El primer que vaig fer és parlar individualment amb cada jugador i demanar les seves sensacions. Com a entrenadors, tenim més feina en l’aspecte psicològic i mental. El més important és donar-los tranquil·litat, saber com se senten i què necessiten”, indica el mallorquí. “Jo crec que els ànims estan bé, amb ganes de tornar i de fer-ho al millor possible. Tenim uns grans professionals, uns jugadors que ens estan donant exemple.” En ple confinament i debat sobre el retorn als entrenaments, Martí explica: “Aquí el problema que tenim és que no sabem quan començarem i quants dies tindrem per preparar-nos. Això ens genera un dubte a l’hora de pensar en les tasques tàctiques i físiques. Però tenim clar que els jugadors són molt conscients del que fan, i això ens facilitarà la feina”. Si la lliga s’acaba reprenent (queden onze jornades, play-off al marge), el Girona pot acabar agraint la profunditat de la plantilla: “Jo crec que sí, que és un avantatge. Tenim molts jugadors, amb molt nivell, que pràcticament no es noten les diferències quan en juga un o un altre. Això ens pot facilitar jugar amb ritme i evitar lesions si juguem cada 72 hores.” Tot plegat, per assolir un objectiu que s’ha encarit –el Girona és a vuit punts del segon classificat– però que el tècnic no defuig: “Està claríssim. No tenim una altra cosa al cap que no sigui l’objectiu. Sí que ho hem de fer pas a pas. Ara ens toca entrenar-nos des de casa nostra. Quan ens haguem d’incorporar a La Vinya, els entrenaments. I quan toquin els partits, a sumar de tres en tres. L’objectiu està molt clar, el tenim tots al cap i no en dubtem.”

Assajar sense públic

“Crec que els jugadors ho passaran malament. El punt anímic del públic sempre ajuda. Fins i tot a camp contrari, el fet que la gent t’estigui al damunt. És difícil, però també ho haurem d’assajar, intentar viure aquesta sensació fent partidets a l’estadi.” Martí sap de què parla, perquè s’hi va trobar dues vegades com a jugador. “Primer, en un Betis-Sevilla de copa [2006/07] en què Juande Ramos va rebre l’impacte d’una ampolla. Es van jugar els últims 29 minuts a Getafe, i va ser un ambient molt estrany.” El segon capítol, amb un gironí de protagonista: “En un Granada-Mallorca, el linier Xavi Aguilar va rebre un cop de paraigua molt a prop meu, quan estava a punt de xutar un córner. Vam tornar a Granada a acabar el partit i vam tenir la sort d’empatar.”

Proposta a l’afició

“Per nosaltres, el futbol sense públic no és el mateix”, resumeix l’exjugador del Mallorca. Si es reprèn la competició, el Girona lluitarà per pujar en estadis amb les graderies buides. Martí va fer una crida a l’afició per quan l’equip torni a competir: “Els trobarem a faltar a la graderia, però no al carrer. Els convido a tots a penjar la bufanda, la bandera o el que tinguin al balcó. Ara potser no és el moment, perquè és moment d’agrair el que fa al personal sanitari, però, un cop torni el futbol, podríem trobar aquesta manera de donar-nos suport.”

En la conversa, Martí també va repassar els seus millors moments de l’etapa com a jugador –tancada en un Mallorca-Girona, (0-1) vuit dies abans del fatídic Girona-Lugo– i de l’arribada a Montilivi i la seva primera missió: “Vam fer feina principalment tàctica defensiva, per agrupar l’equip, ajudar-nos i poder treure el talent. I en l’aspecte mental i de motivació, donar molta llibertat al jugador. Crec en la llibertat dels jugadors. Si hem fitxat jugadors que són tan bons, no els podem coartar. Han de poder treure la imaginació i la qualitat que tenen.”

SENSE DATES

“El problema és no saber quan tornarem i quants dies tindrem per preparar-nos”

COM A ENTRENADOR

“La nostra feina és sobretot saber com se senten i què necessiten els jugadors”

A PORTA TANCADA

“M’hi he trobat i és una sensació molt estranya. També ho haurem d’assajar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)