Girona

Un buit difícil d’omplir

El Girona ultima els detalls per traspassar Borja García a l’Osca

El conjunt blanc-i-vermell perdrà un dels futbolistes diferencials i el quart jugador amb més partits a la LFP

En el creixement del Girona els últims anys entre els equips capdavanters de la segona A o en el seu pas de dues temporades per primera, Borja García és un dels noms propis principals. La classe del mitjapunta madrileny ha estat un factor diferencial a Montilivi, tant a l’elit com a plata. L’ascens frustrat contra l’Elx, però, va regirar les expectatives ambicioses del club, que ho havia apostat tot al retorn a primera. I en un context ben diferent, collat per un límit salarial molt inferior al de la temporada passada, mantenir totes les peces referencials és directament impossible. És en aquest escenari que el Girona ha assumit que ha de perdre un dels seus actors principals. Borja García, el quart jugador amb més partits amb la samarreta blanc-i-vermella des de l’arribada del club a la Lliga de Futbol Professional, ja té les maletes fetes. L’Osca, que sí que va assolir l’ascens, té ara molta més capacitat de maniobra i ha convençut el talentós mitjapunta, que deixarà el Girona per tornar a primera, entrenat per Míchel, amb qui va coincidir al Rayo quan tot just començava a treure el cap en el futbol professional.

Els detalls

L’anunci de l’acord entre el Girona i l’Osca no s’hauria de demorar gaire més. L’entesa està embastada, pendent d’alguns dels detalls que solen dur aquestes operacions. El traspàs es xifrarà en més de dos milions d’euros, entre una quantitat fixa i variables. Borja, que al novembre farà 30 anys, estava lligat a Montilivi per dues temporades més, fins al 2022, després de l’última renovació, el 2018, un cop tancada l’estrena a primera. L’Osca i el Girona ja van fer una operació similar l’estiu passat, però amb el camí invers. Àlex Gallar va ser traspassat a Montilivi –després de jugar amb l’Osca la primera jornada, en què va marcar el seu únic gol en la lliga– a canvi d’1.450.000 euros, als quals s’hauria afegit mig milió més si el Girona hagués pujat a primera.

L’última passada

Borja García s’havia adaptat d’allò més bé a Montilivi. Hi va arribar el 2015, després d’haver acumulat experiència al Rayo, el Còrdova i el Madrid B. Li va costar uns mesos fer-se un lloc en l’esquema de Pablo Machín, però va tenir bona part de responsabilitat en la millora de l’equip, que un cop superat el cop anímic del Lugo va anar escalant llocs fins a accedir al play-off com a quart. La temporada de l’ascens va ser la més productiva davant de porteria (set gols) de Borja, diferencial sobretot en la producció de joc ofensiu i en l’última passada. A primera, també va ser dels destacats, tot i que Eusebio va tenir algun problema per encaixar-lo. I aquesta temporada, tot i no ser el seu fort, ha acabat com a segon màxim golejador, al darrere de Stuani. Borja ha acumulat 18 gols i 27 assistències de blanc-i-vermell. I només Granell (231), Migue (222) i Pere Pons (210) el superen en partits jugats (192) a la LFP.

El tercer de l’estiu

Amb molta necessitat d’alliberar massa salarial per fer lloc a les inscripcions de jugadors a LaLiga, l’operació amb Borja serà el tercer traspàs que fa aquest estiu el Girona, que va vendre Choco Lozano al Cadis –va activar la clàusula de compra obligatòria en cas d’ascens– i Yassine Bounou al Sevilla. Els beneficis per traspassos ajuden a augmentar el límit salarial, una prioritat a Montilivi.

EN XIFRES

192
partits
de Borja García amb el Girona. És el quart jugador amb més partits a la LFP, superat per Granell (231), Migue (222) i Pere Pons (210)
18
gols
ha fet Borja amb el Girona: 3 el curs 2015/16; 7 el 2016/17; 2 el 2017/18; 1 el 2018/19, i 5 el 2019/20
27
assistències
ha fet el madrileny en cinc cursos a Girona. Aquest últim, 5

EL CONTEXT MANA

Amb molt menys pressupost, el club es veu abocat a perdre una peça de molt nivell

FIX I VARIABLES

Pendents de lligar-ho del tot, el traspàs ha de deixar més de dos milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)