Girona

Caixa benvinguda

Els traspassos de Bounou (4 milions) i Choco Lozano (2,5) ajuden el Girona en un context delicat

Bernardo ha viscut una experiència trista a l’Espanyol i, amb contracte i una fitxa molt alta, és un maldecap

En un context molt delicat, havent de reconstruir amb molt menys pressupost un equip dissenyat per tornar a primera divisió amb salaris molt alts, no tot són males notícies per al Girona. Dels tres futbolistes que arran del descens van buscar una sortida en forma de cessió –més enllà de joves com ara Maxi Villa, Kevin Soni o Iago López–, n’hi ha dos que no només ho han aprofitat molt bé, sinó que han acabat generant un bon negoci per al Girona. La confirmació de l’entesa amb el Sevilla, que ha pagat quatre milions d’euros –més una quantitat variable– per Bounou, s’afegeix a la clàusula obligatòria de compra que el Cadis va activar pel Choco Lozano (2,5 milions) després de pujar a primera. Dues operacions rodones per als protagonistes, res a veure amb el cas de Bernardo Espinosa, citat demà a les proves PCR després d’una altra mala experiència, ara a l’Espanyol.

Tant Bounou com el Choco Lozano van fer un pas endavant en sortir de Montilivi. El porter marroquí va deixar clar al club –havia aconseguit renovar-lo en el seu millor moment com a blanc-i-vermell– que, després de baixar a segona A, tenia la intenció de marxar. Li va costar, però a última hora del mercat va trobar la via del Sevilla. I tot i que es va passar bona part del curs a l’ombra de Vaclik, una lesió del txec li va obrir les portes en la recta final del curs, en què es va revalorar molt. Protagonista del sisè títol de l’Europa League del Sevilla, el club andalús li ha firmat un contracte per quatre temporades.

Els 2,5 milions per Lozano no són un negoci net per al Girona, que va pagar traspàs al Barça B (uns 1,5 milions) per fitxar-lo el gener del 2018, a primera. L’hondureny, però, havia ofert un rendiment pobre a Montilivi, i la resolució ha acabat sent bona per a totes les parts. Començant pel davanter, protagonista de l’ascens amb deu gols, i que ha firmat un contracte per tres anys amb el Cadis.

La cara fosca la viu Bernardo Espinosa, per qui el Girona va pagar traspàs al Middlesbrough quan va pujar a primera. El central, sense cap voluntat de jugar a segona, va trobar l’Espanyol, però hi va acumular el seu tercer descens en quatre cursos. Amb una fitxa molt alta, començarà la pretemporada, tot i que té la intenció de sortir, sobretot si troba un equip de primera.

Amb més límit

El gran problema del Girona en la complicada tasca de reconstruir la plantilla és el límit salarial, i per això des de tots els estaments del club es treballa per aconseguir que sigui com més alt millor. En aquest sentit, l’ajuda (com als altres clubs) la intenció de LaLiga d’ampliar el límit de tots els equips per fer front a les dificultats econòmiques que ha deixat la pandèmia. La idea és ampliar el marge en un 30% de la mitjana dels beneficis sobre les vendes de les últimes tres temporades. El Girona ha fet uns quants traspassos –Portu, Porro, Pere Pons, Bounou, Lozano, Alcaraz, Timor, Machín– tot i que s’ha d’acabar d’aclarir quin serà l’increment.

BOUNOU
Cedit al Sevilla (1a)
6 partits de lliga i 10 de l’Europa League, guanyada pel Sevilla
Després d’un molt bon paper en la recta final, el Sevilla l’ha comprat per 4 milions d’euros. Ha firmat un contracte per quatre temporades amb els andalusos
2020/21: Sevilla (1a)
CHOCO LOZANO
Cedit al Cadis (2a A)
33 partits i 10 gols
Un dels protagonistes de l’ascens del Cadis, que tenia una clàusula obligatòria de compra (2,5 milions) en cas d’ascens. Ha firmat un contracte per tres temporades
2020/21: Cadis (1a)
BERNARDO
Cedit a l’Espanyol (1a)
26 partits de lliga i 5 d’Europa League
Temporada irregular i un altre descens en la seva trajectòria
2020/21: Girona
(hi té contracte, però podria tornar a marxar)
MAXI VILLA
Cedit a la Ponferradina (2a A)
5 partits de lliga Poquíssima participació en la seva estrena a segona A
2020/21: Girona
(hi té contracte fins al 2022)
IAGO LÓPEZ
Cedit al Logroñés (2a B)
17 partits Bon paper i ascens amb el Logroñés, amb el qual s’estrenarà a segona A un cop renovat el contracte amb el Girona fins al 2022
2020/21: Logroñés (2a A)
KEVIN SONI
Cedit a l’Espanyol B (2a B)
18 partits a 2a B (3 gols) i 1 a 1a Ha tornat a ser cedit, ara al Vila-real B, amb opció de compra
2020/21: Vila-real B (2a B)
ÀLEX PACHÓN
Cedit a l’Andorra i al Prat (2a B)
17 partits i 1 gol
2020/21: Girona B (3a)
JOFRE CHERTA
Cedit a l’Horta (3a)
5 partits
2020/21: Girona B (3a)

UN FACTOR MÉS

L’augment dels límits salarials en funció de les vendes ha de ser una altra ajuda

TOTS CONTENTS

Bounou s’assegura quatre anys al Sevilla i Lozano torna a primera amb el Cadis

DE MOMENT, AQUÍ

Bernardo està citat demà, com la resta de l’equip, tot i que espera trobar una sortida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)