Girona

La reacció o la depressió

El Girona se la juga al camp de l’Elx, que el pot fer caure de la zona de ‘play-off’ i deixar-lo buit d’arguments (19.30 h)

Després de dues decepcions seguides sense gols ni cap bona sensació en atac, a Pep Lluís Martí li urgeix fer un tomb

El convenciment pronunciat per l’entrenador i els jugadors del Girona durant el confinament i el retorn no s’ha traduït de cap manera al camp. El partit del retorn a Las Palmas va ser decebedor, però el va seguir una versió tan o més pobra a Montilivi, contra el cuer. Dos empats sense gols que, per més que consolidin una sèrie de jornades invictes que és tan llarga (9) com improductiva, deixen els gironins no només amb l’ascens directe cada vegada més lluny, sinó també amb el risc seriós de no arribar ni al play-off. Avui, al Martínez Valero(19.30 h), el Girona i Pep Lluís Martí tenen un senyor examen. I si tampoc el superen, les alarmes tornaran a estar enceses. O hi ha reacció, o malament rai.

L’Elx té dos punts menys i sap, per tant, que la victòria equival a superar un rival directe en la lluita per l’accés a la fase d’ascens, amb l’afegit que el duel a Montilivi ja es va resoldre a favor dels il·licitans (0-2). És cert que el conjunt de Pacheta tampoc ha tingut un retorn ni de bon tros agraït a la competició, amb un empat a casa contra l’Extremadura, penúltim, i una derrota al camp de la Ponferradina, on Nino va marcar primer (amb 40 anys) però no en van fer prou.

En les dues versions tan pobres que ha ofert el Girona des del retorn, ha coincidit –tot i que amb diferents protagonistes al darrere de Stuani– una falta alarmant de recursos per desequilibrar les defenses rivals. Martí no ha trobat la manera de posar-hi remei, però li convé molt trobar la llum. I no descarta, segons va reconèixer ahir, fer algun retoc en el patró de joc. El tècnic s’ha endut l’últim fitxatge, el davanter uruguaià Joaquín Zeballos, que debuta en una convocatòria. “És un jugador típic per estar a l’àrea, de menys associació i més finalització, de més moviments a l’espai que d’anar-la a rebre, i que no dona cap pilota per perduda”, va explicar Martí, que va deixar a casa Brian Oliván, possiblement com a càstig després d’una expulsió contra l’Albacete (no jugava) que li va costar dos partits de sanció.

Un estadi maleït

El Girona busca la revifada en un escenari que se li resisteix. En deu visites al Martínez Valero, entre segona B i segona A, acumula sis derrotes i quatre empats.

TOTS HO NECESSITEN

L’Elx, que va guanyar 0-2 a Montilivi, tampoc ha tornat gens fi, amb un empat i una derrota

UN DAVANTER MÉS

Amb la sequera com a maldecap dels gironins, l’uruguaià Zeballos s’estrena en una convocatòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)