Girona

Una millora que era vital

El Girona s’està mostrant més efectiu en la pressió i més ordenat defensivament en la transició després de pèrdua

Gazzaniga ha lligat tres porteries a zero en nou jornades, una menys que en tot el curs passat (4)

El Girona va acabar el curs passat amb un bon regust de boca després que els de Míchel firmessin una segona volta plena de regularitat que els va permetre lluitar fins a l’última jornada per classificar-se per a la Conference League. Una de les xacres que van acompanyar l’equip durant tota la campanya va ser la fragilitat defensiva i la facilitat amb què encaixava gols del contrari, un aspecte que també va acabar arreglant lleugerament i que aquest any ha acabat millorant amb sensacions i dades al davant. Els gironins van encaixar 55 dianes el curs passat, el cinquè equip més golejat després dels quatre últims classificats –la sort va ser fer-ne 58, el cinquè més golejador–, i van lligar la primera porteria a zero justament en la primera jornada de la segona volta, a Montilivi contra el València (1-0). En total, els blanc-i-vermells van aconseguir quatre porteries a zero –també contra el Barça, l’Elx i el Sevilla–, unes xifres antagòniques a les que està firmant en unes primeres nou jornades de somni.

El Girona ja ha firmat tres porteries a zero en només nou partits i és el cinquè equip que més n’ha aconseguit juntament amb la Real Sociedad, l’Atlético i el Getafe, també amb tres, i només darrere de l’Athletic i el Madrid (5), i el Rayo (4). El total de dianes encaixades per Gazzaniga són onze –el sisè que menys– i la capacitat golejadora dels de Míchel no s’ha aturat gràcies als dinou gols que han fet, dos menys que el Barça (21) i un menys que el Madrid i l’Atleti (20), i és que, el +8 en la diferència de gols és una de les dades més brillants del club en la seva història en la màxima categoria.

Una pressió acurada i l’equilibri entre línies ha dotat l’equip gironí de molta més solidesa defensiva. David López, com a pèndol entre els pivots i els centrals; l’experiència de Daley Blind; les cobertures d’Eric Garcia; l’amplitud de territori que controlen, i amb èxit, Yangel Herrera i Aleix Garcia, i la solidaritat defensiva de la primera línia de pressió formada per Dovbyk o Stuani, Tsygankov, Savinho i Iván Martín, dels primers que salten amb l’ariet, són els principals arguments que han permès al Girona fer un pas endavant en l’aspecte defensiu. I és que, alguns dels onze gols que ha encaixat l’equip han arribat, per sort, amb el resultat de l’enfrontament molt encarat al seu favor.

Els de Míchel continuen trencant registres i superant rècords en un inici de lliga per emmarcar que difícilment podran repetir mai. Segons en la taula i amb una sola derrota encaixada, ja han firmat tantes porteries a zero com en les primeres 29 jornades de la temporada passada. Ara com ara, es fa complicat establir un sostre tant a nivell defensiu com a nivell ofensiu per a un equip que continua creixent i que demostra tenir ambició i un estat de forma envejable dels seus jugadors. En els dos pròxims partits a casa, el Girona té l’oportunitat de continuar fent història.

UN ALTRE MÓN

El curs passat, el Girona va firmar la tercera porteria a zero en la jornada 29 del campionat

LES PORTERIES A ZERO DELS EQUIPS DE PRIMERA DIVISIÓ EN NOU JORNADES

ATHLETIC CLUB 5
Unai Simón (5)
MADRID 5
Kepa Arrizabalaga (4) Lunin (1)
RAYO VALLECANO 4
Dimitrievski (4)
BARÇA 4
Ter Stegen (4)
REAL SOCIEDAD 3
Remiro (4)
GIRONA 3
Paulo Gazzaniga (3)
GETAFE 3
David Soria (3)
ATLÉTICO 3
Oblak (3)
CADIS 2
Ledesma (2)
VILA-REAL 2
Jörgensen (2)
LAS PALMAS 2
Álvaro Vallés (2)
BETIS 2
Rui Silva (2)
OSASUNA 2
Sergio Herrera (2)
MALLORCA 2
Rajkovic (2)
VALÈNCIA 2
Mamardashvili (2)
SEVILLA 2
Dmitrovic (1) Nyland (1)
ALAVÉS 1
Siviera
CAP PORTERIA A ZERO
Granada, Celta i Almeria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)