Girona

El líder torna a l’escenari

El Girona visita el camp del Rayo Vallecano (14 h, Movistar LaLiga) amb l’objectiu de sumar els tres punts per mantenir durant l’aturada un lideratge guanyat a pols

Els gironins encadenen cinc victòries a domicili, però es trobaran al davant un rival que encadena vuit jornades sense conèixer la derrota, tot i haver signat sis empats

Ni el Barça, ni el Madrid ni l’Atlético. L’equip a seguir per tothom aquesta jornada no és cap altre que el Girona, que visita el camp del Rayo Vallecano (14 h) amb l’etiqueta de líder penjada al coll amb molt d’orgull. Una responsabilitat més que benvinguda, però que afegeix més pressió que en altres partits, ja que els gironins saben perfectament que tenen la mirada de tots els seus perseguidors clavada al clatell. Si avui el Girona és capaç d’aconseguir la victòria, s’assegurarà, faci el que faci el Madrid aquesta nit al Bernabéu contra el València, gaudir dues setmanes més del lideratge de primera divisió i viure una aturada de seleccions de la manera més agradable possible. Seria allargar encara més el somni, però és que aquest Girona ja ha demostrat de manera més que sobrada la seva capacitat per convertir els somnis en realitat.

En condicions normals, el partit d’avui seria qualificat com un dels més complicats que ha hagut d’afrontar l’equip fins ara. I de fet és així, perquè els gironins visiten el camp d’un Rayo Vallecano que no posa les coses fàcils a ningú. Sense anar més lluny, els de Francisco encadenen vuit jornades sense conèixer la derrota, ja que no perden des que van encadenar dues derrotes en la tercera jornada contra l’Atlético (0-7) i la quarta jornada contra el Betis (1-0). Des de llavors els de Vallecas han anat sumant sempre, tot i que també és cert que ho han fet a poc a poc, ja que han empatat sis partits i només n’han guanyat dos. L’últim empat, però, més que meritori, al camp del Madrid, que va servir precisament per donar el lideratge al Girona. Un servei més que preciós a Míchel.

Si una cosa han aconseguit els blanc-i-vermells fins ara, però, és que allò més complicat sigui bufar i fer ampolles. Lògicament no ho és, i tampoc ho serà guanyar avui a Vallecas. Però, de motius per creure-hi, n’hi ha un munt. El principal, el grandíssim rendiment que està tenint el Girona aquest curs a domicili, on encara no coneix la derrota després de sis partits. A l’empat al camp de la Real Sociedad, l’han seguit cinc victòries lluny de Montilivi, a les quals intentaran donar continuïtat avui, amb la dificultat afegida que suposa afrontar el segon desplaçament de manera consecutiva després de la victòria dissabte passat al camp de l’Osasuna.

Guanyar-se el descans

Després del partit d’avui, els gironins gaudiran del relatiu descans que suposa l’aturada de seleccions, amb l’excepció dels internacionals. Com sempre, però, arribar a l’aturada amb una victòria donaria una dosi extra de moral als blanc-i-vermells, si és que encara la necessiten, perquè passi el que passi les bones sensacions no abandonaran l’equip d’un dia per l’altre, i menys després de tot el que està aconseguint.

La línia immillorable de resultats, però, convida a pensar que Míchel mantindrà el seu onze de més confiança, sense fer cap canvi en l’onze inicial. Amb David López encara lesionat, Eric Garcia i Blind tornen a ser els grans candidats a ocupar la parella de centrals, sobretot tenint en compte que la velocitat d’Eric pot ser fonamental per tapar la mobilitat i verticalitat del Rayo Vallecano. Qui té més possibilitats d’entrar a l’onze és, per descomptat, Tsygankov, que podria provocar un moviment general de peces en funció de si entra en substitució d’Arnau Martínez, de Yan Couto o d’Iván Martín.

EL LIDERATGE

Si el Girona no guanya, necessita que el Madrid no ho faci per continuar líder

UN SOL DUBTE

Tsygankov, ja en plena forma, és qui té més números per tornar a l’onze

El sis de sis a fora per fer història

Després de la victòria al camp de l’Osasuna la setmana passada (2-4), el Girona té l’oportunitat avui d’obtenir el sis de sis a domicili en dues jornades consecutives, que s’afegiria al sis de sis que els de Míchel van signar a Montilivi. Seria la primera vegada que els gironins guanyen dos partits a fora en dues jornades consecutives a primera divisió, ja que de moment el millor registre són els tres punts sumats el curs passat amb la victòria al camp de l’Athletic (2-3) i la derrota al camp del Getafe (3-2). En la primera etapa, les xifres en aquestes sèries van ser nefastes gairebé sempre. De fet, el curs 2018/19 el Girona va perdre de manera consecutiva als camps de l’Athletic i el Sevilla i, després, del Celta i el Valladolid. El curs anterior, també va quedar en blanc quan va jugar al camp de l’Eibar i el del València, i va sumar dos punts empatant en dues jornades consecutives als camp s de l’Atlético i el Màlaga.

Una llista sense novetats

El Girona ha viscut una setmana molt tranquil·la a la infermeria. En la llista de convocats per al partit d’avui, no hi ha cap novetat respecte a la setmana passada, ja que en l’entrenament d’ahir no es va produir cap incident d’última hora. David López, Toni Villa, Juan Carlos i Borja García continuen de baixa, com els joves en dinàmica de primer equip Artero, Jastin i Joel Roca. L’expedició gironina, amb 21 futbolistes, va viatjar ahir cap a Madrid i tornarà avui després del partit a l’estadi de Vallecas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.