Girona

D’indispensable a l’ostracisme

Arnau ha anat perdent pes i tan sols ha participat en un dels últims cinc partits de lliga

Des que va debutar fa dos anys i mig, només s’havia quedat sense jugar sis partits per decisió tècnica

Arnau Martínez és un dels sis jugadors que el Girona té repartits pel món amb les seves seleccions. El defensa de Premià de Mar, com és habitual, ha anat convocat amb la selecció espanyola sub 21, en què coincidirà amb Pablo Torre. Seran uns dies de desgast per al lateral, tot i que en aquesta ocasió els afronta de manera molt diferent, i és que Arnau hi arriba molt descansat de cames després d’haver perdut molt protagonisme amb el Girona les últimes setmanes. Tant, que des del 3 de setembre només ha disputat 52 minuts amb la samarreta del Girona. Entremig hi va haver la primera aturada de seleccions, en què el maresmenc va disputar els dos partits de classificació per a l’Eurocopa amb Espanya sub 21, i s’han disputat cinc partits de lliga. En el primer va ser baixa per unes molèsties –hauria pogut forçar, però es va considerar que necessitava una mica de repòs– i després ha vist com Yan Couto li ha robat la titularitat, i és que només va jugar al camp del Vila-real en un partit entre setmana, en què va ser substituït després de la represa.

No deixa de sorprendre veure com Arnau encadena partits sense participar-hi, i és que el lateral ve de ser una de les peces més importants les últimes temporades. Ara bé, el maresmenc ha estat víctima del bon rendiment de l’equip amb Yan Couto al lateral dret i també ha pagat un inici de curs en què no va estar al seu millor nivell. De motius n’hi ha molts, però el principal és el poc descans que ha tingut Arnau Martínez aquest estiu, ja que pràcticament va encadenar el final de lliga amb la convocatòria amb la selecció espanyola sub 21 per disputar la passada Eurocopa de la categoria. Els de Santi Denia van arribar a la final, en què van perdre contra Anglaterra, de manera que la temporada es va allargar notablement per a Arnau, per molt que durant el campionat també anés perdent protagonisme en favor de Víctor Gómez. Això va fer que el maresmenc només tingués una setmana de vacances abans de reincorporar-se en el Girona per començar la seva pretemporada amb l’estada a Manchester.

De moment sembla que Arnau haurà d’assumir aquest nou rol menys protagonista, que ha provocat un canvi de paradigma en altres jugadors. A banda de Yan Couto, el més clar, qui també ha canviat el seu rol sobre la gespa és Miguel Gutiérrez, que aquesta temporada està sent el lateral encarregat d’incrustar-se al centre del camp i avançar més metres en la sortida de pilota. De totes maneres, ningú dubta que Arnau tornarà a ser important més d’hora que tard, i de fet podria tenir una gran oportunitat en el pròxim partit de lliga a Montilivi contra l’Almeria, aprofitant que Yan Couto tindrà molt poc temps per preparar el partit després de ser convocat amb la selecció del Brasil.

Gens acostumat

La situació que està vivint Arnau és completament nova per a ell, i és que el maresmenc s’havia acostumat a jugar-ho pràcticament tot des que va debutar en la lliga el mes de març del 2021, fa més de dos anys i mig. Arnau, que ja havia disputat quatre partits de copa, es va estrenar en la lliga en la jornada 31 de 2a divisió A i directament es va consolidar com a titular, fins al punt que, amb play-off d’ascens inclòs, va ser titular en els 16 partits que quedaven de curs i només es va perdre 30 minuts de joc.

El protagonisme d’Arnau no havia decaigut mai des de llavors. Comptant des del partit contra Las Palmas del 3 de setembre, el jove defensa format en el club només havia deixat de disputar 13 dels últims 110 partits que havia jugat el Girona en el total de competicions. Cinc a causa de tres lesions diferents, i és que de moment mai ha sigut un jugador amb problemes físics excessius; dos per sanció, després d’acumular cinc i 10 targetes grogues la temporada passada, i els altres sis per decisió tècnica, tenint en compte que un d’aquests va ser en una primera eliminatòria de copa, dos en les primeres jornades de la temporada passada quan també li va costar arrencar i un per tenir una mica de descans en una setmana de tres partits. Res a veure amb ara, quan s’ha quedat sense jugar en tres dels últims quatre partits.

UN FIX

Abans d’aquesta sèrie, Arnau havia jugat 97 dels últims 110 partits del Girona
En el Girona
JORNADA 1
R. Sociedad-Girona (1-1) Titular (89’)
JORNADA 2
Girona-Getafe (3-0) Titular (89’)
JORNADA 3
Sevilla-Girona (1-2) Titular (78’)
JORNADA 4
Girona-Las Palmas (1-0) Titular (61’)
JORNADA 5
Granada-Girona (2-4) Lesionat
JORNADA 6
Girona-Mallorca (5-3) Sense jugar
JORNADA 7
Vila-real-Girona (1-2) Titular (52’)
JORNADA 8
Girona-Madrid (0-3) Sense jugar
JORNADA 9
Cadis-Girona (0-1) Sense jugar
A Espanya sub 21
JORNADA 1
(C. Eurocopa sub 21)
Malta-Espanya (0-6) Titular (56’)
JORNADA 2
(C. Eurocopa sub 21)
Espanya-Escòcia (1-0) Titular (45’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)