Girona

Un extrem de reclam

Sávio Moreira ha estat una de les grans sensacions del Girona amb 5 gols i 4 assistències

La intenció del City Football Group és que el brasiler continuï en el club gironí per tal que evolucioni i sumi experiència

Per intentar entendre l’inici històric de lliga del Girona, s’han de tenir en compte molts aspectes, un d’aquests és l’adaptació dels nous fitxatges i cessions. Si pensem en un nom que hagi destacat molt, segurament a molts aficionats els vindrà al cap el nom de Sávio Moreira, altrament dit Savinho. L’extrem brasiler va aterrar el 13 de juliol cedit a terres gironines. El futbolista reforçava l’atac de l’equip després de jugar tota una temporada en el PSV Eindhoven, cedit de l’ESTAC Troyes francès, que també forma part del City Football Group.

Amb la segona cessió consecutiva del jugador nascut a l’estat d’Espírito Santo després de fitxar pel conjunt francès, ha arribat la seva irrupció al primer nivell del futbol mundial. El Girona, concretament, l’ha posat en el mapa gràcies a un joc vistós i ofensiu que ha permès a Savinho treure el seu millor joc. Velocitat, regateig i definició per deixar bocabadats molts seguidors de la competició. Així com el conjunt de Míchel no deixa indiferent ningú guanyant amb un joc fidel al seu estil, Savinho tampoc ho fa amb la manera de desfer-se de les marques i ser decisiu a la zona d’atac.

Tant és l’interès que ha mostrat que ahir Ferran Soriano, executiu en cap del City Football Group, en una entrevista a El món a RAC1 va declarar el següent: “Savinho es quedarà a Girona tota la temporada. De fet, crec que es quedarà més temporades”, aclarint així la voluntat del club i els propietaris de retenir el futbolista durant algun curs més. La curta edat del futbolista de 19 anys i la seva poca experiència en el primer nivell europeu són dues de les grans raons per les quals el CEO català vol mantenir el futbolista en el segon equip en potencial del grup. El bon moment que travessen el Girona i el jugador fa que es pugui despertar l’interès de grans equips. Ara bé, seria un reclam que ningú va mostrar el curs anterior.

Sense reclam a Europa

El bon ull de la direcció esportiva del club, encapçalada per Quique Cárcel, va permetre al Girona fixar-se en la figura de Savinho. Abans, però, era el Troyes qui havia apostat pel brasiler després d’abonar 7 milions a l’Atlético Mineiro, en què Moreira havia jugat dos anys. Amb unes estadístiques més aviat humils –dos gols anotats al Brasil–, els gals van veure en el jugador unes característiques diferents a la resta. Malgrat tot, mai va acabar de debutar amb la samarreta del Troyes.

El cos tècnic del Girona demanava un perfil de jugador que pogués jugar a les dues bandes, amb habilitats especials a l’últim terç de camp. En l’estructura de Míchel, és molt important que es pugui disposar de jugadors capacitats de marcar les diferències en l’u contra u. Aprofitant que el Troyes estava en l’estructura City, el Girona va veure una oportunitat per apoderar-se del potencial de l’extrem brasiler de 19 anys i reforçar una plantilla a un cost reduït. Una nova aposta dels propietaris per un Girona que estava a punt de destinar bona part dels diners per traspassos adquirint Dovbyk, Yangel Herrera i Iván Martín en propietat.

El curs anterior, amb el PSV, Moreira va tenir menys minuts del que s’esperava. Amb fitxa del filial, en què tampoc va tenir encaix dins l’equip, Savinho va acabar disputant 150 minuts entre vuit partits d’Eredivisie i UEFA en el primer equip. Mai més de mitja hora de joc seguida a dins del terreny de joc en l’equip dirigit per Van Nistelrooy. Una peça revulsiva que va passar desapercebuda pel futbol holandès.

Gols i grans sensacions

Amb la seva primera titularitat, ja es va poder veure que Savinho era un jugador diferent del que s’havia tingut fins al moment. Ubicat a banda esquerra, a cama natural, era capaç de desbordar els rivals per dins i per fora. Sobretot amb gran facilitat per trepitjar línia de fons i centrar. Fins al moment, el brasiler ha fet quatre assistències de gol, liderant l’apartat juntament amb Aleix Garcia i Dovbyk. Al Sánchez Pizjuán, on va completar la seva primera gran actuació jugant els 90 minuts, va firmar jugades de gran qualitat i que van despertar l’interès de molts aficionats en la seva figura. Ara bé, el gol se li va resistir fins a la cinquena jornada, al camp del Granada. A partir d’aquell dia, Savinho ha marcat cinc dianes, una de les quals al camp de San Roque de Lepe en el darrer minut per certificar la classificació dels de Míchel als setzens de final. Un primer tram espectacular.

LA GRAN SENSACIÓ

Sávio Moreira ha meravellat mig món gràcies al seu joc ofensiu i descarat a Girona

BONS NÚMEROS

El brasiler ha anotat 5 gols i 4 assistències sent titular en tots els matxs de lliga (13)

FUTUR LLIGAT?

Soriano expressa la voluntat del club gironí de retenir-lo durant algun curs més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)