Girona

Malastrugança extrema

La llarga llista de lesionats del Girona afecta, sobretot, la posició d’extrem, amb Tsygankov i els lesionats de llarga durada Toni Villa, Jastin Garcia i Joel Roca

El Girona, que després de l’entrenament d’avui tindrà descans fins dimarts abans de tornar a preparar el partit del diumenge 22 d’octubre contra l’Almeria, va guanyar dissabte passat al camp del Cadis (0-1) un partit en què els de Míchel van haver de superar un gran handicap. I és que sí, jugar amb superioritat numèrica des dels primers minuts va acabar ajudant molt, però els gironins arribaven a la cita amb una llista de baixes llarguíssima, de nou futbolistes. Un dels inconvenients més importants és que quatre d’ells –Tsygankov, Toni Villa, Jastin i Joel Roca– són extrems, una posició en què els gironins no van sobrats de futbolistes específics. A més, Portu tampoc acabava de girar rodó després de l’entrada criminal de Nacho.

És veritat que el partit a Cadis va ser el primer de la temporada que els gironins van haver d’afrontar amb tantes baixes, però la qüestió més preocupant és que la situació en la posició d’extrem no millorarà de manera imminent, ja que, a diferència d’altres lesionats com Jhon Solís, Borja García o Bernardo, que podrien tornar ben aviat, els quatre extrems de baixa en tenen per més temps. De fet, Tsygankov és qui ha de tornar abans, però de moment es perdrà pràcticament segur els partits a Montilivi contra l’Almeria i el Celta.

Els altres tres extrems lesionats són la confirmació que el Girona té una malastrugança en aquesta posició, perquè tot són absències de llarga durada. Algunes, de fet, de llarguíssima durada. El cas més recent, tot i que arrossegava problemes des d’abans de començar la lliga, és el de Jastin Garcia, que va passar el cap de setmana passat per la sala d’operacions i estarà entre quatre i cinc mesos de baixa. Joel Roca, per la seva banda, es va trencar el lligament encreuat del genoll en la pretemporada i pràcticament es passarà l’any en blanc. Una situació similar a Toni Villa, lesionat a l’abril i amb un pronòstic de gairebé un any de baixa, de manera que tornarà segurament per disputar només el tram final de temporada.

Moltes alternatives

Lògicament, que les lesions s’estiguin concentrant a la posició d’extrem afecta notòriament la planificació de la plantilla, que comptava amb Savinho i Tsygankov com els extrems més purs i els joves Jastin Garcia i Joel Roca com les alternatives més específiques. Aquest és el moment, però, perquè la plantilla demostri el que sempre han defensat Míchel i Quique Cárcel, que està compensada i que té alternatives en totes les posicions. De moment, l’escollit a Cadis per ocupar la banda dreta va ser Iván Martín, tot i que està clar que el basc se sent molt més còmode jugant per dins.

A banda de l’opció d’Iván Martín, que comporta avançar les posicions de David López i Yangel Herrera, les opcions més naturals que té Míchel ara mateix són les de Valery i Portu, més recuperat dels dolors que tenia la setmana passada. En el cas de l’escalenc, la seva entrada en l’onze comportaria que Savinho es recol·loqués a la banda dreta, on no hauria de tenir cap problema. Aquestes dues opcions, però, no són les úniques, ja que les lesions també poden suposar una oportunitat per a Pablo Torre, que podria ocupar la banda esquerra com va fer en la pretemporada, o per a Arnau, que podria tornar al lateral dret avançant la posició de Yan Couto, força acostumat a jugar d’extrem.

DE LLARGA DURADA

Les tres lesions més greus de la plantilla afecten Toni Villa, Jastin Garcia i Joel Roca

Viktor Tsygankov: un mes de baixa

O.R.

L’extrem ucraïnès es va lesionar en el partit contra el Madrid, en què va haver de ser substituït a la mitja part. Tsygankov té una lesió al bíceps femoral de la cama dreta i, segons va informar el club, haurà d’estar aproximadament un mes de baixa, de manera que si compleix els terminis hauria de poder tornar en el partit al camp de l’Osasuna del 4 de novembre. La seva baixa és, segurament, l’absència més important per a Míchel, ja que Tsygankov, tot i haver tingut un rendiment irregular en aquest inici de temporada, en què va alternar grans partits i d’altres amb menys presència, havia estat titular indiscutible en les vuit primeres jornades de lliga.

Jastin Garcia: 4-5 mesos de baixa

O.R.

La gran sensació de la pretemporada va ser Jastin Garcia, que amb les seves actuacions brillants es va guanyar el dret a començar la temporada amb el primer equip. De fet, fins i tot s’esperava que tingués un rol important, si més no disposant de força minuts sortint des de la banqueta. A partir de l’agost, però, va començar a tenir problemes al turmell dret, que ja li havia fet la guitza altres vegades. Per això, els serveis mèdics del club finalment van prendre la decisió que el jove extrem lleidatà passés diumenge passat per la sala d’operacions. Jastin haurà d’estar entre quatre i cinc mesos de baixa per recuperar-se de l’operació i podria tornar durant el mes de març.

Joel Roca: 8-10 mesos de baixa

O.R.

Joel Roca va tenir una gran irrupció durant la pretemporada de la temporada passada i en les primeres jornades de lliga, però les lesions li han fet la guitza contínuament. Al final del curs passat ja va tenir una lesió al tendó del bíceps femoral de la cama esquerra i va estar dos mesos de baixa. El de Camprodon també es va perdre l’inici d’aquesta pretemporada per uns problemes físics, però a l’agost, quan començava a veure la llum, va tenir una greu lesió al genoll durant un entrenament amb el primer equip. Joel Roca es va trencar el lligament encreuat anterior i el menisc extern del genoll esquerre i a finals de mes va haver de passar per la sala d’operacions. El temps estimat de baixa, segons va informar el club, serà d’entre vuit i deu mesos, de manera que el jove extrem ripollès es perdrà probablement tota la temporada.

Toni Villa: 10-12 mesos de baixa

O.R.

La lesió més greu que ha afectat un jugador del Girona últimament és la de Toni Villa. Després de jugar 24 partits de lliga i quan es trobava en el seu millor moment, l’extrem murcià es va lesionar en la primera jugada del partit de la temporada passada al camp del Valladolid, el 22 d’abril, i quatre dies després ja va passar per la sala d’operacions. Toni Villa, amb un trencament en el lligament encreuat anterior i en el lligament col·lateral extern del genoll dret, deia adeu als terrenys de joc durant un període d’entre deu i dotze mesos, segons va informar el club, de manera que no s’espera que torni a jugar pràcticament fins al mes de març. D’aquesta manera, la possibilitat més previsible és que el tram final de temporada serveixi perquè el de Lorquí comenci a recuperar sensacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)