2a divisió FEF

El ‘play-off’ ja té més llum

Futbol semiprofessional. La FEF estableix les posicions finals, amb canvis a tercera, el dia que el Sabadell i el Barça B tornen a la feina amb els primers entrenaments individualitzats

Feia dies que la federació espanyola no donava cap més detall sobre quin seria el camí cap a la disputa del play-off d’ascens a segona A i segona B, però ahir en va destapar uns quants de cop en un matí molt intens ple de comunicats. El més destacat és que la FEF ja ha fet el comunicat oficial de la resolució final de totes les competicions que organitza, amb especial atenció a segona B i tercera divisió, per definir quins equips tenen dret a jugar el play-off exprés previst. Ara aquests equips s’han d’inscriure acceptant els requisits de la federació, que entre altres coses pot implicar una reducció de la vida social des que s’iniciin els entrenaments. En la categoria de bronze el Barça B, segon; el Sabadell, tercer, i el Cornellà, quart, entraran al sorteig com estava previst –encara no té data–, i també es va establir que l’Atlètic Balears, el Logroñés, el Castelló i el Cartagena són els quatre campions. A tercera, en canvi, hi va haver una petita sorpresa, i és que l’Europa avança el Sant Andreu i acaba el curs en la tercera posició, deixant els andreuencs en la quarta. Els barcelonins acompanyaran l’Hospitalet, campió de grup, i el Terrassa, segon.

El dia del retorn, curiós

L’anunci de les classificacions definitives va coincidir amb el dia que el Sabadell i el Barça B tenien previst tornar a la feina amb els primers entrenaments individualitzats –el Cornellà ho farà la setmana que ve–. De fet, el Sabadell ja ho tenia tot a punt per començar la setmana passada, però com que el Vallès no va passar a la fase 1 ho va ajornar fins ahir. Els dos clubs van fer les sessions tal com estava previst –fins i tot amb la presència de vuit jugadors del juvenil en la sessió del filial blaugrana–, respectant en tot moment les mesures sanitàries a les quals s’han de remetre els esportistes professionals.

Sorprenentment, mentre el Sabadell i el Barça B celebraven a les xarxes el fet d’haver-se pogut entrenar, la FEF va emetre un comunicat en què deia que els equips que havien de jugar el play-off es podien començar a entrenar quan el seu territori entrés a la fase 2. Una informació diferent de la que tenen els clubs, que consideren que tenen el permís per fer aquestes sessions amb l’autorització del CSD –afirmen que l’han rebut–. I és que, sense anar més lluny, hi ha equips com l’Eivissa-Ibiza o el Badajoz que ja s’entrenen des del moment que van entrar a la fase 1 i ningú els ha advertit que no ho poden fer. El conflicte ve perquè les diferents normatives generen confusió, perquè els esportistes professionals –els de segona B ho són– es poden entrenar individualment a les instal·lacions esportives a l’aire lliure, però com que per la FEF la competició no és professional dona ordres diferents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)