2a divisió A

El valor de l'experiència

2a divisió A. Jesús Olmo, López Garai, Rafa García i Édgar Hernández, pendents de renovar el contracte, són els futbolistes del Reus amb més recorregut en la categoria de plata

El Reus té al davant tot un repte: el debut a segona A. Per a un novell en la categoria, disposar de jugadors experimentats serà clau i, de fet, aquesta és la idea de l'equip roig-i-negre. En la plantilla que va aconseguir l'ascens hi ha quatre jugadors amb un recorregut notable en la categoria de plata: Jesús Olmo, Aritz López Garai, Rafa García i Édgar Hernández. Tots quatre acaben el contracte el 30 de juny i actualment s'està tractant la seva renovació. Olmo i Édgar són els que tenen més números de continuar vestint la samarreta roig-i-negra, mentre que els casos de López Garai i Rafa García són més dubtosos. De tots dos es valora l'experiència i el bon rendiment d'aquesta última temporada, però el club roig-i-negre no es vol precipitar i abans vol tenir clar quines possibilitats de fitxatges té.

Jesús Olmo ha estat gairebé intocable per a Natxo González a l'eix de la defensa i pràcticament només s'ha perdut partits per sanció. A més, va contribuir en atac amb dos gols importants en la recta final del campionat. El tècnic del Reus valora la polivalència del barceloní, que també pot actuar com a lateral. Olmo, de 31 anys, ha jugat 83 partits a segona A amb el Racing de Ferrol, l'Elx i el Sabadell, i va arribar a debutar, fa una dècada, amb el Barça a primera.

El Sabadell també va ser l'equip amb el qual va jugar a segona A el davanter centre Édgar Hernández, que va estar una temporada i l'inici de la campanya següent al club vallesà abans de fitxar pel Reus, amb el qual ha viscut dues bones campanyes: 67 partits i 18 gols. Amb 29 anys, espera consolidar-se a segona divisió A.

La trajectòria més llarga en la categoria de plata és la del mig centre López Garai, de 35 anys, amb 288 partits disputats entre el Salamanca, el Castelló, el Celta, el Còrdova i l'Sporting. Fins i tot va arribar a debutar a primera amb el club andalús. A Reus, López Garai ha estat titular habitual des que va arribar en el mercat d'hivern.

Pel que fa al també mig centre Rafa García, ha jugat 122 partits a segona A amb el Rayo –amb el qual va debutar a primera–, el Xerez, el Lugo i l'Alavés. A Reus, el mig de Ciudad Real ha jugat 23 partits.

EL FUTUR

Jesús Olmo i Édgar tenen més números de renovar que Rafa García i Garai

EL MÉS EXPERT

López Garai, de 35 anys, ha disputat 288 partits de lliga a segona A en cinc equips
Olmo, fet al Barça, ha jugat a segona A amb el Racing de Ferrol, l'Elx i el Sabadell

El pes del mercat internacional

No serà estrany veure fitxatges estrangers per a la temporada del debut del Reus a segona A. El paper del representant Jorge Mendes, amb qui el Reus té un acord de col·laboració gràcies a la intermediació del màxim accionista, Joan Oliver, farà que el Reus estigui molt atent al mercat internacional. Gràcies a Mendes, diversos futbolistes portuguesos han vestit últimament la samarreta roig-i-negra, com ara Vitor, Cassama, Ricardo Vaz i Dinis, que en principi continuaran. No es descarta, tampoc, l'arribada d'algun futbolista xinès, ja que el Reus té un acord amb el FC BIT de Pequín. Oliver treballa per promocionar el futbol a l'Àsia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)