Girona

El protagonista

Viktor Tsygankov

Una mina d’or

Tsygankov ja ha participat en sis gols (3 gols i 3 assistències), més que ningú de la lliga des que va debutar el 5 de febrer

Pràcticament sense fer soroll, perquè les seves intervencions no entren tant directament pels ulls com ho poden fer les de Riquelme en l’aspecte ofensiu o les d’Oriol Romeu en l’aspecte defensiu, però Viktor Tsygankov s’està convertint en una peça clau d’aquest Girona de Míchel Sánchez. L’extrem ucraïnès, que ningú ha d’oblidar que continua amb el seu procés d’adaptació lògic tenint en compte que encara no domina ni l’idioma, va encadenar ahir la cinquena titularitat i va ser providencial perquè el Girona pogués acabar fent una mica de justícia empatant el partit, ja que amb un doblet va ser l’encarregat d’igualar el marcador les dues vegades en què el Rayo Vallecano es va avançar. Dos gols que s’afegeixen al seu compte, que ja s’enfila fins als tres. A més, Tsygankov ha repartit tres assistències. És a dir, l’ucraïnès ha participat en sis gols en els set partits que ha disputat, tenint en compte que en els dos primers només va jugar dues estonetes. Les xifres són espectaculars, ja que des del seu debut el passat 5 de febrer no hi ha cap jugador de la lliga que hagi participat en més gols que ell i només el davanter del Getafe Enes Ünal l’iguala.

Des de la seva arribada a Montilivi el club i els que més l’havien vist jugar havien destacat d’ell la seva capacitat golejadora. El fet és que com a blanc-i-vermell no ha disposat de grans ocasions per acabar jugades, però ahir va demostrar a la perfecció tenir un olfacte més propi d’un davanter centre que d’un extrem. I és que quan pitjor pintaven les coses Tsygankov va aparèixer a l’àrea en dues ocasions per superar Dimitrievski. Primer en el minut 29, apareixent a la frontal de l’àrea petita per buscar una centrada de Riquelme que va acabar al cap de Taty, però l’ucraïnès, absolutament sol, va poder aprofitar el rebot per marcar pràcticament a pler l’1-1. Ja en la segona part Tsygankov va buscar la mateixa posició de rematada, i en aquesta ocasió la centrada de Javi Hernández sí que el va trobar. Absolutament sol, un cop més, pel bon desmarcatge, en va fer prou amb una rematada subtil i col·locat al primer toc amb el peu esquerre per marcar el 2-2 (52’).

Lògicament Tsugankov va ser clau en atac amb el seu doblet, però la seva aportació no és només en l’aspecte ofensiu, ja que un dia més va ser dels més sacrificats en defensa entre la pressió i recuperant posicions en el balanç defensiu, cosa que li va permetre ser dels jugadors que més pilotes va recuperar.