Girona

El gran aparador de Couto

Yan Couto s’ha consolidat en les últimes jornades com el lateral dret titular del Girona i les seves actuacions, juntament amb el gran rendiment del conjunt blanc-i-vermell, li han obert les portes de la selecció brasilera. Per primera vegada, el defensa nascut a Curitiba fa 21 anys ha entrat a la convocatòria de la selecció absoluta del Brasil, sent la gran sorpresa de la llista que va donar la setmana passada el seleccionador Fernando Diniz. És una grandíssima notícia per a Yan Couto, que tindrà l’oportunitat de consolidar-se en una de les millors seleccions del món aprofitant que el lateral dret és una de les posicions en què ha tingut més mancances els últims anys, fins al punt de recuperar per a la causa a Dani Alves, amb 39 anys i abans de l’escàndol per violació que l’ha enviat a la presó, per disputar el passat mundial de Qatar 2022.

Yan Couto és l’únic lateral dret pur de la llista de convocats de Brasil, però hi pot haver alternatives que li passin al davant. Sigui com sigui, el defensa del Girona podria debutar amb la canarinha en qualsevol dels dos partits de classificació per al mundial 2026 que disputarà el Brasil. El primer serà contra Veneçuela divendres a la matinada, en què Yan Couto s’enfrontarà a un altre jugador internacional del Girona com Yangel Herrera. Si aquell dia no té minuts, l’oportunitat li podria arribar la matinada del dimecres 18 d’octubre a l’Uruguai, en la que serà l’última cita abans de tornar a La Vinya, on tindrà molt poc temps per preparar el partit contra l’Almeria del dissabte 21 d’octubre.

Sis en total

A banda de Yan Couto el Girona té cinc jugadors més convocats amb les seves seleccions. Un és Yangel Herrera, que a banda del partit contra el Brasil rebrà amb el combinat veneçolà la visita de Xile el dimarts 17 d’octubre a les 23 h, en un duel crucial per a la classificació.

Els altres quatre internacionals blanc-i-vermells no tindran viatges tan llargs, ja que no es mouran d’Europa. Tot i això, Arnau Martínez i Pablo Torre, citats amb la selecció espanyola sub-21, hauran d’anar ben lluny, perquè divendres disputaran un amistós contra l’Uzbekistán (15.30 h) i dimarts jugaran al Kazakhstan un partit de classificació per a l’Eurocopa sub-21. Menys desgast a causa dels quilòmetres, tot i que segur que sumaran molts minuts, tindran Daley Blind i Artem Dovbyk. El primer, amb la selecció dels Països Baixos, s’enfrontarà a França divendres i visitarà Grècia dilluns que ve en dos partits de classificació per a l’Eurocopa, i serà el primer que posarà el punt final als compromisos internacionals per poder tornar a Girona. Per la seva banda, Dovbyk té dos partits teòricament accessibles amb Ucraïna, ja que jugarà contra Macedònia del Nord dissabte i haurà de visitar Malta dimarts, en dos partits de classificació per a l’Eurcopa del 2024.

Yan Couto
Classificació mundial 2026
BRASIL-Veneçuela 13/10, 2.30 h
Uruguai-BRASIL 18/10, 2.00 h
Yangel Herrera
Classificació mundial 2026
Brasil-VENEÇUELA 13/10, 2.30 h
VENEÇUELA-Xile 17/10, 23.00 h
Daley Blind
Classificació Eurocopa 2024
PAÏSOS BAIXOS-França 13/10, 20.45 h
Grècia-PAÏSOS BAIXOS 16/10, 20.45 h
Artem Dovbyk
Classificació Eurocopa 2024
UCRAÏNA-Macedònia N. 14/10, 15.00 h
Malta-UCRAÏNA 17/10, 20.45 h
Arnau i Pablo Torre
Amistós sub-21
Uzbekistan-ESPANYA 13/10, 15.30h
Classificació Eurocopa sub-21
Kazakhstan-ESPANYA 17/10, 15.30h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)