3a divisió FEF

Les cares conegudes

Fase d’ascens a 2a divisió B. Jonathan Risueño va ocupar el lloc de tècnic de l’Hospitalet després que Xavi Molist, ara al Terrassa, fos acomiadat. Tots dos s’enfrontaran per pujar de categoria

L’Hospitalet i el Terrassa, primer i segon classificat, presentaran la batalla de les batalles en el grup cinquè de la tercera divisió avui (20 h, Footters) a Badalona. Al terreny de joc hi haurà dos equips ben recognoscibles, botxins de la resta d’equips d’una lliga extremadament disputada. I a les banquetes, dues figures, Xavi Molist i Jonathan Risueño, que van compartir un passat molt recent, es veuran les cares per assolir l’objectiu que tots dos fa anys que busquen. Primer, junts; i ara enfrontats.

Molist, ara entrenador del Terrassa, va ser acomiadat de l’Hospitalet quan faltaven sis jornades per acabar la lliga del curs passat, després que una derrota contra l’Europa li fes perdre el lideratge. El moviment va ser ideal per al director esportiu, Jonathan Risueño, que va convèncer la directiva del club –el president i Màgic Díaz, líder a l’ombra del projecte i principal valedor de Molist en la seva arribada– que ell havia de ser l’escollit per ocupar el seu lloc. Risueño, que ja havia mostrat unes ganes irrefrenables en etapes anteriors de ser el tècnic de l’Hospitalet, va accedir al lloc i, a més, com a segon classificat, va disputar una promoció d’ascens que se li va complicar fins al punt de no pujar a segona B. Tot i això, el tècnic va ser renovat en el càrrec per una temporada i també ha estat renovat aquest curs tot i no haver-se materialitzat l’ascens. Per altra banda, al cap de pocs mesos Molist va trobar un projecte que li esqueia, a Terrassa, on havia estat jugador, amb plena confiança de la presidència i el director esportiu –Miquel Ezequiel– i amb una plantilla amb moltes possibilitats. Els dos equips han lluitat pel lideratge durant la lliga però l’Hospitalet s’ha acabat erigint en el gran dominador de la competició durant la segona volta.

“Ens coneixem perfectament. Els hem vist moltes vegades durant la lliga i, a més, hi ha jugadors que conec”, ha declarat l’entrenador del Terrassa, Xavi Molist, que considera que el seu rival és el principal favorit per guanyar el partit: “Tenen l’etiqueta de favorits des del primer dia.” Risueño hi està d’acord. “Per plantilla i perquè ens serveixen dos resultats, som els principals favorits”, explica el tècnic riberenc, que, això sí, fa un matís: “Per pressupost no estem obligats a pujar, però hem quedat primers, així que ho assumim.”

CONEGUTS

Risueño ha aconseguit ser el tècnic i Molist ha trobat un lloc a la seva mida

Tots els condicionants juguen a favor de l’Hospitalet

A diferència de la promoció d’ascens a segona A, on hi ha pròrroga i penals si el partit acaba amb empat, a la fase d’ascens a segona B no existeix aquesta possibilitat. D’aquesta manera, si els 90 minuts arriben amb igualtat en el marcador, l’equip que pujarà serà el millor classificat, és a dir, l’Hospitalet. Els tècnics manifesten, però, que això no canviarà el plantejament de cap dels dos equips. “Si hi vas a empatar, és més probable que perdis el partit”, diu el tècnic del Terrassa, Xavi Molist. “Sortirem a guanyar el partit i ser fidels al nostre estil”, ha afirmat el tècnic dels riberencs, Jonathan Risueño. A més, si l’Hospitalet no aconsegueix pujar, té la possibilitat d’assistir a una repesca organitzada per la FEF en camp neutral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)