Girona

L’Oriola, la nova pedra

El Girona visitarà l’equip alacantí en una segona eliminatòria a partit únic que es disputarà el dijous 7 de desembre a les 21 h, tres dies abans de visitar el Barça

Amb la salvació ja virtual, els gironins afronten el torneig amb ambició

El Girona viu en un estat de placidesa total, la que dona ser el primer classificat de la màxima categoria i segellar, de retruc, el primer i primordial objectiu del curs, la permanència a la categoria –són ja a 27 punts de distància del descens–. És per això que la copa, enguany segur, no molesta en excés a la plantilla de Míchel Sánchez. Per als no habituals en la lliga, que hi veuen opcions de guanyar minuts –costa entrar en un onze força consolidat que fa molt bé les coses–, i també per intentar implantar el bon joc en una competició que, de seguida, et pot acostar a les eliminatòries calentes de cara o creu. Ahir, a la seu de la FEF a Las Rozas, es va dur a terme el sorteig de la segona eliminatòria, que va emparellar els gironins amb l’Oriola en un encreuament que es disputarà a Los Arcos a partit únic el 7 de desembre, tres dies abans de visitar el Barça.

L’Oriola és el desè classificat del grup quart de la segona divisió FEF. Els del Baix Segura es troben tres punts per damunt del descens a tercera FEF, d’on van pujar el curs passat, i a només dos del play-off en un grup molt igualat format també per equips murcians i andalusos, i, sense anar més lluny, l’anterior rival dels de Míchel en la primera eliminatòria, el San Roque de Lepe (penúltim amb només vuit punts).

L’equip alacantí compta amb jugadors joves però el gruix important, la seva columna vertebral, està formada per futbolistes veterans ja amb un recorregut destacat a segona B, segona A i, fins i tot, primera. Dirigits per Óscar Sánchez, els d’Oriola tenen en les seves files a Miguel de las Cuevas, ex de l’Atleti, l’Sporting de Gijón i l’Osasuna (201 partits a primera en total), que està acabant la seva carrera ja amb 37 anys a prop de casa; també Juanmi Callejón, germà de José Callejón, i Armando Ortiz, entre molts altres.

Els futbolistes més inspirats en l’atac en aquest inici de campanya estan sent Juanmi Callejón i Adrián Revilla, amb quatre dianes cadascun. L’Oriola ja va superar en la primera eliminatòria el Nàstic, un altre representant català en el torneig, que no va passar de l’empat a zero i va caure 6-5 en la tanda de penals després d’una pròrroga.

Los Arcos, l’estadi on tindrà lloc el matx el 7 de desembre a les 21 h, és de gespa natural, com ho era el de San Roque, un aspecte que beneficia els gironins a l’hora d’haver d’adaptar-se a un medi diferent al que està acostumat un Girona que l’última vegada que va visitar l’Oriola CF va ser a segona B, el curs 2007/08, l’any que va acabar ascendint a segona A i accedint al futbol professional. Amb Raül Agné a la banqueta hi van empatar a zero en la quarta jornada d’una primera volta increïble dels blanc-i-vermells, en la qual només van perdre dos partits i van deixar encarrilat el títol i la participació posterior en el play-off.

POSICIÓ CÒMODA

A 27 punts del descens, els de Míchel poden veure la copa com una oportunitat

MEITAT DE TAULA

L’Oriola és el desè classificat en el grup quart de 2a FEF amb quinze punts en total

IL·LUSTRES

En la plantilla de l’equip alacantí hi ha veterans com Juanmi Callejón i De las Cuevas

ELS ALTRES CATALANS

L’Espanyol rebrà el Valladolid (2a A) i el Terrassa (2a FEF) rebrà l’Alavés (1a)

EL RIVAL

Nom Oriola CF
Ciutat Oriola (Baix Segura)
Estadi Los Arcos
Aforament: 6.000 espectadors
Socis 1.500
President Eloy Moreno
Categoria 2a FEF (Grup 4)
Entrenador Óscar Sánchez
Pitxitxi Callejón i Adrián Revilla (4)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)