Girona

El Girona perd a Elx i pot acabar la jornada fora de la zona de “play-off” (1-0)

2a divisió A. Punt i final a nou jornades d’imbatibilitat dels gironins, que han despertat a partir del gol dels locals (46’) però s’han estavellat amb Edgar Badia i el travesser

El Girona ha posat punt i final a una ratxa de nou partits sense perdre per culpa d’un gol d’Escriche just a l’inici de la segona meitat al camp de l’Elx. Els de Martí, que somiaven amb una gran arrencada després de l’aturada per mantenir les esperances d’ascens directe, han iniciat el darrer tram de lliga amb el peu esquerre (2 punts de 9) i no només han vist esvaïdes les possibilitats d’atrapar un dels dos primers classificats, sinó que tenen molts números per acabar la jornada fora de la zona de play-off.

Martí ha apostat per la continuïtat de nou dels onze futbolistes que van ser titulars dimarts contra el cuer i l’únic canvi l’ha fet a la sala de màquines amb la presencia de Rivera i Granell en detriment de la parella Diamanka-Gumbau. L’Elx ha imposat un ritme alt al partit, sobretot en la pressió, que ha obligat els de Martí a pujar també un graó la seva intensitat en relació als duels contra el Las Palmas i el Racing, que van ser de perfil molt baix. Els gironins, però, han tingut els problemes habituals per generar perill, tot i que Stuani ha estat a punt de fer el 0-1 (15’) en una acció on ha emergit Edgar Badia amb una ma providencial. Els visitants, exigits pel ritme dels locals, han aconseguit mantener la concentració defensiva durant tot el primer acte i han deixat el rival amb una única oportunitat de gol: una mitja volta de Josan que Riesgo ha aturat amb dificultats (34’). L’agressivitat local ha mantingut a ratlla Stuani i també els jugadors de segona línea com Aday, Samu Saiz i sobretot Borja García.

La segona meitat hauria pogut començar de meravella i ho ha fet de mala manera. Del possible 0-1 (Borja ha estat a punt de sorprendre Badia des del mig del camp, 46’) s’ha passat a l’1-0 (47’). En l’acció del gol, Josan s’ha escapat per la banda dreta i s’ha endut quatre futbolistes del Girona (Mojica, Juanpe, Rivera i Borja) abans d’enviar una precisa centrada a Escriche, incomprensiblement sol, que ha batut a plaer Riesgo.

Tot i que el gol ha estat un cop baix, com a mínim ha servit per esperonar el Girona i perquè els de Martí veiessin les orelles al llop. Els blanc-i-vermells han fet, per fi, el pas endavant enyorat i han tret un orgull que semblava perdut, però no n’hi ha hagut prou. Aday ha fet l’1-1, que ha estat anul·lat per fora de joc (51’) i el mateix jugador l’ha tornat a tenir poc després, però s’ha trobat amb un incommensurable Edgar Badia (54’). Martí ha començat a injectar frescor, primer amb Valery i Jonatan Soriano, després amb Jairo i més tard amb Gumbau i el debutant Zeballos. Amb un onze molt ofensiu i de molt risc (Jairo i Valery com a laterals molt avançats), els gironins han inclinat el camp i l’Elx s’ha hagut de multiplicar en defensa. Stuani, de tisora, ha estat molt a prop de l’1-1 (80’). I dues canonades enverinades de Gumbau no han significat l’empat per culpa del travesser (83’) i d’Edgar Badia (87’), el millor jugador del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)