Girona

Embolica que fa fort

L’Almeria, rival del Girona, i el Saragossa, també implicat en la fase d’ascens, anuncien un positiu en la plantilla

El Fuenlabrada, que amb 28 infectats el cap de setmana es donava per descartat, afirma que podria estar en disposició de jugar aquest diumenge

Es manté el silenci de competició i les dates del ‘play-off” continuen en l’aire

Cada dia que passa sembla un pas enrere cap al desenllaç de la lliga de segona divisió A. Des de fa deu dies, que es va suspendre el Dépor-Fuenlabrada, a causa del brot de Covid-19 sorgit en la plantilla del club madrileny, que el campionat va a la deriva i s’ha convertit en un xou al qual no se li albira el final. I és que, ara mateix, no es veu l’horitzó per a la disputa de la fase d’ascens a primera divisió que ha de desembocar en la clausura de la competició; hi ha multitud de fronts oberts i els òrgans esportius que integren el futbol estatal –LaLiga, la FEF (Federació Espanyola de Futbol) i el CSD (Consell Superior d’Esports)– no estan trobant, de moment, la fórmula per resoldre’ls.

De fet, els maldecaps s’acumulen. Ahir era el dia en què s’esperava que el comitè de competició es pronunciés respecte a la determinació de LaLiga, que diumenge va comunicar que l’Elx seria el quart equip del play-off després de deixar com a nul el matx entre el Dépor i el Fuenlabrada.

Que s’apliqui l’esmentada mesura proposada per l’ens presidit per Javier Tebas depèn de la ratificació de competició, però tampoc ahir, i ja fa tres dies que se l’espera, l’òrgan federatiu va dir res. De la validació d’aquesta decisió depèn també l’aprovació dels horaris de la promoció d’ascens, cosa que durant el dia d’ahir també es va complicar encara més amb un positiu confirmat d’un jugador de l’Almeria, el rival del Girona, i un altre del Saragossa, un dels implicats en les eliminatòries per pujar.

Els dos clubs, que no van revelar la identitat del futbolista, van suspendre els entrenaments i van aplicar el protocol pertinent: van aïllar el positiu, van enviar la resta de components de l’equip a casa i van disposar-se a desinfectar la ciutat esportiva completament. Avui les plantilles se sotmetran a un nou test i, si els resultats són negatius, la qual cosa descartaria un brot, tornaran a entrenar-se. A més, se’ls farà un test PCR cada dos dies.

El Fuenlabrada, a escena

Després de l’anunci durant el cap de setmana que tenia 28 infectats i de la decisió de LaLiga de suspendre definitivament l’enfrontament que li quedava i que li donava possibilitats d’entrar en el play-off –una mesura acceptada en un primer moment pel club– al Fuenlabrada ja se’l donava per descartat. Tot i això, la pressió de la plantilla, disconforme amb la situació, i la bona evolució dels positius, li han fet canviar el prisma i ahir es va despenjar dient que aquest mateix diumenge estaria en condicions de jugar el matx contra el Dépor. “Diumenge el club va comunicar que no tenia la disposició de parlar de dates, ja que estava en una situació d’incertesa. No obstant això, els últims resultats dels tests PCR i l’evolució en els últims quatre dies han estat molt bons, per la qual cosa afrontem amb il·lusió el final de temporada”, va indicar l’entitat madrilenya en un comunicat.

El Fuenlabrada, però, no depèn només que el comitè de competició no ratifiqui la proposta de LaLiga, també té un expedient obert per la FEF arran de denúncies de diversos clubs de la categoria de plata per aclarir si l’entitat madrilenya va incomplir les normes viatjant a la Corunya. Ahir estava previst que el jutge instructor del cas, Ricardo Esteban Díaz Sánchez, escoltés les declaracions de l’entrenador, José Ramón Sandoval; del president, Jonathan Praena; del metge, Juan Manuel Blanco; del jugador Hugo Fraile, i de l’agent Rodrigo Fernández, però tot va quedar aturat. El Fuenlabrada va recusar el jutge instructor assignat per la seva suposada vinculació a un executiu de la FEF i a un conseller del Dépor, la qual cosa va paralitzar, momentàniament, el procés.

EXPEDIENT OBERT

El Fuenlabrada recusa el jutge instructor de la FEF i el procés es paralitza

ATURATS

Tant l’Almeria com el Saragossa aïllen les plantilles a casa i suspenen els entrenaments
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)