Girona

Yan Couto s’estrena amb l’absoluta

Debut. El brasiler va entrar en el 41’ pel lesionat Danilo en l’empat a un contra la Veneçuela de Yangel (45’)

El lateral del Girona Yan Couto va debutar ahir a la matinada amb la selecció brasilera absoluta en el partit de la tercera jornada de la fase de classificació per al mundial 2026. La canarinha va empatar a un gol contra la Veneçuela de Yangel Herrera, que va disputar la primera part del matx després de veure una targeta groga matinera que el va condicionar. Yan Couto, que ja va entrar a la convocatòria del combinat del seu país per la lesió de Lodi i Vanderson, va veure com el seu debut amb l’absoluta seria precipitat per culpa de la lesió de Danilo en el minut 41. El futbolista cedit pel City al Girona va jugar 49 minuts d’un enfrontament que va acabar 1-1 després que Bello, de semixilena, empatés en el 85’ el gol inicial del central de l’Arsenal Gabriel.

Couto va poder compartir camp amb Ederson, Marquinhos, Gabriel, Arana, Bruno Guimaraes, Casemiro, Rodrygo, Neymar, Vinícius i Richarlison, tot un luxe per al lateral i extrem del Girona, que ha aconseguit complir un somni gràcies al rendiment i l’estat de forma actual que està demostrant com a blanc-i-vermell.

Arnau i Torre, titulars

Arnau Martínez i Pablo Torre també van disputar partits internacionals. En el seu cas ho van fer competint amb la selecció estatal sub-21, que va disputar un amistós a Taixkent, la capital de l’Uzbekistan. El duel es va acabar en taules tot i que els espanyols van estavellar dues pilotes al travesser i van gaudir d’un parell d’arribades clares per desfer el 0-0. Els futbolistes gironins van sortir com a titulars i van disputar només la primera part del primer dels dos partits amistosos programats per la federació per al combinat dirigit per Santi Denia. El pròxim el disputaran dimarts contra Kazakhstan a les 15:30 h .

Blind, inèdit

El central esquerrà del Girona no va gaudir de minuts en el matx que la selecció dels Països Baixos va disputar contra França classificatori per a l’Eurocopa del 2024 a Amsterdam (1-2). Un doblet de Mbappé confirma l’accés dels francesos –han guanyat els sis partits– a la fase final. Els neerlandesos, en canvi, són tercers amb tres punts menys que Grècia.

Avui serà el torn d’Artem Dovbyk, que disputarà el primer dels dos duels clau per al seu país de cara a accedir a la fase final del torneig continental. Ucraïna rep Macedònia avui a les 15:00 h i dimarts visitarà Malta (20:45 h), sis punts en joc que si els guanya deixarien els de l’est davant d’una finalíssima contra Itàlia a casa per tenir opcions.