Un eix molt solidificat

A més dels mecanismes i les ordres tàctiques que ha donat Míchel a l’equip per tal que aquest hagi pogut fer un salt endavant, la regularitat i l’estat de forma dels protagonistes en la rereguarda de l’equip també expliquen la millora del rendiment del col·lectiu en l’àmbit defensiu. Enguany no hi ha hagut cap dubte a la porteria i Gazzaniga ha jugat els 90 minuts dels nou partits, mentre que a l’eix defensiu els veterans David López i Daley Blind s’han convertit en uns fixos per al de Vallecas, o bé jugant incrustat amb els pivots en el cas del barceloní o bé com a lateral esquerre, a més de central, el neerlandès. Els dos han jugat 780 i 721 minuts, respectivament, lluny encara d’Eric Garcia, el nou inquilí de la defensa amb cinc titularitats de nivell en les darreres cinc jornades (448 minuts).

La bona entrada del central de Martorell dins l’equip gràcies a la seva bona sortida de pilota ha obligat Míchel, en alguna ocasió, a aplicar un dibuix amb tres centrals amb i sense pilota. En l’últim partit al Nuevo Mirandilla contra el Cadis (0-1), fins i tot el madrileny va col·locar Eric Garcia de lateral dret quan la possessió era andalusa –va passar poc– amb Yan Couto d’extrem. El Girona va acabar el matx a Cadis tancat per un rival que buscava l’empat a la desesperada i un jugador menys, i els gironins amb una línia extraordinària de quatre centrals amb Eric, David López, Juanpe i Blind.