Girona

El protagonista

Cristhian Stuani

Ja ningú entén com s’arbitra en el futbol

Amb la samarreta d’escalfament del Girona, caminant lentament cap al túnel de vestidors, amb Borja García agafat per l’espatlla, que li plorava desconsoladament sobre el seu pit, i amb la mirada perduda, remugant i, encara, estupefacte, va abandonar la gespa de Montilivi, Cristhian Stuani. Abans d'entrar a la caseta, encara li van quedar forces per encarar-se amb els àrbitres. La impotència era massa gran. Una determinació, orquestrada des de la sala VAR per David Pérez Pallas i executada a la gespa per José Antonio López Toca, va tenir gran culpa de l'ascens frustrat del conjunt gironí. I és que l’uruguaià, referent absolut del conjunt blanc-i-vermell i també de la categoria de la que n’ha estat el màxim golejador amb 31 dianes, no va poder ser determinant una vegada més, no va poder celebrar un gol més, no va poder culminar allò pel què portava un any sencer treballant. Li ho van privar. López Toca, l’arbitre del partit, va apartar-lo al minut 61, amb una expulsió exagerada, incomprensible, increïble. No s’havia arribat a l’hora de joc, punt en què l’equip orientat per Francisco vivia el seu millor moment en l’enfrontament –pressionant, recuperant a dalt i arribant amb més continuïtat del què ho havia fet al primer acte– amb Stuani, evidentment, tenint un paper protagonista, quan l'àrbitre va emergir amb una desafortunada intervenció, difícil de justificar perquè no s’agafa per enlloc i que va acabar sent definitiva.

L’acció es va produir a camp de l’Elx, en situació de sortida de pilota del conjunt visitant; el central Dani Calvo tenia l’esfèrica i Stuani va saltar a pressionar-lo, instant en què el defensa va retallar cap a dins rebent una falta de l’ariet que va allargar la cama per intentar-li robar la pilota però va acabar cometent falta. El col·legiat va amonestar al futbolista del conjunt gironí amb targeta groga, justa, ja que va cometre la infracció travant al rival fent-li una lleugera trepitjada. Una falta de tantes que hi ha, que fins i tot Stuani va protestar que fos motiu de groga, però que, inexplicablement va canviar-ho tot. López Toca va posar-se la mà a l’orella, perquè Pérez Pallas, l’encarregat ahir al VAR, estava veient una cosa diferent a la resta; la falta era de vermella directa. Aleshores l’àrbitre principal va anar al monitor, va mirar la jugada, amb pauses, a càmera lenta, i es va equivocar.

Així va ser el final de Stuani al Girona, almenys aquest curs, encara que a segona A que segueixi de blanc-i-vermell és una incògnita. Al veure la targeta vermella, l’uruguaià es va desesperar, va demanar explicacions amb vehemència, també el capità Granell, que com tothom que mirava el partit no entenia res. I és que ha arribat un punt que el VAR i algunes normes noves han fet perdre els papers a tots els actors del futbol, ja ningú entén com s’arbitra, ni els mateixos àrbitres. Stuani i el Girona en van ser víctimes.

61
minuts
1
xut
4
faltes comeses
1
targeta vermella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)