Girona

S’haurà de fer més bo

El Girona empata contra un bon Athletic Club, atura la ratxa triomfal de cinc victòries consecutives i passa a compartir el lideratge amb el Madrid

Els dos equips van gaudir de diverses ocasions, però només Tsygankov (56’) i Iñaki Williams (67’) van estar encertats

El Girona va empatar a un gol contra l’Athletic Club i, a part de veure tallada la seva ratxa triomfal de cinc partits sumant els tres punts, va perdre el lideratge en solitari, ara compartit amb el Madrid. Els gironins continuen a la zona alta de la taula aplicant fidelment el seu estil, tingui al davant els perills que tingui, com ahir els germans Williams, punyals per les bandes. Els de Míchel van poder avançar-se en el marcador gràcies a una diana de Tsygankov, que va rematar al segon pal una centrada de Savinho sense rematador previ, però l’Athletic no va perdonar en una contra magnífica després d’una jugada ofensiva que havia acabat amb Miguel, el lateral esquerre de l’equip, com a extrem dret combinant amb Tsygankov. Tot i que hauria pogut passar qualsevol cosa en el tram final, la falta de punteria va impedir que l’1-1 es mogués.

L’inici del partit va ser de domini altern, tot i que el Girona sempre era l’equip que més i millor proposava. Tot i això, els gironins es van veure lleugerament sorpresos per un Athletic Club que ajustava la pressió de meravella i tancava els espais interiors dels blanc-i-vermells, sense idees clares i desconnectats pel mig del camp amb un entramat de jugadors format per Vesga, De Galarreta, Sancet i Guruzeta, que endarreria la posició per tapar espais i fer cada vegada més feixuga la sortida de pilota, un fet poc habitual. A comptagotes, els bascos van intentar generar ocasions –Guruzeta va avisar a passada de Vesga i Nico Williams cada vegada va fer enfonsar més Arnau, exigint-lo per la banda esquerra–. Les millors ocasions en el primer tram les va tenir Stuani, substitut de Dovbyk en la punta de l’atac. El de Tala va rematar les dues centrades que els companys li van servir, la primera de Miguel, que va enviar a fora, i la segona de Yangel Herrera, que Unai Simón va rebutjar després d’una estirada brutal. L’Athletic va tornar a collar el líder amb rigor tàctic i les idees molt clares. De nou amb ocasions gràcies a la profunditat de Nico Williams, els lleons van fer treballar Gazzaniga amb aproximacions que van posar l’ai al cor als aficionats gironins, que van veure com el seu equip reaccionava al lleuger domini bilbaí trobant la vareta màgica de l’esquerra de Blind. El neerlandès va trobar la manera de fer mal saltant les línies de pressió basques amb canvis de joc carregats d’intenció que buscaven un Savinho amb ganes de gresca. De fet, en una d’aquestes el brasiler va fer la centrada i Yangel Herrera va fer gol, però en la jugada inicial l’extrem partia de fora de joc i el col·legiat va anul·lar la diana (28’).

Un cop a cada banda

El Girona va sortir més decidit a la segona part i de seguida va trobar la manera d’obrir la llauna i avançar-se en el marcador, un fet que feia temps que no podia gaudir. Una bona combinació entre Miguel i Savinho va permetre al brasiler fer una centrada que ningú va aconseguir rematar fins que va arribar al segon pal i Tsygankov no va perdonar al pal curt d’Unai Simón (56’). Montilivi va esclatar d’alegria sabedors els aficionats que l’equip havia fet el més complicat, però en l’afany de voler sempre atacar va descuidar l’esquena i l’Athletic li va fer mal. Miguel va acabar una acció ofensiva en l’extrem oposat i una contra de llibre va permetre a Iñaki Williams, més lliure de marca sense el madrileny a prop, aprofitar una passada de Sancet per posar-hi el cos i superar Gazzaniga (67’). L’empat va deixar més estabornit el Girona que no pas l’1-0 havia deixat el rival. La possessió de la pilota no durava ni dues passades al bàndol gironí i en aquest context la sensació de descontrol era fefaent. Tot i això, tret d’un nou xut d’Iñaki Williams des del vèrtex dret, va ser el Girona qui va tornar a mostrar més sensació de perill amb dues arribades que van tenir Yangel Herrera com a executor –amb els peus als núvols i amb el cap massa creuat– i amb la més clara a les botes de Pablo Torre després d’un eslàlom brutal fent una diagonal a l’estil de Messi. El càntabre va fer un primer control, que va alentir la jugada, i un defensor li va bloquejar el xut en boca de gol (87’).

STUANI

Va rellevar el lesionat Dovbyk i va gaudir de dues ocasions seguides amb el cap

EXIGITS

La pressió ben ajustada dels de Valverde va fer feixuga la sortida de pilota gironina

INTERCANVI DE COPS

Tsygankov va avançar el Girona, però Iñaki Williams va executar una bona contra basca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)