Girona

Aquest any, res és impossible

El Girona visita el Barça al Lluís Companys (21 h, DAZN) en un duel que tornarà a calibrar les prestacions dels gironins contra l’actual campió de lliga i un dels favorits al títol

Els de Míchel, que saben que patiran, no trairan l’estil que els ha dut a liderar la taula, ser l’equip més golejador i sumar 38 punts de 45

Amb la sensació de no tenir res a perdre i sí molt a guanyar, el Girona intentarà tornar a mostrar al món que el seu joc ha arribat a un nivell tan elevat que no el fa témer enfrontar-se a cap rival. Les casualitats fa setmanes que han quedat arraconades quan es parla i s’analitza la brillant trajectòria de l’equip de Míchel Sánchez en gairebé tota una volta del campionat, i és que les magnífiques ratxes assolides amb només una única derrota en el camí –contra el Madrid a Montilivi (0-3)– i, sobretot, com s’han aconseguit, els han permès guanyar-se el respecte de cada un dels seus adversaris. El Girona visita el Barça (21 h, DAZN), convençut i confiat que el joc que els ha portat fins a comandar la classificació pot clavar un ensurt a un conjunt culer que com a local no voldrà veure’s sorprès de cap manera, i més després d’autoconvèncer-se que les dues últimes victòries contra el Porto i l’Atlético, precisament al Lluís Companys, li han permès esvair els fantasmes.

El Barça, com a condició indispensable, vol vèncer i convèncer, tot i saber que al davant hi tindrà un equip amb la confiança pels núvols i amb uns mecanismes, sobretot ofensius, envejables, fins i tot, pels blaugrana. El conjunt dirigit per Xavi Hernández, com el Girona, només ha perdut un partit en tot el campionat i contra el mateix rival, el Madrid, jugant com a locals (1-2, els blaugrana, i 0-3, els gironins). L’exigència al bàndol culer sempre és màxima però, amb la Champions League aparcada amb l’accés per als vuitens de final ja al sac i encara sense entrar en acció en la copa, el Barça centra els seus esforços a acabar bé la lliga el 2023 i estar a prop del Madrid i el Girona amb la segona volta del torneig per iniciar-se tornant del Nadal. En el camí de trobar la tecla per fer rutllar l’equip en les dues finals contra el Porto i l’Atlético, amb resultats positius per als blaugrana (2-1 i 1-0), Xavi ha optat per desplaçar Kounde al lateral dret –el francès ha respost amb bon nivell– i situar Cancelo a l’esquerre en detriment d’Alejandro Balde, una fórmula que sembla haver convençut el de Terrassa, que ha vist com Christensen, vital amb la baixa d’Iñigo Martínez, arriba a temps de la seva paternitat per formar una parella a l’eix amb Araujo.

Confiança pels núvols

El Girona afronta el duel català contra el Barça pletòric gràcies a encadenar de nou set jornades sense perdre just després de perdre contra el Madrid. El balanç de 19 punts de 21 possibles és el sostre dels gironins a primera –ja el van aconseguir de la primera a la setena jornada– i si sumen els tres punts de la seva visita al feu blaugrana assoliran un nou rècord de partits imbatuts en la màxima categoria i tornaran a ser líders després de l’empat del Madrid contra el Betis. Ara a quatre punts dels barcelonins, els de Míchel senten que l’enfrontament és una gran oportunitat de mostrar al món que també poden competir de tu a tu i amb garanties contra els millors equips del planeta encara que el missatge del tècnic de Vallecas hagi estat caut. Una de les incògnites serà veure amb quina actitud i variacions en els mecanismes habituals, els gironins poden fer mal a un Barça que l’espera amb respecte, que li exigirà potser més que el Madrid i tot, i que presumptament li traurà l’esfèrica, un element vital de l’èxit gironí. D’estils paral·lels, la lluita per la pilota serà una batalla que acabarà sent clau per decantar el matx.

REFETS?

Quan més dubtes hi havia, els de Xavi van vèncer el Porto i l’Atlético en duels clau a casa

EMPAT DEL MADRID

Si el Girona suma els tres punts a Montjuïc tornarà a ser líder en solitari de la lliga

La incògnita, el substitut de Yangel

El Girona afrontarà el primer partit de lliga amb la baixa de Yangel Herrera, que es va lesionar en el tram inicial de l’última jornada contra el València. El veneçolà en tindrà per sis setmanes i això provocarà un mal de cap important per a Míchel Sánchez, que té en el migcampista el millor escuder d’Aleix Garcia i un element més per atacar des de la segona línia. El de Vallecas podria avançar David López a la posició de pivot i jugar al davant del barceloní amb Aleix i Iván Martín, així no perd arribada avançant una mica Aleix Garcia –de pas no asseu ni Eric, ni Blind i pot tenir un lateral més defensiu com Arnau. També podria optar per posar Aleix i Iván Martín al doble pivot però, sense Pablo Torre, Tsygankov, Portu, haurien de repartir-se la mitja punta i l’extrem dret. Aquesta opció mantindria David López a l’eix defensiu per enviar al lateral dret Eric Garcia fent que Arnau fos el damnificat. Fer entrar Ibra o Solís, sembla precipitat.

Setmana neta per al Barça

A diferència del Girona, el Barça ha tingut tota la setmana per preparar el duel català. Els blaugrana han gaudit dels entrenaments necessaris per a una bona preparació del partit, cosa que els de Míchel no, que dijous a la matinada van aterrar a Girona procedents d’Alacant després de jugar la segona eliminatòria de copa contra l’Oriola. En total, els gironins han gaudit d’una sessió divendres i de la d’ahir, tot i que és cert que la majoria dels futbolistes més habituals estaran frescos, ja que alguns es van quedar a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)