Girona

Massa interrogants

Encara amb focs per apagar i preguntes per resoldre, LaLiga treballa en diverses opcions per poder acabar el curs

L’ens espera que el comitè de competició es pronuncii respecte el Deportivo-Fuenlabrada i aposta per començar el ‘play-off’ en el format actual, demanant als clubs implicats que aïllin tots els seus futbolistes, o per jugar les eliminatòries a partit únic i en una seu neutral

Els clubs, els futbolistes i tots els aficionats no paren de fer-se preguntes i plantejar-se hipòtesis des que LaLiga va decidir ajornar el partit de l’última jornada, entre el Deportivo i el Fuenlabrada, per culpa d’un brot de Covid-19 que afectava els madrilenys, amb els gallecs jugant-se no baixar a segona B i els blaus depenent d’ells mateixos per disputar un històric play-off d’ascens a primera, tot just en la seva estrena a plata. Fer viatjar el Fuenlabrada tot i els avisos que havien donat els tests dels dies anteriors i no aturar la resta d’enfrontaments amb equips implicats en els mateixos objectius encara aixeca polseguera, sobretot en els clubs afectats més directament.

Amb els madrilenys confinats en un hotel de la Corunya des del 20 de juliol, LaLiga va plantejar donar per nul el seu matx contra el Dépor, descendit independentment de si sumava els tres punts, i confirmar que l’actual sisè classificat, l’Elx, seria el rival del Saragossa, tercer. Tot i això, que la decisió de la patronal sigui efectiva depèn del comitè de competició, que encara no s’ha pronunciat, per la qual cosa els dubtes no s’han esvaït gens i els nous casos positius a l’Almeria i el Saragossa obliguen a treballar i planificar diversos escenaris per assegurar el final del curs 2019/20.

LaLiga espera doncs que competició faci un pas endavant, ja sigui ratificant la seva proposta o la de l’instructor de la FEF, que va suggerir ahir donar-li per perdut el duel ajornat a Riazor. I és que això li permetria executar l’opció pertinent, tot i que, evidentment, el procés acabarà arribant a apel·lació, el TAD o a la justícia ordinària. Amb la validació de competició, l’organització presidida per Javier Tebas podrà desencallar la situació, fins al nivell que el coronavirus deixi.

El ‘play-off’ actual

Encara amb un mínim marge de dies, i sempre que els positius de l’Almeria i el Saragossa no acabin en un brot (els andalusos van informar que, menys el positiu, la resta han donat negatiu en els últims tests), d’acord amb alguns mitjans estatals, LaLiga seria partidària de disputar en el sistema previst a doble partit les eliminatòries per determinar el tercer equip que ascendiria.

Per mantenir el format actual establert des de fa deu temporades, LaLiga podria demanar als quatre clubs participants (el Saragossa, l’Almeria, el Girona i l’Elx) que concentressin els seus futbolistes en hotels. Aquesta possibilitat no serà en cap cas obligatòria, ja que en el seu dia va aixecar discrepàncies entre els jugadors.

Partit únic en seu neutral

L’altre escenari que podria estar-se plantejant LaLiga és el de concentrar els equips en unes instal·lacions concretes i jugar les dues semifinals i la final del nou play-off a partit únic en la seu neutral escollida, una escapatòria per acabar el curs que seria prèvia a la possibilitat de fer que un jutge acabi decidint el destí de tots, en cas que no es pogués jugar cap partit més. I és que segons les bases de la competició, pugen dos equips directes i un per mitjà d’un play-off; per tant, la campanya es donaria per inacabada i les possibilitats podrien portar a formar una primera amb dinou equips, repescar el Leganés, entre altres opcions.

De moment, el Girona, juntament amb l’Elx, els únics equips sense cap positiu, continua entrenant-se cada dia a La Vinya extremant encara més les mesures de seguretat en les instal·lacions i entre els seus jugadors. El conjunt dirigit per Francisco es manté expectant i en espera que la LaLiga i la FEF prenguin alguna decisió.

LA VIA JUDICIAL

Tot i ser l’última opció, els tribunals decidirien què fer si no es pogués jugar el ‘play-off’

EL GIRONA

El club extrema les mesures de seguretat i es manté en espera d’alguna decisió

Al Fuenlabrada se li complica el trajecte

Tot i no rendir-se en el seu objectiu de disputar el ‘play-off’, el Fuenlabrada va trobar-se ahir a la nit amb un nou actor en contra. A LaLiga, que diumenge va plantejar que no el jugués, s’hi va afegir l’instructor de l’expedient obert per la FEF, que va proposar al comitè de competició la mesura cautelar de donar-li per perdut 3-0 el partit contra el Dépor. Tant la de LaLiga com la de l’instructor són propostes que ha de validar competició i qualsevol de les dues deixaria el conjunt madrileny sense promoció d’ascens. El futur del Fuenlabrada doncs, és ara en mans de competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)