Girona

El visitant més temut

El Girona és el millor equip a domicili de primera després de sumar 19 dels primers 21 punts possibles

Els de Míchel han encadenat sis victòries a fora i han aconseguit dos triomfs en dues jornades consecutives

Els números en general del Girona en el primer terç de competició són increïbles per molt merescuts que siguin gràcies al gran joc desplegat, però els que està aconseguint el conjunt dirigit per Míchel lluny de Montilivi cada vegada costen més d’explicar. Els gironins encapçalen també la classificació a fora de manera solitària i, fins i tot, amb més autoritat que la general. El Girona ha sumat 19 dels 21 punts possibles i els dos que ha deixat escapar van ser en la jornada inaugural al camp de la Real Sociedad (1-1); per tant, la sèrie actual dels blanc-i-vermells, i oberta, és de sis victòries consecutives. Una barbaritat que en tota la història de la lliga només abans havien aconseguit el Barça i el Madrid.

De fet, el Girona ha sumat dues victòries en dues jornades consecutives jugant a domicili, una fita molt complicada d’assolir, com ho va ser la de sumar dues victòries en jornades seguides a Montilivi –contra l’Almeria (5-3) i el Celta (1-0)–. Els triomfs a El Sadar contra l’Osasuna (2-4) i a Vallecas contra el Rayo (1-2) suposen per al club haver aconseguit el sis de sis en jornades consecutives a fora per primera vegada en la màxima categoria. I és que, quan s’havia donat aquesta circumstància, el Girona havia topat amb la dificultat que sempre ha tingut lluny de Montilivi i com a molt havia sumat tres punts d’una de les seves visites. I no va ser en cap de les quatre vegades en què s’ha trobat amb dos partits consecutius com a visitant en la primera etapa del club a l’elit –com a molt dos punts de dos empats el curs 2017/18–. Els tres punts els va aconseguir també el Girona de Míchel la campanya passada quan va encetar la sèrie guanyant a San Mamés (2-3), però va caure al Coliseum (3-2).

Enguany, el Madrid, el Barça i el Rayo, a més del Girona, són els únics equips que han sumat el ple de punts a domicili en dos partits seguits. Aquests quatre equips són els millors equips a fora, si bé el Madrid en va encadenar tres de consecutius ja que els tres primers partits del campionat els va jugar lluny de casa per culpa de les obres al Santiago Bernabéu.

Escenaris de tota mena

El Girona, amb bon joc i en molts moments amb superioritat, ha visitat escenaris importants d’equips, això sí, que no passen el seu millor moment. Si bé els gironins van esgarrapar un punt a Anoeta, un equip que juga la Champions League, els de Míchel han sumat els tres punts al Ramón Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (1-2), al Nuevo Los Cármenes de Granada (2-4), a la Nova Ceràmica contra el Vila-real, amb remuntada inclosa (1-2), al Nuevo Mirandilla de Cadis (0-1) i els dos darrers en camps on els seus equips se solen fer grans a conseqüència de la intensitat i empenta que els ofereix la seva fidel afició, a El Sadar contra l’Osasuna (2-4) i a Vallecas contra el Rayo (1-2).

El Girona, que trenca rècords propis i dels altres equips cada partit que juga i guanya, ja ha sumat tres punts més en només set partits disputats a domicili (19) que en els 19 que hi va jugar en tot el curs passat (16). I és que els de Míchel són a cinc punts del sostre del club a l’elit, amb 24 punts, que es va aconseguir en la temporada de l’estrena.

FITA ACONSEGUIDA

El Girona no havia sumat més de tres punts –el curs passat– en dues sortides seguides

A MÉS DEL GIRONA

El Madrid, el Rayo, i el Barça són els altres que han fet el ple en dos partits seguits a domicili

INCREÏBLE

Els gironins ja han sumat tres punts més en set partits a fora que en els 19 del curs passat

DOS PARTITS SEGUITS A FORA

Curs 2017/18
Eibar-GIRONA (j. 17) 4-1
València-GIRONA (j. 18) 2-1
Atlético-GIRONA (j. 20) 1-1
Màlaga-GIRONA (j. 21) 0-0
Curs 2018/19
Athletic-GIRONA (j. 15) 1-0
Sevilla-GIRONA (j. 16) 2-0
Celta-GIRONA (j. 33) 2-1
Valladolid-GIRONA (j. 34) 1-0
Curs 2022/23
Athletic-GIRONA (j. 23) 2-3
Getafe-GIRONA (j. 24) 3-2
Curs 2023/24
Osasuna-GIRONA (j. 12) 2-4
Rayo-GIRONA (j. 13) 1-2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.