Girona

Crida a la prudència

Pel context. El Girona demana evitar aglomeracions. Si l’equip puja, no hi haurà ni rua per la ciutat ni parlaments des del balcó de l’ajuntament

Quan falta un dia per disputar-se a Montilivi la tornada de la final del play-off d’ascens a primera, el Girona ja ha previst un possible escenari de celebracions, respectant la situació sanitària complexa que s’està vivint, i que no tindrà res a veure, naturalment, amb el que es va viure el 4 de juny del 2017 i l’endemà, primer a l’estadi i després a la ciutat. El mateix club, l’Ajuntament i els cossos policials van reunir-se en una junta de seguretat per concretar la hipotètica celebració del Girona en cas d’assolir el preuat ascens. El club fa una crida a la responsabilitat per evitar aglomeracions de persones als voltants de l’estadi, tant en la rebuda de l’equip com en les possibles celebracions del postpartit. En aquest sentit, la federació de penyes del club proposava fer una rua de cotxes per tal de poder fer una celebració sense perill de rebrot. Els cossos de seguretat, però, no donen el permís per dur a terme aquest tipus de celebració i, per tant, no convocarà cap acte festiu.

Dos objectius prioritaris

Cristóbal Sánchez, president de la federació de penyes del Girona, comentava les propostes que ha fet el club per potenciar el moviment blanc-i-vermell: “Des del club s’ha treballat amb dos objectius: fent una crida a engalanar els balcons, places i carrers, per tal de notar l’ambient futbolístic a la ciutat; i també hem treballat amb seny i fent cas de les recomanacions sanitàries per evitar concentracions massives de gent.” El president de la federació de penyes també explicava que el club ha volgut ser molt prudent: “El club ha volgut evitar fer comunicats abans d’hora, no es volia donar la sensació que l’eliminatòria ja estava feta. Ara, però, és important que la gent sàpiga les mesures que vol prendre el club en cas d’assolir l’ascens. La situació és complicada i hem d’estar a l’altura.”

Res a la ciutat

L’històric ascens del 2017 va generar una festassa a Montilivi i a la ciutat. L’endemà, la rua dels jugadors pels carrers va ser multitudinària, i la plaça del Vi es va omplir per veure’ls i escoltar els parlaments des del balcó. Aquest any, la possible celebració seria molt diferent de la de l’últim ascens: “Aquest any serà diferent dels actes que es van celebrar fa tres anys. Aconsellem a la gent evitar aglomeracions de persones i portar les celebracions amb prudència. Les rues que vam fer el dia de l’ascens, en què la cua de gent arribava fins al carrer Nou, aquest any serà impossible fer-les.” L’acte a l’ajuntament, amb els clàssics parlaments dels jugadors, cos tècnic i directiva, tampoc es preveu celebrar. La situació sanitària, doncs, és molt present a l’hora de planificar possibles escenaris de celebració. Sánchez també hi afegia: “Estem en contacte constant amb l’Ajuntament i els cossos policials per controlar i gestionar la situació de la millor manera. No hem pogut fer totes les propostes que voldríem, però la salut de tots és més important, i sobretot evitar rebrots.”

A l’estadi, i televisat

Tot i que no hi haurà públic a l’estadi, com en tots els partits després del confinament, l’equip que obtingui el premi de l’ascens a primera demà a la nit a Montilivi ho celebrarà a la mateixa gespa. Si és el Girona, el club té previst fer al mateix estadi, encara que no hi hagi aficionats a les graderies, un acte breu amb parlaments dels protagonistes. Els seguidors el podran seguir per televisió, en un programa especial d’Esport3, a més dels altres mitjans que en facin la cobertura. Tot i ser una final, La Liga manté els protocols habituals des del retorn, amb moltes limitacions de representants dels mitjans de comunicació i també de l’accés a la llotja.

INICIATIVA FRENADA

La federació de penyes del Girona volia fer una rua de cotxes però no obté el permís de la policia

SENSE PÚBLIC

Si el partit acaba bé, hi haurà un acte posterior al mateix estadi, televisat per Esport3

LA FEDERACIÓ

“No hem pogut fer tot el que voldríem, però la salut és el més important”, diu Cristóbal Sánchez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)