Girona

El col·lapse és monumental

El Girona és incapaç de millorar les prestacions i cedeix contra el cuer el quart empat consecutiu en la lliga

Els blanc-i-vermells es tornen a ennuegar a l’hora de generar futbol d’atac i el Racing viu molt tranquil i fins i tot millor en la segona part

GIRONA 0 RACING 0

ÀRBITRE:Trujillo Suárez (col·legi de Tenerife) i Ortiz Arias (VAR).Targetes grogues:a Mojica (31’), Aday (62’) i Maffeo (73’), del Girona, i a Toribio (11’) i Alexis (19)’, del Racing.Targetes vermelles:cap. RACING: Luca Zidane Buñuel Alexis
Figueras (45+3’) Olaortua Carmona Nkaka
Mario Ortiz (84’) Toribio
Kitoko (74’) Abraham Borja Galán
Cejudo (74’) Lombardo
Nico Hidalgo (84’) David Rodríguez
GIRONA: Riesgo Maffeo
Juanpe Ignasi Miquel Mojica
Diamanka
Granell (57’) Gumbau
Rivera (57’) Aday
J. Soriano (70’) Samu Saiz
Gallar (70’) Borja García
Jairo (84’) Stuani

La visita del cuer havia de servir per curar uns quants mals i es va convertir en un altre drama. La impotència més absoluta. El Girona buscava un retorn a la competició contundent per recuperar terreny i alimentar l’ambició i s’ha trobat embolicat en un col·lapse dels grossos. Incapaç de generar perill, el conjunt blanc-i-vermell va permetre que un equip que arribava encalladíssim en l’últim lloc de la classificació se sentís més còmode i tot. El més trist és que l’empat del Racing és més que merescut. En el primer partit a Montilivi sense públic, segurament el que es van estalviar els jugadors locals és una bona xiulada.

El Saragossa, aquest cop sí, acabava de fer la feina amb una victòria a Lugo. Guanyessin o no els aragonesos, de fet, no treia cap grau d’obligació als gironins, que no tenien cap excusa. No només perquè arribava el cuer, sinó perquè la primera declaració d’intencions del retorn, a Las Palmas, va ser decebedora. Apagat a l’hora de generar joc i desequilibri, Pep Lluís Martí va decidir deixar a la banqueta els dos extrems titulars dissabte, Gallar i Jairo. I Samu Saiz, sense més dilacions, directe a l’onze. La resta, intacta. Havien passat tot just 74 hores, però el tècnic va voler allargar la confiança en la línia defensiva i els dos pivots, Diamanka i Gumbau.

Amb Borja, Samu i Aday, Stuani devia comptar que el 24è gol estava més a prop. La primera rematada de l’uruguaià, de cap per sobre del travesser, va ser a centrada de Gumbau. L’arrencada va millorar la de l’anterior cita, perquè el repte era fàcil i perquè el Racing també es va començar estirant i acceptant un duel més obert. En el primer quart d’hora, un parell d’arribades a cada àrea prometien. Però van quedar en això. Els blanc-i-vermells, cridats a manar, es van anar col·lapsant. I el cuer feia la sensació que tenia més clar què calia fer que el conjunt de Pep Lluís Martí. Homes amb recursos contrastats com Borja (va arrencar per l’esquerra) i Samu (pel mig) no trobaven el camí. Al Girona li costa Déu i ajuda combinar la pilota amb criteri i velocitat. I quan la circulació és tan lenta, tot es fa previsible i pla. Tampoc va fer mal en transicions, perquè les escasses arrencades dels mitjapuntes van morir abans de trepitjar àrea. Com una connexió entre Samu i Borja, que va arribar desequilibrat i forçat a la frontal. El Racing va generar un lleuger ensurt abans del descans, després de mig partit més de ben poca cosa. Ja no és qüestió dels noms que tria, sinó més aviat de falta de confiança col·lectiva. I tampoc és un equip que se sàpiga imposar per fam, caràcter i esperit.

Les coses que van malament sempre poden empitjorar. Sort d’Asier Riesgo, que va salvar el 0-1 en una falta executada per Borja Galán després d’un error de Gumbau en la sortida. La pressió del Racing deixava en evidència els gironins, incapaços de progressar amb clarividència. Martí va provar-ho renovant els pivots, amb l’entrada de Granell i Rivera. El capità, només d’entrar, va servir una molt bona falta cap a Ignasi Miquel, que sol dins l’àrea va fer una rematada de cap defectuosa. El Racing, però, es veia molt més sencer i convençut del que feia. Com més minuts passaven, pitjor pintava el panorama per als de casa. Tot fiat a algun invent puntual. I a Samu ja li faltaven cames.

El pas endavant del conjunt d’Oltra en la segona meitat era indiscutible. El 0-1 va tornar a estar a prop en un córner que Maffeo va treure al límit (68’). Àlex Gallar i Jonatan Soriano van formar la segona via de moviments de Pep Lluís Martí des de la banqueta. Ja no era qüestió d’esborrar cap mala imatge i oferir una versió convincent, sinó de trobar el camí del gol i superar el cuer de la categoria. Just després de la pausa d’hidratació, Stuani hi hauria pogut posar la llum, en la primera jugada que va tenir en condicions. Va retallar bé, però la rematada li va sortir massa encreuada. I fins al final, només una rematada forta però un pèl massa alta d’Àlex Gallar. Un balanç paupèrrim per al conjunt més ric de segona A, que va tornar a oferir una versió depriment, sense esma ni esperit. La foscor clama al cel i comença a ser molt difícil de solucionar. Paradoxalment, la sèrie més llarga sense perdre –nou jornades– coincideix amb un malson per als gironins.

SENSE LLUMS

Martí va jugar amb Samu Saiz, Borja, Aday i Stuani, però ja no és cosa de noms

PERILL NUL

Stuani només va tenir una jugada per fer mal i Ignasi Miquel, una en una falta

LA SEGONA MEITAT

Els visitants van fer un pas endavant i fins i tot van posar a prova Riesgo

MALA PINTA

El ritme i la imatge posen en perill fins i tot l’accés al ‘play-off’ d’ascens

MINUT A MINUT

5’ Córner servit per Aday al primer pal, però Gumbau no aconsegueix impactar amb la pilota amb l’esperó.
5’ Bona excursió de Gumbau, que arriba fins a la ratlla de fons i fa la centrada a l’àrea petita i Stuani remata amb el cap massa elevat.
15’ Jugada personal de Lombardo, que prova el xut des de fora de l’àrea i Riesgo l’atura fàcilment.
16’ Condueix Samu Saiz pel mig però en comptes de cedir a Aday ho fa cap a Stuani. L’uruguaià fa el xut però Zidane la refusa a un lateral. 16’ Recuperació del Girona en la pressió. Maffeo controla una mica escorat a la banda i fa una rematada massa creuada a fora.
24’ Bona arribada per la dreta de Carmona, que fa la centrada al primer pal, on hi havia David Rodríguez. Juanpe, providencial, posa el peu bé. 40’ Nova conducció de Samu Saiz, que filtra una pilota interior però Borja García no controla bé.
53’ Falta directa que executa Galán i obliga Riesgo a fer una bona estirada per refusar-la.
59’ Falta lateral servida per Granell que Ignasi Miquel no remata gens bé quan estava sol davant del porter Zidane. 69’ Centrada prolongada per Figueras al primer pal i Maffeo rebutja el perill quan la pilota es colava al segon pal amb Toribio a punt per rematar. 71’ Arribada de Mojica a dins de l’àrea rival i prova una centrada-xut que no troba rematador.
78’ Stuani retalla Figueras, s’encara a Zidane però remata massa creuat a fora.
92’ Gallar ho prova des de la frontal però el seu xut surt per molt poc per damunt del travesser.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)