Girona

El sostre se’l posarà l’equip

Brillant. El Girona, que ja suma els mateixos 49 punts amb què va acabar el curs passat, va aconseguir a Almeria superar la millor ratxa de jornades sense perdre des que milita a LaLiga

El Girona va sumar a Almeria un punt que el situa líder en solitari de la classificació. Si bé abans del duel, pel joc mostrat i la dinàmica dels dos conjunts, semblava que els de Míchel afrontaven una bona oportunitat per vèncer de nou, al final de l’enfrontament les taules van ser valorades prou positivament per una expedició que va admetre la superioritat del cuer, amb les idees més clares, un plantejament concís i una mentalitat més adient, segurament per les necessitats que té.

Tot i l’empat agredolç, els gironins van aprofitar que el Madrid havia ajornat el partit al camp del Getafe per la disputa de la supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita –es posarà al dia el pròxim 1 de febrer–; per tant, el Girona encapçala en solitari la taula de primera gràcies als 49 punts que suma al final de la vintena jornada, els mateixos que va sumar en les 38 que va disputar en tota la campanya passada i que gairebé li serveixen per accedir a la Conference League. Increïble però cert. L’empat també va servir als de Míchel per continuar invictes a domicili i convertir-se en el millor equip visitant de tots, amb 24 punts dels 30 possibles –ha perdut punts en els empats al camp de la Real, el Betis i l’Almeria.

La gran trajectòria lluny de Montilivi, doncs, queda pràcticament immaculada per a un equip que continua acumulant jornades sense perdre. I és que ja són 12 el total de jornades sense conèixer la derrota des que el Madrid va assaltar Montilivi el 30 de setembre (0-3), l’única ensopegada de tot el curs. Els 12 enfrontaments de lliga actuals són ja la millor sèrie sense perdre de la història del Girona a LaLiga des que hi va aterrar l’estiu del 2008. Un mèrit afegit sent a la màxima categoria, on equips com el Girona estan condemnats a patir i a trobar una regularitat combinada sempre amb alguna derrota.

Igual de brutal

Fins al darrer partit, la millor ratxa dels gironins sense perdre es va aconseguir al final de la temporada 2020/21 amb Francisco com a tècnic de l’equip. El gironins van enllaçar vuit partits de lliga més tres de play-off sense perdre, però en el matx decisiu i clau, en la tornada de la final de la promoció a Montilivi, el Rayo va aconseguir la victòria i l’ascens final en una altra decepció blanc-i-vermella. D’aquella sèrie, encara es manté vigent el rècord de victòries consecutives, set, que enguany s’ha estat a punt d’igualar entre les jornades 2 i 7 del campionat, amb sis victòries increïbles dels de Míchel que els van portar al lideratge de primera, per primera vegada en la seva història, just abans de perdre l’únic duel contra el Madrid. De fet, entre aquests 12 partits sense perdre en la lliga que suma l’equip gironí, s’hi han de comptabilitzar les tres eliminatòries de copa que ha superat contra el San Roque, l’Oriola i l’Elx, que encara elevarien la dinàmica positiva i el mèrit d’aquesta.

En la ratxa actual oberta, el Girona tindrà la possibilitat contra el Sevilla d’ampliar-la una jornada més i, de retruc, de superar la millor marca de punts a primera del club, quan en la campanya d’estrena, la 2017/18, els de Machín van sumar 51 punts en total, una puntuació ben a l’abast quan encara queden 18 jornades per disputar-se.

LÍDERS

Els gironins han aprofitat que el Madrid va ajornar el seu partit per la supercopa

QUE NO S’OBLIDI

Els de Míchel continuen sense perdre cap partit a domicili, on ja són els millors

A PROP DEL RÈCORD

El Girona podria superar la millor marca de punts a primera (51) contra el Sevilla

LES MILLORS SÈRIES A LA LFP

Curs 2023/24* (1a)
12 partits 9V i 3E
30 punts de 36
Curs 2020/21 (2a A)
11 partits 9V i 2E
22 punts de 24 + 3 de ‘play-off’
Curs 2010/11 (2a A)
10 partits 7V i 3E
24 punts de 30
Curs 2011/12 (2a A)
10 partits 6V i 4E
22 punts de 30
Curs 2014/15 (2a A)
10 partits 8V i 2E
23 punts de 27 + 1 de ‘play-off’
Curs 2019/20 (2a A)
9 partits 3V i 6E
15 punts de 27
Curs 2009/10 (2a A)
8 partits 6V i 2E
20 punts de 24
*Ratxa actual oberta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)