Girona

D’il·lusió no en falta

El Girona s’enfronta al Rayo a Montilivi a partit únic en els vuitens de final de la copa (21.30 h, TDP)

Tot i les inclemències i el cansament, els de Míchel no volen renunciar a res per seguir fent història

El Girona disputa avui a la nit els vuitens de final de la copa amb l’objectiu de fer història i igualar el seu sostre en la competició. Llavors, en el curs 2018/19, el del descens, l’equip dirigit per Eusebio Sacristán va haver d’afrontar uns vuitens i uns quarts a doble partit contra l’Atlético i el Real Madrid que van passar massa factura a una plantilla que es va desinflar de mala manera en el tram final fins a caure a les brases. Enguany és una altra història. Si bé és cert que el calendari pressionarà el conjunt de Míchel igualment, el fet que les eliminatòries fins a les semifinals siguin a partit únic amb la possibilitat, com passa en els vuitens d’avui contra el Rayo (a les 21.30 h), de disputar-les a Montilivi, fa que la manera d’afrontar els duels sigui ben diferent.

Fer història és el que està fent el Girona en la lliga, líder en solitari amb un partit més; o sumar 48 punts en una primera volta; o ser el màxim golejador de la categoria amb 46 gols. Però també és superar eliminatòries i mirar de trencar el sostre del club en una competició com la copa. I és que, en cas d’accedir als quarts, els blanc-i-vermells se situarien a només tres partits d’una gran final i això no es pot rebutjar encara que pugui passar factura, signifiqui entrar al sorteig de divendres que ve i haver de jugar els quarts ja la setmana vinent.

Un rival descansat

El Rayo Vallecano de Francisco Rodríguez, que tornarà a Montilivi per primera vegada des que va deixar d’entrenar el Girona, el juny del 2021, arriba a terres gironines més descansat que els de Míchel després que el matx de lliga que havia de disputar contra l’Atlético fos ajornat per la participació dels matalassers en la supercopa disputada a l’Aràbia Saudita. Els de Vallecas no competeixen des del 6 de gener, quan van superar l’Osca (0-2) en els setzens de la copa –en les dues primeres eliminatòries van desfer-se, també sense encaixar gols, de l’Atlético Lugones (0-6) i el Ieclà (0-2)–. I és que els madrilenys han aconseguit aquestes tres porteries a zero en la copa i vuit més en la lliga, un fet que els converteix en un conjunt sòlid i ben treballat que, això sí, paga car les desconnexions i la falta de punteria –ha fet només 18 gols, l’equip que n’ha fet menys, superat pel Cadis (15) i els mateixos que el Mallorca i l’Alavés.

Aquest tornarà a ser un partit especial per a Míchel, que s’enfrontarà a l’equip que porta al cor, l’equip en què es va criar i va créixer com a persona i futbolista i a qui deu tota la trajectòria professional. A Vallecas, Míchel és un ídol per a joves i no tan joves, contents per la bona feina que fa també lluny de la banqueta del Rayo, un dels tres equips amb els quals ha aconseguit l’ascens a primera –els altres dos, l’Osca i el Girona.

Esportivament, el matx tornarà a ser una bona oportunitat per a Jhon Solís de sumar encara més minuts –el colombià ha passat a ser una peça clau en la rotació de la lliga–, fins i tot per a Ibra, tot i que s’espera que la seva sortida es faci efectiva en breu, i, sobretot, per a algun dels joves i els futbolistes que surten recentment d’una lesió i han d’agafar el millor to físic i el ritme de la competició. Potser és agosarat veure Yangel titular però segur que el veneçolà gaudirà d’un bon grapat de minuts. Aleix, sancionat en la lliga per la vermella a Almeria, també tindrà continuïtat, i Tsygankov també estaria dins del grup de jugadors sense prou ritme. La principal incògnita serà a l’eix de la defensa, només amb dos components del primer equip –Juanpe i Blind–, posició en què hi hauria d’haver algun invent per mirar d’oferir descans, com a mínim, a un d’ells.

15 Partits guanyats 5

4 Partits empatats 8

1 Partits perduts 6

46 Gols a favor 18

24 Gols en contra 24

PER AGAFAR RITME

Nova oportunitat per a Solís i per als jugadors que venen d’una lesió, com Yangel o Tsygankov

DOBLE FIL

En cas de passar, el Girona jugarà els quarts de final a partit únic ja la setmana vinent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)