Girona

Stuani, l’insaciable

Estilet. L’ariet uruguaià ha estat clau en les remuntades contra el València i l’Oriola, amb tres dianes en total

Setmana gran per a un Cristhian Stuani que continua engreixant els seus registres golejadors amb la samarreta del Girona. El davanter de Tala ha fet tres dianes en els dos darrers partits, contra el València i l’Oriola, claus per permetre al seu equip poder capgirar resultats adversos i així mantenir el frec a frec amb el Madrid en la lliga –són colíders amb els blancs– i accedir als setzens de final de la copa en el duel de la segona eliminatòria contra els del Baix Segura. Stuani ja no sorprèn ningú. I és que l’instint golejador de l’uruguaià el manté intacte amb 37 anys, i s’erigeix com tot un exemple a seguir per a la resta de companys, que veuen com sortint des de la banqueta aporta tant o més que qualsevol.

Contra el València, Stuani va sortir en el minut 75 en el lloc de David López i amb el resultat de 0-1 a favor dels valencians, però en el 82 ja havia posat la cama al segon pal per rematar una centrada de Yan Couto i en el 88 va molestar com una mosca Mosquera, que es va introduir ell mateix la pilota a la porteria, també a centrada de l’internacional brasiler. En el matx de copa, Stuani es va barallar amb els centrals sense parar fins que va trobar el premi del doblet –tots dos gols amb el cap–, primer a passada de Valery amb el cap al segon pal, canviant de sentit la pilota, i més tard rematant com va poder una centrada de Miguel Gutiérrez per l’esquerra, tot un clínic de davanter d’àrea: “Stuani dins de l’àrea és un dels millors jugadors de la lliga, o el millor. S’hi mou d’una forma especial i sempre és a prop del gol. Està veient porteria i estem feliços per ell”, deia Míchel Sánchez sobre el charrúa després del partit.

Stuani ja ha marcat aquest curs cinc dianes –quatre en la lliga i un en la copa– i s’enfila fins a les 122 en total en partits oficials amb el Girona –a primera, segona A, play-off d’ascens i copa. Aquests registres els ha aconseguit amb 229 enfrontaments (0,53 par matx), una xifra que el situa en tercera posició del rànquing de futbolistes amb més duels defensant la samarreta blanc-i-vermella en el futbol professional. Stuani en suma tres menys que Juanpe, el segon, i quatre menys que Borja García i Àlex Granell, que amb 233 són els qui ens porten més.

EN AUGMENT

122 gols en 229 partits oficials ja suma Stuani des que va arribar, el 2017, procedent del Middlesbrough

LES REACCIONS

A dins de l’àrea Stuani és un dels millors, o el millor, de la lliga; s’hi mou bé, i estem feliços per ell
Míchel Sánchez
entrenador del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)