Girona

A l’ull de l’huracà

Dovbyk, Pitxitxi de la lliga, és un dels atractius en el mercat d’estiu

L’ucraïnès té diversos clubs europeus darrere seu, però el Girona es remet a la clàusula

Amb la temporada al sarró i bona part de l’equip de vacances, el Girona ja es comença a perfilar de cares al curs que ve. Queda molta feina per fer, però si una cosa té clara el club i Míchel, és que vol mantenir el bloc de la plantilla. Entre les figures més destacades del mercat gironí hi ha Artem Dovbyk, que ha superat totes les expectatives en la seva primera temporada a terres gironines després de la seva arribada, l’estiu del 2023, provinent del Dnipro-1, per una suma de 7 milions d’euros, el fitxatge més car de la història del Girona, Dovbyk ha demostrat ser una peça clau per a l’equip català. Aquest gran impacte, però, ha fet que el seu nom se situï com un dels futbolistes més cotitzats d’aquest estiu en el panorama europeu. Això no obstant, el club té clar que vol retenir el jugador, que la seva clàusula és propera als 50 milions d’euros i el seu contracte amb el club blanc-i-vermell és fins al juny del 2028, amb el 70% dels drets del futbolista del Girona i el 30% del Midtjylland danès. El Girona, tot i voler mantenir el màxim de jugadors, no escoltarà ofertes inferiors als 40 milions d’euros per l’ex del Dnipro-1.

El davanter ucraïnès ha tingut un impacte significatiu i s’ha convertit en el Pitxitxi de la lliga, amb 24 gols, i en el millor davanter centre d’aquesta temporada, per sobre de jugadors com ara Lewadowski, Morata, Sorloth o Rodrygo, entre d’altres, i ha entrat en el millor onze del curs 2023/24. La seva destresa davant de porteria i la seva gran capacitat per generar ocasions i combinar amb els companys l’han situat com un dels futbolistes més complets en la posició de davanter centre. A més, les lesions l’han respectat, i el seu físic és diferencial per guanyar duels en espais reduïts i oberts, gràcies a la seva punta de velocitat.

El davanter ucraïnès ha jugat 36 partits en la lliga, 32 dels quals com a titular, en total ha acumulat 2.605 minuts, que li han permès fer la millor marca golejadora a primera del Girona, superant així Stuani (21 gols) el curs 2017/18. De les 24 dianes que ha anotat, 6 han estat amb el cap i 7 de penal; la resta, resultat de jugades personals o culminant al primer toc a dins l’àrea.

A més del seu èxit en la lliga espanyola, Dovbyk ha estat una figura important per a la selecció ucraïnesa, contribuint a la seva classificació per a l’Eurocopa 2024, amb gols decisius durant la fase de repesca contra Islàndia i Bòsnia i Hercegovina.

A l’aparador europeu

Ja fa mesos que Dovbyk té diversos equips europeus que li van al darrere, sobretot a Itàlia. El Milan, el Juventus i el Nàpols han estat clubs que s’han interessat per la situació del futbolista i han preguntat a la representació del jugador. En el cas dels napolitans, és una aposta que pot arribar a ser potent, ja que el seu davanter titular, Victor Osimhen, sortirà del club de manera imminent i els del Diego Armando Maradona preveuen fer una inversió en la posició d’ariet, però el fet de no jugar cap competició europea el curs que ve fa que l’opció no sigui tan atractiva per al futbolista ucraïnès.

D’altra banda, el Juventus, que també està molt atent als moviments de Dovbyk, té altres jugadors a la llista de possibles fitxatges, així com el Milan, que no s’espera que es mogui finalment, ja que té altres prioritats abans que el futbolista del Girona. Les tres situacions, de moment, només són sondejos i no hi ha hagut cap oferta formal al club gironí. Al mes de gener també va sortir una informació del The Sun en què es feia ressò de l’interès del Chelsea pel Pitxitxi del Girona. Es va xifrar en 45 milions d’euros la possible oferta, aleshores per fer competència a Nicolas Jackson i fer front a la manca de gol del conjunt blue. Tot i que es podria activar en qualsevol moment, l’opció de la Premier League encara ha d’entrar en escena per fer-se amb Artem Dovbyk. El gol es paga car i a la competició anglesa no hi ha cap problema per pagar les clàusules que es demanen en la lliga espanyola. A l’estiu es decidirà tot.

L’Atlético, ben atent

L’altre maldecap del Girona per retenir Dovbyk és l’Atlético de Madrid, que segons va avançar ahir el Diario AS, el club madrileny ja ha ofert 25 milions pel jugador, oferta que ha estat refusada pel Girona, que es remet a la clàusula i no vol negociar si no arriba als 40. Així doncs, comencen unes setmanes claus per al futur del futbolista a Montilivi, el club colchonero té en Dovbyk el gran objectiu per apuntalar l’atac, amb la possible sortida d’Álvaro Morata, que es planteja sortir de l’Atlético aquest estiu rumb cap a la Juve, vell conegut del castellà, que estarien disposats a pagar per ell. Els madrilenys tampoc compten amb Memphis Depay, que amb la seva sortida durant el mercat, podrien tenir més marge per invertir en una plantilla que es vol renovar en diverses posicions. Un dels objectius de l’Atlético és poder tancar el fitxatge de Dovbyk abans de l’Eurocopa, ja que la possible revaloració del futbolista el podria fer un pèl més inabastable econòmicament.

SI ES VEN, A L’ALÇA

El Pitxitxi de la lliga s’ha guanyat un cartell en el mercat que el Girona aprofitarà

EUROPA EL MIRA

Nàpols, Juventus, Milan, Chelsea i, ara, Atlético s’han interessat per fitxar-lo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)