Europa haurà d’esperar

El Girona es manté ben viu durant tota la primera part, però perd a El Sadar i acaba desè en la taula sense poder fer el rècord de punts del club a primera

Budimir assesta dos cops en dos contraatacs i llença a la brossa tota possibilitat d’entrar a la Conference

Osasuna 2 Girona 1

GOLS:1-0 (52’) Budimir. 2-0 (55’) Budimir. 2-1 (75’) Reinier.ÀRBITRE:Ortiz Arias (comitè madrileny).VAR:Iglesias Villanueva.Targetes grogues:A Yangel Herrera (35’) i Stuani (92’), del Girona.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:22.128 espectadors a l’estadi El Sadar de Pamplona. LOCAL: Aitor Fernández Rubén Peña Aridane David García
Juan Cruz (6’) Manu Sánchez Torró Aimar Moncayola
Pablo Ibáñez (85’) Kike Barja
Rubén García (70’) Abde
Moi Gómez (85’) Budimir
Chimy Ávila (70’)
RESTA DE CONVOCATS: S. Herrera (p.), Unai G., Kike G., Herrando, Iker, Diego i Benito.
Reinier (65’)
RESTA DE CONVOCATS: Juan Carlos i Fuidias (p.), Valery, Juanpe, Borja García i Callens

Aquest any no serà, i qui sap si en el futur el Girona es trobarà en una situació similar. Però amb l’entrenador que té i el projecte que el sosté, comandat pel City Football Club, segur que ho intentarà i tornarà a fer una plantilla a l’altura per lluitar per Europa, això sí en el camí de consolidar primer el club en la màxima categoria. Els gironins van estar durant 50 minuts a només un sol gol de classificar-se per primera vegada en la seva història per a la Conference League, però dos gols de Budimir en només tres minuts (entre el 52’ i el 55’) ho van engegar tot en orris, tot i una darrera embranzida carregada d’orgull gràcies a una diana de Reinier que feia retallar distàncies en el marcador. Els intents van provocar l’ovació de l’afició gironina desplaçada, però l’equip es queda sense rècord de punts a primera (51) i en desena posició, igualant el primer curs amb Machín.

Els primers compassos del partit van ser intensos, com era de preveure, amb un Osasuna que empès pel públic intentava ofegar els gironins dificultant la sortida de pilota d’aquests. Aimar Oroz era l’encarregat de tapar la línia de passada entre els centrals i Oriol Romeu. Per això, més que mai, la figura d’Arnau i Miguel, de nou fent diagonals, o el primer instal·lat com a interior per oferir una opció més va ser indispensable per sortir de la pressió i mirar cap endavant, tot i que va costar Déu i ajuda fer mal a la defensa navarresa. De fet, a través d’Abde, van ser els locals l’equip que més sensació i més accions de perill generaven. L’extrem cedit pel Barça va fer el que va voler amb Arnau en les primeres accions, tot i que el de Premià de Dalt va anar creixent a mesura que avançava el partit. Traçut, va provar una rematada creuada amb l’interior que es va perdre per poc i Budimir també va intentar un parell de rematades que van sortir fora relativament ajustades. L’equip de Míchel van acomodar-se progressivament en el partit i, a poc a poc, va combinar com és habitual, amb paciència i, en ocasions, de manera estèril i al seu camp, però trepitjant l’àrea dels de Pamplona en alguna ocasió i amb perillositat.

Riquelme va ser qui va tenir la primera gran ocasió després de retallar Rubén Peña i provar un xut al pal llarg que va obligar Aitor a posar una mà salvadora, com també hi va posar la cama en un un contra un amb Tsygankov que s’havia quedat sol després d’una excel·lent passada a l’espai d’Arnau Martínez. En el córner forçat, Bernardo va rematar sol amb el cap al segon pal però massa creuat, en la darrera aproximació del primer acte, ja en el temps afegit.

Budimir ho decanta

Tot i que la fi de la primera part va acabar amb bones sensacions gironines, l’entrada en la segona part va ser letal per als de Míchel, ja que Ante Budimir va aprofitar a la perfecció dues transicions ràpides de l’Osasuna després de dues pèrdues de Roro per assestar dues patacades que van esvair qualsevol opció de classificar-se per a la Conference League. Riquelme, primer, va intentar una sotana en zona compromesa i, en la recuperació, Moncayola va posar una pilota a l’espai que Barja va guanyar a Miguel i va fer una centrada que l’ariet croat va rematar a plaer (52’). Només tres minuts després, una jugada molt semblant va acabar amb una pilota de nou a l’espai però cap a Moncayola, que va fer una centrada increïble per tal que Budimir l’acomodés amb el cap per fer el 2-0.

El Girona va intentar treure l’orgull tot i tenir poques energies i sabedor que les possibilitats eren escasses. El Taty va estar a punt de superar Aitor amb una rematada de cap a centrada de Miguel –l’argentí va acabar a crits amb Míchel quan el va substituir– i Reinier va retallar distàncies amb el seu segon gol del curs a centrada de Tsygankov i amb una rematada meritòria amb el cap (75’). Tot i la diana del brasiler i intentar-ho amb pilotes centrades a Stuani i segones jugades, l’Osasuna va tirar d’ordre defensiu per tancar el matx i iniciar una festa brutal.

DE MENYS A MÉS

El Girona va poder domar un Osasuna intens aconseguint la pilota i arribant amb cert perill

TRES DE CLARES

Roro, Tsygankov i Bernardo, ja al final del primer acte, van poder avançar el Girona

ERRADES INFANTILS

Dues pèrdues van permetre al rival dos contraatacs idèntics amb resultat nefast

VOLER I NO PODER

Reinier va fer el 2-1 i l’equip ho va intentar amb més cor que cap i més intenció que perill

MINUT A MINUT

9’ Primera vegada que Abde pot encarar-se a Arnau i el deixa enrere. El marroquí prova un xut creuat amb l’interior i la pilota marxa a fora.
16’ Primer xut del Girona entre els tres pals després d’un contracop amb diferents passades que ha permès a Iván Martín provar-ho des de la frontal, però a les mans d’Aitor. 20’ Gazzaniga intenta retallar Aimar Oroz, però aquest li pispa la pilota. El jugador local cedeix a Budimir, que remata per damunt del travesser.
26’ Tsygankov canvia el joc de dreta a esquerra cap a Riquelme, que retalla el seu marcador i prova un xut al pal llarg que obliga Aitor a estirar-se i posar una mà salvadora.
45+1’ Abde retalla cap a l’exterior i es treu de la màniga un xut al pal curt que Gazzaniga ha d’enviar a córner amb algun problema.
45+3’ Passada a l’espai d’Arnau que deixa sol Tsygankov. L’ucraïnès prova un xut al pal curt i Aitor rebutja a córner amb una bona mà. El córner el remata Bernardo amb el cap per poc a fora.
48’ Combinen Abde i Aimar Oroz i el marroquí prova un xut que atura Gazzaniga. 50’ Excursió de Miguel, que prova una centrada perillosa i obliga Aitor a posar-hi la mà.
52’ Pèrdua de Riquelme i l’Osasuna munta una contra que acaba amb Barja fent una centrada de la mort que Budimir remata en boca de gol (1-0).
55’ Nova pèrdua de Roro que permet a l’Osasuna tornar a contracopejar. Oroz la posa per a Moncayola, que fa la centrada a la frontal de la petita i remata a pler amb el cap (2-0).
62’ Bona centrada d’Iván Martín que Taty intenta fer bona creuant una rematada de cap que acaba tova a les mans d’Aitor.
75’ Centrada de Tysgankov al pal curt que Reinier fa bona amb el cap i supera Aitor (2-1). 79’ Centrada per la dreta que Stuani remata amb el clatell per damunt del travesser.