3a divisió FEF

Ambició i pressió des del principi

3a divisió. Demà arrenca un nou curs marcat pel canvi de format i l’ascens del Girona, que s’uneix a la Unió, el Peralada i el Banyoles

L’aturada de tot l’esport no professional no afectarà l’inici de la temporada de 3a divisió perquè la competició depèn de la federació espanyola. D’aquesta manera, demà començarà a rodar el curs 2020/21 més de set mesos després de tancar precipitadament el curs passat. Com és lògic, el gran centre d’atenció del nou curs és el nou sistema de competició, que provocarà que des del primer dia tots els equips competeixin amb una pressió constant, i és que cada error sortirà molt car i pot fer decantar la balança entre jugar-se l’ascens o el descens, ja que un cop acabi el curs només hi haurà tres equips que aconsegueixin l’ascens a 2a divisió B, mentre que n’hi haurà sis que perdran la categoria.

Els quatre equips de la demarcació, el Figueres, el Peralada, el Banyoles i el nouvingut, el Girona B, han quedat enquadrats en el subgrup B amb el Granollers, l’Horta, el Cerdanyola, la FE Grama, el Sants, el Vilassar i el Sant Andreu, el gran favorit. Aquests onze equips es jugaran el seu destí en els 20 partits de la primera fase, i és que per a la segona fase es mantindran els punts i la diferència de gols sumada i només es jugarà contra els rivals de l’altre subgrup. En aquesta segona fase els tres primers classificats dels dos subgrups es jugaran dues places d’ascens, del quart al sisè buscaran dues places per al play-off d’ascens, en què se sumaran els primers classificats que no assoleixin l’ascens, mentre que del setè a l’onzè hauran de lluitar per no baixar. Un gran embolic, però que deixa una cosa molt clara, que l’objectiu dels equips de la demarcació i de la resta d’equips del grup serà acabar aquesta primera fase entre els sis primers, per arribar al tram final sense tenir cap possibilitat de perdre la categoria i somiar amb un possible ascens.

Nous projectes

Si una cosa tenen en comú el Figueres, el Peralada, el Banyoles i el Girona B és que han viscut un estiu mogut perquè han remodelat bona part de les seves plantilles. El Peralada, cinquè el curs passat, ha perdut jugadors importants del curs passat com ara Toni Cunill, Albert Canal, Marc Medina i Pol Gómez, que han fitxat pel Figueres. Això l’ha obligat a reforçar-se amb nou cares noves, la majoria joves, que s’hauran d’adaptar a la base que es manté del curs passat i a les idees d’Albert Carbó, el tècnic revelació del curs passat.

El Figueres, que continuarà sota la batuta de Javi Salamero, vol fer un pas endavant després d’un curs irregular i lluitar per objectius més ambiciosos que la simple permanència. En aquest sentit, la Unió ha tancat fins a dotze incorporacions, entre les quals destaquen el retorn del veterà Enric Maureta, el porter Andrés Díez i els que aterren a Vilatenim d’altres clubs de la demarcació, com ara Pol Bastidas, Marc Medina, Jorge Torres i Pol Gómez. A més, els figuerencs disposaran de Carles Coto, que assumeix la categoria després de tenir una greu lesió el curs passat el dia del seu debut.

A Banyoles el nou projecte estarà dirigit per Pitu Batlle, que agafa el relleu d’Adam Fontes, i que tindrà com a únic objectiu el aconseguir la permanència, després que el curs passat l’equip acabés en una dinàmica molt dolenta abans de l’aturada. Els banyolins s’han vist obligats a refer la meitat de la plantilla i han tancat onze incorporacions, la majoria de jugadors que debutaran a tercera divisió. El gran handicap serà la pèrdua d’Adrià Casanova –fitxat pel Peralada–, el màxim golejador del curs passat, mentre que en el capítol de reforços destaquen Botxi i Venzal, que tenen molta experiència en la categoria.

Per últim, el Girona B serà la gran incògnita, ja que els d’Àxel Vizuete disposen d’una plantilla que té molt de talent però que serà, de molt llarg, la més jove de tota la categoria i haurà de madurar a mesura que vagi avançant el curs.

Els sis primers de la primera fase s’asseguraran la permanència i aspiraran a pujar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)