Girona

“Guanyar ens deixaria a prop de fer història i necessitem l’afició”

El Girona rep demà el Rayo Vallecano a Montilivi (21.30h) en els vuitens de final de la copa, a partit únic. N’ha parlat el tècnic, Míchel Sánchez.

Les baixes

“Borja, Jastin i Artero estan fent entrenament, però també dies de recuperació. Estan molt a prop de tornar a l’equip, però demà encara no. Eric Garcia i David López estan millor, però hem d’anar pas a pas. Veurem Eric si arriba a diumenge. Toni Villa i Joel Roca són baixa”.

L’empat a Almeria

“Necessito que l’equip estigui més junt, que la nostra idea de viatjar junts es noti més. Hem de fer aquesta millora en defensa i en atac, que l’altre dia ho vam trobar a faltar. L’equip no va estar bé, un partit de 30 que l’equip ha estat pitjor. A vegades és normal”.

Rotacions?

“Sempre he mirat el millor onze per superar l’eliminatòria. Tenim una gran plantilla, qualsevol jugador pot jugar i tinc molta confiança en tothom. Demà farem el millor equip possible per poder superar l’eliminatòria i arribar a quarts de final, que seria un pas més per fer història. El Girona no ha arribat mai a semifinals, i és un bon dia per superar l’eliminatòria i esperar el rival de quarts”.

Juanpe i Blind, amb càrrega

“Em preocupa el partit de demà, no més. És un partit molt difícil que hem de guanyar perquè si no estem fora. Per això necessito la millor versió de l’equip. Farem el millor per intentar guanyar”.

Va anar bé el cop d’Almeria per baixar del núvol?

“És veritat que quan penses que ets invencible, els petits detalls no surten com haurien de sortir. Penso que en els petits detalls vam fallar. És bo sentir al camp que el rival és millor, per estar més despert.”

Duels amb el Rayo

“Espero guanyar, però serà difícil. És un gran equip, porta tres temporades a primera i té jugadors d’un nivell molt alt. Però nosaltres també som un equip difícil de guanyar. Ho hem demostrat aquest any i espero continuar de la mateixa manera. És un partit de sensacions difícils per mi, però de mica en mica hi estic més acostumat.”

Quin Rayo s’espera?

“Ells han tingut més temps per preparar aquest partit que nosaltres. No han jugat el cap de setmana. Per això penso que farà el millor equip que té Francisco al cap. Espero un Rayo per guanyar. Sempre ho han fet i espero un equip que jugarà amb els més habituals; no ho sé.”

L’afició

“Animo a tothom a venir. No sé què hem de fer, els necessitem molt. És un partit que ens deixaria a prop de fer història, a un partit d’estar a semifinals. Per mi és un partit molt important i necessitem la nostra gent. Junts som més forts, i esperem que la gent s’animi a venir. Quan falta una mica d’oxigen, ells ens en donen. Per això espero que l’afició estigui amb nosaltres.”

Més càrrega si guanyen

“M’il·lusiona més que no pas em preocupa. A principi de temporada, tenim diversos objectius. El més important, estar tres temporades a primera. El segon, superar els 51 punts de l’època de Machín. I el tercer, quedar més amunt del desè lloc. El quart és la copa, pensar partit a partit perquè són eliminatòries a partit únic. Cada pas és un pas més. Aquesta ens deixaria a una sola eliminatòria d’arribar a semifinals. Físicament, l’equip està bé. Avui n’hi havia algun amb alguna molèstia de diumenge, però estem bé. I si no guanyem, no serà pel físic. I diumenge estarem preparats, en les millors condicions, n’estic convençut. I quan assolim aquests objectius, lluitarem per altres de més ambiciosos, que ni hi somiàvem. Com arribar a Europa, a la Champions...A vegades l’exigència de fer no està d’acord amb la realitat de dins. Hem de tocar de peus a terra i ser humils per reconèixer que a vegades el rival pot ser millor que nosaltres.”

Tsygankov i Yangel poden ser titulars?

“Necessiten jugar per estar com més aviat millor al ritme de l’equip. La competició no és com l’entrenament, però estan bé i demà poden jugar. Els necessito molt, i en la seva millor versió, ja. Per això penso que han de jugar minuts demà, no sé si al principi o després.”

Rebuda a Francisco

“No és una pregunta per mi, però el conec molt, a ell i al seu cos tècnic, i al Rayo també parlen molt bé d’ells. Estic convençut que la gent aplaudirà el seu retorn. Va fer dos play-off i una feina molt bona, sense la sort de pujar, però crec que tothom té un record molt bo del seu pas per aquí. Tenim gent propera i tothom en parla molt bé.”

Dona avantatge jugar a casa? El Rayo ha guanyat més punts a fora

“L’eliminatòria està al 50%. Serà un partit complicadíssim, amb el petit avantatge que juguem a casa. Jugar a Vallecas seria una dificultat afegida; prefereixo jugar aquí. Espero que es noti aquest petit avantatge, però és un partit molt complicat. Ells han descansat el cap de setmana i nosaltres no; l’han pogut preparat més.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)