Girona

Una peça molt buscada

Des que Míchel és a la banqueta del Girona, el club, a través del City Group, ha perseguit amb més insistència una figura, la de l’extrem ofensiu. El darrer cas va ser el de Darío Sarmiento, que no va funcionar com s’esperava en el curs de l’ascens, el 2021/22. L’argentí només va jugar nou partits amb el Girona i va encadenar dues lesions que el van deixar durant tot el curs fora de la competició. Una aposta arriscada per un jugador que arribava a Europa amb tan sols 18 anys. Un any abans, Pablo Moreno també aterrava a Montilivi cedit pel conjunt anglès. El davanter, que va jugar alguns partits d’extrem, va jugar dues temporades en qualitat de cedit amb els gironins i va anotar tres gols en 1.126 minuts acumulats. Tot i disposar de la confiança de Francisco com a revulsiu, en el segon curs no va tenir tanta regularitat amb Míchel. Les molèsties musculars i les lesions van frenar la progressió del davanter.

En la primera etapa a l’elit, el Girona va obtenir la cessió de l’extrem colombià Marlos Moreno. El futbolista ja havia tingut experiència a primera divisió amb el Dépor de Gaizka Garitano. El seu joc irregular i la poca confiança de Machín en el futbolista van acabar amb la desvinculació de Moreno del Girona al gener. Durant aquell curs, tot i no provenir del City, també va arribar Boulaya, extrem cedit del Metz, que no va casar amb els gironins i no va tenir sort amb les lesions. El conjunt gironí va aconseguir la permanència i en el segon curs a primera, la temporada 2018/19, va tornar a provar sort a través del City. El conjunt citizen va cedir Patrick Roberts, extrem anglès, al Girona. Tot i despuntar ben aviat –amb 16 anys– al Fulham, Roberts va haver de marxar de la Premier per trobar minuts al Celtic. A Glasgow va viure la seva millor etapa, però quan va tornar a fer el salt a una gran lliga, el jugador no va donar els resultats esperats. En aquell curs, només va jugar 601 minuts, repartits en 19 enfrontaments. De nou, les lesions impedien trobar l’anhelat extrem.

Finalment, Rubén Sobrino, el 2015/16, i Angeliño, sense debutar en el 2016/17, van ser dos extrems també provinents del City. Sobrino va marcar dos gols en 14 matxs. Se’l recorda per haver rendit bé al tram final de curs.

CASOS FALLITS A DALT

Darío, Pablo i Marlos Moreno o Roberts, extrems del City que no han rendit a Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)