2a divisió A

Espanyol, Girona i Sabadell reforcen els seus atacs

2a divisió. Els blanc-i-blaus incorporen l’extrem Álvaro Vadillo; els gironins, els atacants Nahuel Bustos i Yoel Bárcenas, i els arlequinats aconsegueixen la cessió del golejador Stoichkov

El mercat es va tancar a última hora i amb algunes cares noves per als tres equips catalans de segona divisió. A Girona hi va haver més sortides que noves incorporacions. A Sabadell hi va haver una sola incorporació i a l’Espanyol no hi va haver més traspassos que el de Marc Roca al Bayern de Munic: ni Embarba, ni Cabrera, ni Raúl de Tomás van canviar d’aires. Això sí, tampoc no van sortir cedits ni Álex López ni Víctor Campuzano. Sí que hi va haver, en canvi, una nova incorporació: la d’Álvaro Vadillo. Fins a l’últim moment, el club blanc-i-blau va negociar amb el Celta per l’extrem andalús, de 26 anys, que va arribar lliure a Vigo aquest estiu, però que no s’ha guanyat la confiança d’Òscar Garcia i no ha jugat ni un sol minut oficial amb la samarreta blau cel. Finalment, catalans i gallecs van acordar una cessió per una temporada, amb una clàusula de compra obligatòria de dos milions d’euros en el cas d’un ascens a primera divisió.

No hi va haver acord, en canvi, després d’una jornada d’intenses negociacions, entre l’Espanyol i l’Sporting de Gijón per la incorporació de Víctor Campuzano al club asturià. Les limitacions econòmiques i qui sap si el bon inici de temporada del conjunt que entrena David Gallego, que s’insinua com un rival directe per als de Vicente Moreno, ho van fer impossible. De retruc, a més, el fracàs d’aquestes negociacions va deixar el Centre d’Esports Sabadell sense el seu atacant més desitjat. I és que, sense la possibilitat de disposar de Campuzano, l’Sporting va bloquejar la sortida d’Álvaro Vázquez cap a la Nova Creu Alta. Tot feia pensar que el davanter badaloní tornaria a Catalunya per jugar com a cedit al Sabadell però, finalment, no va ser així. El cas és que el Sabadell va haver d’activar a correcuita el pla B i, a darrera hora, va anunciar la cessió de l’atacant del Mallorca Juan Diego Molina, Stoichkov. Un jugador de 26 anys que va signar 16 gols el curs passat, amb la samarreta de l’Alcorcón.

El Girona va deixar els deures per a l’últim moment, i hi va posar tanta intriga que el risc de cremar-se anava prenent força fins a límits inimaginables. Els primers moviments van ser per anunciar les cessions de Joaquín Zeballos al Barça B i de Jairo Izquierdo, que torna al Cadis per jugar a primera divisió. A quarts de deu del vespre, s’hi va afegir Pedro Alcalá, que tanca un cicle de cinc temporades –va rescindir el contracte que li quedava fins al juny– i acompanyarà Jairo a Cadis.

Els fantasmes sobre experiències passades de mal record començaven a sobrevolar per Montilivi. No quedava pendent una darrera operació d’última hora, sinó que hi havia en joc la reconstrucció d’un equip que s’agafa amb pinces. Finalment, es van anunciar dues incorporacions de pes per a la línia ofensiva. La primera, Nahuel Bustos, un davanter argentí de 22 anys que ha brillat al Talleres de Córdoba i que era objecte de desig de diversos clubs europeus. La segona, la del panameny Yoel Bárcenas, que va fer un molt bon paper amb el Real Oviedo la temporada passada. Bárcenas s’entrenava amb el club asturià pendent de resoldre un embolic gros amb el Cancún. El jugador entén que està lliure, i amb aquesta idea se l’endú el Girona.

ESPANYOL

Vadillo arriba cedit, amb una obligació de compra si hi ha ascens

GIRONA

Incorpora Nahuel Bustos i Yoel Bárcenas; marxen Alcalá, Jairo i Zeballos

SABADELL

A última hora va anunciar el davanter Stoichkov, cedit pel Mallorca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)