Reus

Més pólvora per a l'atac

Reus. El conjunt roig-i-negre anuncia la tercera incorporació seguida d'un davanter: Macauley Chrisantus arriba al Baix Camp després de jugar l'última temporada i mitja a l'AEK Atenes

Dilluns, Jorge Díaz; dimarts, Máyor; i ahir, Chrisantus. De davanter en davanter. El Reus ha començat la setmana anunciant fitxatges i, fins ara, tot el que ha anat incorporant són futbolistes ofensius. Un home de banda, un que darrerament juga de mitja punta i, amb Chrisantus, un ariet. La secretaria tècnica del conjunt roig-i-negre va per feina i ha tancat el fitxatge d'un d'aquells perfils de futbolista que, tot i haver desaparegut del mapa durant un parell d'anys, fa patxoca. I és que el davanter nigerià va ser durant dues temporades un dels referents de Las Palmas, on va fer en dues temporades a segona A 20 gols. L'atacant de 25 anys signa per una campanya i serà presentat avui mateix a les cinc de la tarda.

Amb Chrisantus a la plantilla, Natxo González s'assegura disposar d'un atacant físicament potent, ràpid, precís combinant i amb facilitat per fer gols quan té confiança. El davanter nigerià arriba a la capital del Baix Camp amb la carta de llibertat sota el braç després d'haver jugat durant un curs i mig a l'AEK Atenes, on ha tingut una presència més aviat irregular (24 partits i 7 gol). Abans de recalar al conjunt grec, el nigerià va estar mitja temporada a Turquia, amb el Sivasspor. Els seus dos millors anys, però, els va viure a Las Palmas, on es va convertir en un dels seus grans arguments, amb 20 gols en dues temporades.

El 2007 comença tot

Macauley Chrisantus va despertar l'interès dels grans equips europeus en el mundial sub-17 de Corea del 2007, en què es va proclamar campió i va ser una figura clau per a Nigèria, ja que va ser el màxim realitzador del torneig, amb set gols en set partits. A més, va ser declarat Pilota de Plata, només al darrere de Toni Kroos. Aquesta gran actuació va cridar l'atenció de diversos clubs i, el que va aconseguir els seus serveis va ser l'Hamburg, tot i que mai va arribar a debutar amb el primer equip. Això sí, en el primer curs al filial, va marcar quatre gols en dotze partits. Les temporades següents va anar encadenant cessions al Karlsruhe i el Frankfurt, de la Bundesliga 2, en què ja va signar actuacions remarcables. De fet, en aquells tres cursos, Christiantus va fer 19 gols en 73 partits de lliga.

LA XIFRA

12
gols
va fer el nou davanter del Reus en el seu millor curs a Las Palmas (2012/13).
Macauley Chrisantus
Abuja (Nigèria) 20-08-90 (25 anys) Davanter
Alçada:
1,80 m
Pes:
76 kg
FORMACIÓ
Hearts of Abuja i Hamburg
TRAJECTÒRIA
08/09
Hamburg II
12 p. 4 g.
09/10
Karlsruhe (2a)
25 p. 3 g.
10/11
Karlsruhe (2a)
22 p. 8 g.
11/12
FSV Frankfurt (2a)
26 p. 8g.
12/13
Las Palmas (2a A)
42 p. 12 g.
13/14
Las Palmas (2a A)
25 p. 8 g.
14/15
Sivasspor (1a turca)
8 p. 1g.
14/15
AEK Atenes (2a)
16 p. 6 g.
15/16
AEK Atenes (1a)
8 p. 1 g.
INTERNACIONAL
Chrisantus va guanyar el mundial sub-17 de Corea del 2007, en què va destacar i va ser el màxim realitzador, amb 7 gols en 7 partits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)