Girona

Enyorant Brandon

L’atacant mallorquí, que no podrà tornar a jugar aquest curs per una lesió, s’havia erigit abans de l’aturada en un dels principals arguments del Girona

Sense ell, l’equip no ha estat capaç de marcar ni un sol gol en 180 minuts en què ha generat ben poca cosa

La tornada del Girona a la competició després de l’aturada no ha respost a les expectatives de ningú. Ni per resultats –dos empats– ni, sobretot, per joc. El conjunt orientat per Pep Lluís Martí es manté sòlid en defensa, concedeix poc i no encaixa, però en atac les prestacions estan lluny del que s’espera d’aquest equip. “Ens falta velocitat i moviment a l’espai”, reconeixia Martí dimarts a la nit a la sala de premsa de Montilivi, després d’empatar a zero amb el Racing, igual que quatre dies abans al feu de Las Palmas. I és que el tècnic no ho dirà, però en la seva manera d’entendre el futbol troba a faltar, i molt, algú com Brandon Thomas, un futbolista que li aportava precisament això, velocitat i moviment a l’espai.

L’atacant de Santanyí, petició expressa de Martí i aterrat en el mercat d’hivern, s’havia erigit en un argument ofensiu definitiu, just abans de trencar-se el lligament encreuat anterior del genoll esquerre en un entrenament i acomiadar-se de la temporada, revés que va patir la setmana anterior a la parada de la competició. “La lesió va arribar quan es trobava en el millor moment. Ja havia congeniat amb tots els companys, s’havia adaptat a la nostra manera de jugar i sabia com interpretar-la. Ens estava donant moltes coses a l’espai. És un jugador important, que ens farà falta, però no hem de posar excuses, hem de treballar amb el que tenim, que és molt i bo”, valorava el preparador.

En poc temps, Brandon s’havia convertit en un jugador capital i en la cara del canvi del Girona i, després de nou partits de lliga vestint de blanc-i-vermell, dels quals només un va acabar en derrota, la seva contribució anava en augment. Pur nervi i energia sobre la gespa, representava un comodí ja que podia ocupar qualsevol de les quatre posicions de dalt, defensivament també era important, incansable en la pressió, era una solució a l’espai amb la seva rapidesa i, a més, començava a veure porteria; havia marcat en les seves dues últimes titularitats, contra la Ponferradina (2-0) i l’Albacete (1-1), aquest darrer, de fet, l’últim gol de l’equip, un golàs després d’un control orientat de molt bella factura.

Tot això el Girona, que va descartar fitxar un substitut, ho ha perdut. “És una baixa important, però si no tenim Brandon ho hem d’oblidar i buscar solucions”, remarcava Martí, que treballa per fer millorar el rendiment en atac dels seus, que en els darrers 180 minuts han generat dues ocasions clares i no han anotat cap gol.

Diferents atacs

En els dos matxs sense Brandon, Martí ha provat diverses fórmules per a l’atac, i cap ha tingut èxit. Sempre amb Stuani de referent a dalt, a l’estadi de Gran Canària contra Las Palmas va començar amb Jairo i Gallar a les bandes i amb Borja a la mitjapunta, però no va rutllar. Cap dels dos extrems va estar encertat ni va poder aportar gaire, i al cap de 60 minuts van ser substituïts per Aday i Valery, que tampoc van acabar-se de trobar. Una mica més tard va canviar la mitjapunta, que va passar a ocupar Jonatan Soriano, que en els 20 minuts que va disputar no va tenir impacte.

Dimarts a Montilivi, l’entrenador va intentar fer una volta de cargol més a l’equip, canviant el registre i introduint Samu Saiz a la mitjapunta, juntament amb Borja, que va jugar escorat a l’esquerra, per potenciar el joc per dins i en zones intermèdies, però no va funcionar. Aday, titular a la dreta, va ser rellevat per Gallar en el minut 70, com Samu i Borja, pels quals van entrar Soriano i Jairo, respectivament, sense gaire incidència. En tots dos enfrontaments, el doble pivot el van ocupar Gumbau i Diamanka, que no van ser solució en la sortida, mentre que Rivera i Granell, que van jugar contra el Racing la darrera mitja hora, tampoc van poder controlar ni agafar les regnes de joc amb continuïtat. Pel que fa als laterals, Maffeo i Mojica no van ser gaire profunds ni incisius en cap dels dos partits.

LES FRASES

La lesió va arribar quan es trobava en el millor moment. Ja s’havia adaptat i sabia com interpretar la nostra manera de jugar

DES DE LA REPRESA

Sense comptar la pilota aturada, l’equip només ha pogut crear dues ocasions clares en dos partits
És una baixa important, però si no tenim Brandon ho hem d’oblidar i buscar solucions
Pep Lluís Martí
TÈCNIC DEL GIRONA
9
jornades
de lliga va jugar Brandon amb el Girona, de les quals l’equip només va perdre’n una. Va marcar dues dianes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)