Girona

L’hora de recomençar

Els jugadors del Girona reprenen aquest matí l’activitat amb entrenaments individuals a La Vinya

Tots els futbolistes estan a punt perquè cap està afectat per la Covid-19, tot i que els tests d’anticossos van revelar nombrosos casos detectats, ja superats

El Girona, un dels clubs que han manifestat amb claredat la voluntat de reprendre la competició i lluitar per un objectiu –el retorn a primera divisió– que no ha perdut mai de vista malgrat els entrebancs que ha acumulat, fa avui el primer pas real de la represa. Els jugadors tornen a estar citats avui a La Vinya, que van visitar de manera fugaç dimecres per sotmetre’s als tests del coronavirus. Avui, però, ja hi estaran més estona i hi tornaran a suar. Gairebé dos mesos després de l’últim entrenament –hauran passat 58 dies–, l’equip tornarà a entrenar-se aquest matí, tot i que immers en una nova realitat, la dels protocols establerts per LaLiga per minimitzar riscos. D’entrada, el Girona arrenca amb tota la plantilla a punt, perquè cap dels futbolistes ni de la resta de persones que es van sotmetre a les proves dimecres no va donar positiu de coronavirus. Els tests d’anticossos, això sí, van revelar vint casos de persones que, teòricament, havien passat la malaltia de manera asimptomàtica i que ja l’han superada.

Immunes, en principi

Des que es va declarar l’estat d’alarma, el Girona va informar de dos casos puntuals –un jugador i un membre de l’àrea esportiva– positius per coronavirus, després d’haver tingut símptomes. A partir de les proves que un equip mèdic enviat per LaLiga va fer dimecres a La Vinya, a aquests dos casos se n’hi van afegir divuit més, de persones asimptomàtiques que, segons el test anticossos, també l’havien passada. Dels vint casos, onze són futbolistes. Tots ells estan nets, amb la qual cosa poden començar a treballar amb normalitat avui. Amb l’avantatge que, si les proves són del tot fiables, podran entrenar-se amb la tranquil·litat de ser teòricament immunes al virus. Entre futbolistes –tots els del primer equip menys el lesionat Brandon, i els joves Jonathan Morilla, Turmo, Pau Víctor, Ibrahima i Ilyas–, els tècnics, els fisioterapeutes, els encarregats del material, el delegat, membres de l’àrea esportiva i de comunicació, una cinquantena de persones es van sotmetre als tests.

Els joves, encara no

El matí serà intens avui a La Vinya. La primera fase del retorn a l’activitat exigeix fer entrenaments individuals, però els jugadors estan citats en diferents franges d’una hora. N’hi haurà sis per torn, tot i que treballaran tots separats, tal com marca el protocol. De fet, fins i tot tenen programada una hora concreta diferent d’arribada, per no coincidir ni en l’entrada a les instal·lacions. Després de gairebé dos mesos sense trepitjar camp i d’acumular tot el treball confinats a casa seva, els futbolistes hauran de fer un treball progressiu per anar recuperant el to i mirar de reprendre la competició amb garanties. En la sessió d’aquest matí, no hi haurà encara els cinc joves del filial o del juvenil que Pep Lluís Martí ha decidit integrar en la dinàmica i que probablement s’hi afegiran dilluns.

Una altra peculiaritat de la nova realitat del treball a La Vinya és el control meticulós de LaLiga, que hi té destinat de manera fixa un inspector –els que feien de directors de partit– encarregat de supervisar que es compleixen totes les mesures del protocol. LaLiga també enviarà un equip de producció audiovisual i distribuirà les imatges dels entrenaments als mitjans.

IMMUNES

11
jugadors
i 9 membres més dels que es van fer el test (més de 50) tenen anticossos. Tots estan bé

LLARGA ESPERA

58
dies
han passat des de l’últim entrenament a la Vinya, el 13 de març, abans de ser tots confinats

SOTA CONTROL

LaLiga té sempre un inspector a La Vinya i hi envia un equip de producció audiovisual

PER COMENÇAR

Els jugadors, repartits de sis en sis en franges, treballaran tots separats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)