Girona

Ucraïna serà a l’Eurocopa

Seleccions Tsygankov, golejador, i Dovbyk guanyen contra Islàndia (2-1) i Ucraïna es classifica per a l’Eurocopa; Blind juga 87 minuts contra Alemanya i Couto completa la 2a part al Bernabéu

Fins a vuit futbolistes del Girona van tenir minuts ahir en els seus compromisos internacionals. Els que s’hi jugaven més eren Artem Dovbyk i Tsygankov amb una Ucraïna que va aconseguir guanyar Islàndia (2-1) i seran a l’Eurocopa d’aquest estiu a Alemanya. El migcampista blanc-i-vermell ahir va rebre l’alta mèdica al matí i Sergei Rebov ja el va posar en l’onze titular per jugar 87 minuts. Tsygankov va anotar el gol de l’empat i va iniciar la jugada del segon gol, obra de Mudryk en el 84’ de joc. L’exjugador del Dinamo de Kíiv va jugar amb una protecció al genoll bastant visible, però no el va condicionar per fer un partit molt correcte. D’altra banda, Dovbyk va entrar al terreny en el 72’, substituint el davanter del València Roman Yaremchuk, que ahir li va prendre la titularitat.

Daley Blind va ser un altre futbolista de la plantilla del Girona que ahir va disputar gairebé tot el matx. Holanda va caure derrotada contra Alemanya, 2 a 1, i el central neerlandès va jugar 89 minuts. Va ser canviat per Mats Wieffer a les acaballes del joc. Blind va jugar 8 minuts en el primer amistós contra Escòcia de divendres.

Finalment, la selecció espanyola va rebre al Santiago Bernabéu el Brasil, on Yan Couto va tornar a disputar minuts sortint en la represa. El de Coritiba va revolucionar la banda dreta partint de lateral i juntament amb Endrick va donar una altra cara a l’equip de Dorival Júnior. En el darrer minut de l’afegit, Couto va fer una bona centrada que va acabar amb un penal favorable a la canarinha. Paquetá va fer el gol per deixar l’empat a tres final. Savinho s’ho va mirar tot des de la banqueta. L’extrem del Girona ja va fer el debut oficial a Wembley, on el seu equip va poder guanyar per la mínima amb un gol en la segona part d’Endrick.

Les categories inferiors

Els jugadors més joves que ahir van disputar més minuts van ser Jastin Garcia amb la derrota de la sub 20 de Portugal contra Dinamarca (4-1) i el central hongarès Antal Yaakobishvili, que va tornar a completar els 90 minuts, aquesta vegada en la victòria contra la selecció sub 21 del Kazakhstan per 0 a 3. El jove futbolista ha jugat els 180 minuts dels dos partits amistosos.

En el capítol final, hi trobem Pablo Torre, que ahir va jugar tres minuts en el partit de classificació per a l’europeu sub 21. El combinat espanyol va guanyar a Bèlgica, fet que els ha situat en solitari al capdavant de la classificació del grup B, per sobre d’Escòcia i els belgues. Dijous, Torre va jugar la segona part en la derrota contra Eslovàquia sub 21. Va entrar en el lloc de Turrientes. Els compromisos per seleccions ja acaben aquí i tots els futbolistes tornaran en les pròximes hores cap a Girona per reincorporar-se a les ordres de Míchel Sánchez i ja amb la vista posada en el duel de diumenge contra el Betis en la lliga. Un tram decisiu en què el conjunt blanc-i-vermell té com a principal objectiu classificar-se per a la Champions League i no pot perdre més jugadors.