Girona

Lliga a l’horitzó

El Girona enceta la fase final de preparació amb els entrenaments amb tot l’equip i el partit del retorn a Las Palmas al cap

“Ens ho hem de prendre com un minitorneig d’onze partits”, diu Alcalá

El camí comença a estar traçat i el compte enrere, activat. Hores després de la confirmació de l’horari del partit del retorn, el dissabte 13 (21.30 h) al camp de Las Palmas, Pep Lluís Martí va poder fer el pas que anhelava des de feia molts dies. “Per fi tots junts. Així és més fàcil aconseguir-ho”, expressava ahir el tècnic a les xarxes socials. Amb el permís per començar l’última fase dels entrenaments, tota la plantilla del Girona es va reunir a La Vinya en un entrenament que va començar a les deu del matí. Enrere quedaven les cinc franges horàries diferents quan els entrenaments eren individuals, les tres quan van formar grups de deu futbolistes i també les dues de catorze jugadors. Ahir al matí, 80 dies després de l’última sessió col·lectiva, els blanc-i-vermells van tornar a treballar tots junts.

L’entrenament del 13 de març ja es va fer sabent que aquell cap de setmana no hi hauria el partit programat a Las Palmas. El d’ahir va ser el primer amb el cap centrat de ple ja en el duel a les Canàries, un cop confirmat l’horari. “Teníem moltes ganes de recuperar la normalitat, amb un treball més semblant al que fèiem abans i que dies enrere era estrany i molt diferent, primer amb entrenaments individuals i després per grups”, comenta Alcalá. Els gironins tenen menys de dues setmanes per posar-se a to per a un calendari molt exigent, amb partits cada tres dies. Amb una bona prova només de començar, amb viatge i partit a Las Palmas i un altre duel al cap de 72 hores, el primer a Montilivi sense públic, contra el Racing. “Ens ho hem de prendre com una lliga nova, un minitorneig d’onze partits, i s’ha d’estar preparat mentalment i físicament. Qui millor hi arribi serà el que aconseguirà l’objectiu”, indica el central, convençut que la plantilla té potencial per acabar fent bones les expectatives en una temporada irregular. “Veig la gent amb moltes ganes i il·lusió de reprendre la lliga i assolir l’objectiu que tant volem tots.”

LaLiga continua madurant el protocol del retorn, amb especial èmfasi a la prevenció del coronavirus. Tots els futbolistes seran sotmesos als tests per a la detecció de la Covid-19 abans de cada partit, entre 24 i 48 hores abans. Si es detecta un positiu, en primer lloc es procedirà a l’aïllament del futbolista al seu domicili. L’altre pas important serà fer una anàlisi minuciosa de tots els seus contactes, i aquí entrarà en joc el programari Mediacoach, que servirà per detectar tots els contactes que hagi tingut el futbolista també amb l’equip rival i l’equip arbitral. Tota persona que hagi tingut un contacte directe superior als cinc minuts amb la persona infectada, passarà també l’oportú control.

REACCIONS

Desitgem que torni la competició. Han estat mesos durs i volíem recuperar la normalitat, amb un treball més semblant al que fèiem abans

LA XIFRA

80
dies
entre l’última sessió abans de l’aturada forçada, el 13 de març, i el primer entrenament amb tot el grup, ahir.

EL PROTOCOL

Si hi ha un positiu, un programari cercarà els contactes de més de cinc minuts durant el partit
Veig la gent amb ganes i il·lusió de tornar i aconseguir l’objectiu que tant volem tots
Pedro Alcalá
DEFENSA DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)