Girona

Història per escriure

El Girona visita l’estadi de Son Moix per enfrontar-se al Mallorca en els quarts de final de copa a partit únic

Els de Míchel volen superar el sostre del club en aquesta competició i plantar-se a les semifinals, l’esglaó previ a una gran final pel títol

Si bé la temporada del Girona ja és històrica, acabi com acabi, els futbolistes dirigits per Míchel Sánchez no en tenen mai prou i aquest vespre intentaran fer-la encara més grossa i deixar enrere el sostre del club en la copa del Rei per plantar-se a les semifinals de la competició, a tan sols dos partits de disputar una gran final per a un títol i que suposaria una marea blanc-i-vermella que es desplaçaria a La Cartuja de Sevilla per viure un fet inimaginable i gairebé irrepetible. Per continuar somiant que tot això és possible, primer els blanc-i-vermells s’han de desfer a partit únic d’un Mallorca que jugarà amb l’avantatge de tenir el suport de la seva gent en uns quarts de final que es disputaran a Son Moix (19.30 h, Movistar+ Copa del Rey).

El conjunt balear viu precisament el seu millor moment del curs després d’haver perdut només un enfrontament de lliga, al Santiago Bernabéu per la mínima (1-0), des del 25 de novembre del 2023, una sèrie prou bona –dues victòries i cinc empats– que ha permès als de Javier el Vasco Aguirre tenir un marge de cinc punts respecte al descens directe a segona A. En la copa, els mallorquins s’han mostrat intractables fins ara ja que han guanyat els quatre partits que han disputat i encara no han encaixat cap diana –contra el Boiro (0-4), el Valle de Egüés (0-3), el Burgos (0-3) i el Tenerife (0-1), aquest últim matx decidit en el minut 120 de la pròrroga amb una diana de l’ariet canadenc Cyle Larin.

També arribava immaculat el Rayo a Montilivi, sense encaixar cap gol i el Girona en va tenir prou amb onze minuts per encarrilar la classificació a uns quarts que ja van disputar per primera i darrera vegada en el curs del descens contra el Real Madrid. Llavors el desgast de jugar a doble partit contra l’Atlético els vuitens i el Madrid els quarts va acabar passant factura als d’Eusebio, que al final es van desinflar de mala manera. Enguany, la dinàmica, l’estat d’ànim, el joc i la confiança que tenen els de Míchel són molt diferents i la bona classificació en la màxima categoria –els gironins són líders en solitari amb un punt més que el Madrid; això sí, amb un partit més que els blancs– donarà l’empenta necessària als gironins en un tram del calendari que pressiona les cames i que acabarà les energies, sobretot, d’alguns futbolistes que no tenen recanvis.

Claus del joc

El Mallorca arriba al duel amb l’única baixa de l’exjugador del Girona Pablo Maffeo, operat del menisc i baixa els pròxims tres mesos, i amb el dubte fins a darrera hora de la decisió que pugui prendre Aguirre sobre el seu jugador franquícia, el golejador Muriqi, que surt d’una lesió de dos mesos i que tot just en el darrer partit de lliga al camp del Vila-real va entrar en la convocatòria i va jugar els darrers deu minuts. En tot cas, els balears sortiran amb una referència en la punta de l’atac que podria ser Larin, el mateix Muriqi o, fins i tot, Abdón Prats, ben secundats per mitjapuntes i un sistema amb tres centrals potents i físics i dos carrilers.

Al Girona hi ha haurà el gran dubte de si Eric Garcia arriba a temps per jugar, tot i que és molt complicat que ho faci i serà llavors Antal qui assumeixi la responsabilitat de compartir l’eix amb Blind. Hi ha altres posicions al camp amb dubtes com la banda dreta sencera i les combinacions amb Arnau, Couto i Tsygankov, o a la mitjapunta amb un Portu en forma i un Pablo Torre apagat darrerament.

EL MALLORCA

No ha rebut cap gol en els 4 partits de copa que ha jugat –contra equips que no són de primera

EL DUBTE

Larin, Muriqi –sense ritme per culpa d’una lesió– o Abdón seran la referència balear

Juanpe, de 2 a 3 setmanes de baixa

Juanpe Ramírez, que va forçar la màquina contra el Sevilla després de fer-se mal en els vuitens de copa contra el Rayo, té una lesió al soli que el mantindrà entre dues i tres setmanes de baixa, el mateix període que li queda a David López per recuperar-se. L’exjugador de l’Espanyol es va fer mal el 21 de desembre contra el Betis i contra el Mallorca deixarà enrere la sanció de quatre partits tot esperant estar al 100%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)