Girona

Martí ho haurà d’aixecar

El Girona, tot i un retorn molt improductiu a la competició, manté la confiança en l’entrenador mallorquí i espera que faci reaccionar l’equip

El Mirandés traurà els gironins de la zona de ‘play-off’ si puntua avui

Els màxims responsables del Girona tenien molta confiança en l’energia que Pep Lluís Martí impregnava a la plantilla. El confinament va arribar després d’una sèrie llarga sense perdre –tot i que amb dos empats seguits que la matisaven–, però l’equip i el tècnic es veien capaços encara de ser a temps de tot. El retorn a la competició, però, ha contradit del tot l’ambició del discurs. I el Girona, després de tres versions improductives, ja no només es pot oblidar de l’objectiu de màxims, sinó que té feina per fer si vol accedir al play-off d’ascens, del qual quedarà arraconat avui si el Mirandés puntua a casa contra la Ponferradina. Ho hauria pogut fer el Rayo ahir, però va acabar empatant en un partit boig a Riazor.

La derrota al camp de l’Elx va fer mal i va frustrar molt el vestidor, que ni amb una millora ni acumulant ocasions clares no va trobar el camí del gol. Tot i l’encallada, però, el Girona manté la confiança en Pep Lluís Martí i espera que el tècnic mallorquí faci reaccionar l’equip. El club no s’ha plantejat cap mesura dràstica que actuï com a revulsiu en les últimes jornades. Una altra cosa, és clar, seria que la reacció no arribés. Ja s’ha demorat prou, i la visita del Numància dimecres a Montilivi serà un altre examen.

L’1-0 al Martínez Valero va ser molt dolorós, perquè l’equip hi buscava la reacció després de dos partits molt decebedors que va tancar amb empat i encara en va sortir amb un resultat pitjor. La cara, però, va ser diferent que la mostrada contra el Las Palmas i contra el Racing, cuer, en què els gironins no van tenir cap capacitat de generar joc d’atac. A Elx, l’equip es va espavilar més, tot i que quan va buscar amb insistència el gol va ser quan va encaixar l’1-0, per culpa d’un pèssim balanç defensiu després d’un córner a favor. Ni acumulant molts homes d’atac, ni aculant l’Elx al darrere ni fabricant diverses ocasions clares, el Girona no va ser capaç de trobar el camí del gol. Els gironins no marquen des que Brandon Thomas –ara lesionat de gravetat– va marcar l’1-0 contra l’Albacete (24’) el 7 de març, en l’últim partit abans del confinament.

Sisè o setè

El Girona, que va arribar a l’aturada amb quatre punts de marge respecte al setè classificat, sabrà avui si tanca la 34a jornada fora dels llocs que donen accés a les eliminatòries d’ascens. Tot dependrà del Mirandés, que el superarà si guanya la Ponferradina a Anduva i també en farà prou amb l’empat, perquè té el goal average a favor. El conjunt de Pep Lluís Martí ha encadenat vuit jornades en zona de play-off. L’anterior cop que era més avall va ser el 24 de gener, amb un empat a casa contra l’Oviedo. La següent jornada, i carregat de pressió, l’equip va obtenir una victòria de molta transcendència a Fuenlabrada, que semblava l’inici d’un enlairament que s’ha esvaït.

QUIETUD

Tot i l’encallada i els 4 punts de 15, el club no s’ha plantejat cap mesura dràstica

MILLORA SENSE BOTÍ

A Elx va arribar la primera derrota, però va ser molt pitjor la imatge dels altres dos

LA JORNADA

El Rayo empata i es manté per sota dels gironins, però el Mirandés els té a l’abast
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)