2a divisió FEF

El Cornellà hi posa la llum

Fase d’ascens a 2a divisió A. El Cornellà s’assegura el pas a les semifinals derrotant un dels galls de la categoria, l’Eivissa, gràcies a un inici sorprenent i dosis d’entrega encomiables

eivissa 1 cornellà 2

EIVISSA:Parreño: Kike López, Gonzalo (Grima, 46’), Quintanilla, Rubén; Núñez, Javi Pérez (Diego, 46’), Javi Lara; Rai (Cirio, 22’), Borja i Rodado.CORNELLÀ:Ramon Juan; Guzmán, Cristian, Pol Moreno, Javi Jiménez; Fer Pina (Rulo Prieto, 75’), Agus Medina, Nana, Eloy Gila (De Baunbag, 86’); Pablo Fernández (Álvaro Vega, 65’) i Becerra (Montoro, 86’).GOLS:0-1 (13’) Becerra. 0-2 (16’) Pablo Fernández. 1-2 (63’) Pol Moreno, en pròpia porta.ÀRBITRE:Roman Roman.T.G.:a Núñez i Kike López per a l’Eivissa; a Becerra i Pablo Fernández per al Cornellà.PÚBLIC:Sense públic a Màlaga.

Sortosament, el futbol encara manté moments de màgia en els quals els resultats més inesperats poden succeir. El triomf del Cornellà contra l’Eivissa, en els quarts de final de la fase d’ascens a segona divisió A, enlluerna perquè és la victòria de l’equip petit, underground, que trenca amb la norma imperant en la categoria i, més encara, en una fase d’ascens amb un accés caríssim. El conjunt verd, un dels pocs reductes que queden basats en el futbol de base i que fitxa jugadors joves que cap altre equip gran amb aspiracions s’atreviria a fitxar, va derrotar l’Eivissa, que ha posat diners, gairebé més que ningú, per ascendir de categoria. Dues fuetades i grans dosis d’entrega van servir perquè l’equip de Romo ahir fes un pas endavant i es classifiqués per a les semifinals per primer cop en la història.

El Cornellà va sorprendre en un inici de partit en què va intimidar el rival amb molta presència dins l’àrea. La pressió que va aplicar l’equip de Romo també va afavorir la sensació d’ofegament que va desembocar en dos gols al voltant del minut 15 de partit. Becerra i Pablo Fernández van aprofitar les segones jugades en pilota aturada per encarrilar l’enfrontament. L’esforç defensiu del Cornellà va ser encomiable, ja que no va deixar que el rival s’apropés amb fluïdesa a les zones de perill en els primers 45 minuts.

En el segon temps, Alfaro va retocar el seu onze i els verds començaven a patir. Pol Moreno, en una falta lateral, es va introduir la pilota a la pròpia porteria en una mostra de candidesa, l’única de tot l’enfrontament. L’Eivissa va reduir distàncies i Romo va treure un davanter i va posar Álvaro Vega com a guardià de la defensa. La variació va ser clau perquè va tapar la sagnia que s’albirava i l’Eivissa no només no va visitar Ramon, sinó que va estar a punt d’encaixar la sentència.

ELS VESTIDORS

Crec que els hem sorprès. Els meus jugadors s’han imposat en els primers duels i han acabat amb molta efectivitat
En la segona part, hem aportat energia i fins i tot hem acabat el partit a l’àrea rival
Guillermo Romo
entrenador del cornellà
Fase de campions
Qui guanya puja directament. Qui perd passa a semifinals amb la resta de classificats.
Castelló-Logronyès
*Al tancament d’aquesta edició, el partit estava en la pròrroga (1-1).
Cartagena-Balears 22 h
Quarts de final
Qui guanya passa a semifinals. Qui perd, eliminat.
Eivissa-Cornellà* 1-2
Athletic B-Badajoz** 1-1 (5-6)
Marbella-Peña D.* 0-2
Sabadell-Atlético B* 20 h
Barça B-Valladolid B 20h
Cultural-Ieclà* 22 h
*Segon classificat contra quart **Tercer classificat contra tercer
Semifinals
El sorteig és dirigit amb els primers i els segons classificats jugant prioritàriament contra els pitjors classificats en lliga regular. Tots els partit, emesos per Footters.

Avui és el torn del Barça B i el Sabadell

A la mateixa hora (20 h, Footters), els dos equips catalans que es van classificar per a la fase d’ascens es jugaran l’accés a les semifinals. D’una banda, el Barça B s’enfrontarà amb el Valladolid Promesas sense tres dels seus jugadors més importants: Riqui Puig, Araujo i Ansu Fati s’han quedat a Barcelona per ordre expressa de Quique Setién i sembla que no jugaran cap partit de la fase d’ascens per evitar riscos de lesions amb la Champions en l’horitzó. El Sabadell, d’altra banda, se les haurà contra un altre filial, l’Atlético de Madrid B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)