Girona

Tota una experiència

El Girona jugarà el quart ‘play-off’ en els seus últims vuit cursos en la categoria

Els gironins es van quedar a només un pas de l’ascens en dos dels tres anteriors

Esperant que LaLiga dictamini la data de l’inici del play-off, el Girona es prepara per a la seva quarta participació en el sistema d’ascens implantat ja fa deu anys, des de la temporada 2010/11. I és que, des de l’arribada d’aquestes eliminatòries, el Girona ha militat vuit cursos a segona A –va estar dos cursos a primera– i en la meitat d’aquests ha participat en el play-off d’ascens, una dada a l’abast només del Valladolid, també amb quatre participacions en tan sols sis campanyes.

El conjunt blanc-i-vermell ha viscut moltes més decepcions que alegries en els play-offs que ha jugat. En cap ha aconseguit el gran objectiu de pujar a primera –quan ho va fer, el curs 2016/17, ho va aconseguir pujant directament–, però en dos dels tres play-offs va accedir a la segona i definitiva eliminatòria. Els gironins només van guanyar dos partits en les tres participacions anteriors, tots dos a Montilivi, contra l’Alcorcón (3-1) el curs 2012/13, i contra el Còrdova (3-1) el 2015/16. A l’estadi de Montilivi també s’han viscut dues grans ensopegades contra el Saragossa, que li va remuntar un 0-3 de l’anada, i l’Osasuna, en l’última decepció en aquest format.

El conjunt dirigit per Francisco, que afrontarà la seva primera aventura en un play-off, intentarà fer valer l’experiència en situacions similars i el bagatge de molts dels seus futbolistes per fer bona la seva quarta participació en l’única via que li queda per tornar a primera un any després. El Saragossa, que jugarà el seu tercer play-off, i l’Elx i l’Almeria, que jugaran el segon, també volen aprofitar l’última bala a la recambra per assaltar l’ascens. Els gironins tenen comptes pendents amb els andalusos –el seu primer contrincant–, que els van deixar sense ascens el curs 2012/13 guanyant-los els dos partits de l’última eliminatòria, i també amb els aragonesos. Caldrà veure si l’equip haurà recuperat forces i utilitza la seva qualitat per fer el pas esperat que no ha fet fins ara.

PARTICIPACIONS EN UN ‘PLAY-OFF’

GIRONA 4
Valladolid 4
Còrdova 3
Saragossa 3
Las Palmas 3
Alcorcón 2
Sporting 2
Almeria 2
Elx 2
Granada 1
Celta 1
Hèrcules 1
Múrcia 1
Nàstic 1
Osasuna 1
Getafe 1
Tenerife 1
Cadis 1
Osca 1
Numància 1
Màlaga 1
Albacete 1
Mallorca 1
Deportivo 1

Curs 2012/13 (Alcorcón i Almeria)

El Girona va disputar el seu primer play-off amb Rubi com a tècnic. Els gironins van jugar contra l’Alcorcón en la primera eliminatòria (1-1 a Santo Domingo i 3-1 a Montilivi) i van perdre els dos partits decisius contra l’Almeria (0-1 i 3-1), en què Charles va marcar tres dels quatre gols dels andalusos.

Curs 2015/16 (Còrdova i Osasuna)

En la que va ser la seva darrera participació en un play-off d’ascens, el Girona va mantenir en la primera eliminatòria la inèrcia guanyadora que havia aconseguit iniciar en una segona volta brillant. Els de Pablo Machín van acabar quarts i es van enfrontar al Còrdova. Tot i perdre al Nuevo Arcángel (2-1), els gironins van remuntar l’eliminatòria després d’acabar el temps reglamentari amb el mateix resultat. La millor classificació evitava els penals però no la pròrroga i Cristian Herrera va sentenciar fent el 3-1. En la segona eliminatòria l’Osasuna (sisè en la lliga) va vèncer els blanc-i-vermells a El Sadar (2-1), però tot i marcar fora de casa i saber que amb un únic gol en tenia prou, el Girona va tornar a perdre i els de Pamplona van celebrar l’ascens davant d’uns gironins, de nou, amb un pam de nas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)