Girona

Eric, una retenció complicada

El central cedit pel Barça ha estat una peça clau per a Míchel i s’ha erigit com el defensa més golejador de primera

El de Martorell, de moment, tornarà al Barça

La temporada històrica del Girona no s’explica sense el gran rendiment de la majoria dels seus jugadors. Un dels qui més han despuntat, tot i que la seva feina és menys agraïda, és el central Eric Garcia, que ha aprofitat la cessió d’un any procedent del Barça per tornar a recuperar el seu millor nivell de joc, de confiança i de moral per esvair els fantasmes que el van relegar de les convocatòries de la selecció espanyola –això no ha variat tot i el seu excels curs– i, també, dels esquemes tàctics de Xavi Hernández en el conjunt blaugrana.

Eric Garcia va arribar al Girona en els últims sospirs del mercat estival, després d’haver jugat dos enfrontaments amb el Barça i acumular 55 minuts de joc. Després d’una operació rocambolesca a tres bandes entre el City, Barça i el Girona, que va portar João Cancelo al conjunt culer i el de Martorell a terres gironines, el central va passar a ser una peça indispensable per a Míchel Sánchez, que l’ha fet jugar 30 partits de lliga, tots com a titular, en què ha acumulat 2.641 minuts –també va jugar un duel de copa (29 minuts)– i ha fet cinc dianes en total, convertint-se en el defensor de la categoria que més vegades ha perforat la porteria rival, seguit per Dani Carvajal (4), amb qui va desempatar en l’última jornada gràcies al seu gol contra el Granada a Montilivi, i una llarga llista de futbolistes amb tres dianes, com Sergio Ramos (Sevilla), Lejeune (Rayo Vallecano), Yuri (Athletic) o el seu company d’equip David López. El central s’ha destapat amb quatre gols en la segona volta, a més d’assumir cada vegada més un paper protagonista en la sortida de pilota. En el tram sense Blind, de baixa per una lesió, Eric era qui tenia el protagonisme i la missió de trencar línies amb les passades interiors, o a través de conduccions, un paper que amb el neerlandès jugant s’han anat repartint a parts gairebé iguals.

A més, tot i que amb sortida de pilota era un central més juntament amb David López i Blind, el català ha partit del lateral dret en defensa relegant Arnau Martínez a la banqueta i en diverses ocasions Yan Couto al costat del de Premià de Dalt, o en una posició més avançada d’extrem dretà.

Futur en el Barça?

El gran rendiment mostrat com a blanc-i-vermell fa que el futur d’Eric Garcia sigui, ara per ara, lluny de Girona. El jugador té contracte amb els blaugrana fins al 30 de juny del 2026, i haurà de veure i escoltar el plantejament del nou tècnic del Barça, Hansi Flick, per replantejar-se la seva situació: “Per contracte torno al Barça i faré la pretemporada. Una vegada allà es veurà quina és la situació. Sempre he dit que he estat molt feliç en el Girona, amb els meus companys i amb Míchel, a qui tinc una estima molt gran, i Girona sempre serà allà”, deia Eric Garcia després de jugar el partit amb la selecció catalana contra Panamà a la Nova Creu Alta de Sabadell, previ pas per iniciar unes vacances merescudes amb el futur immediat lligat –es vestirà de blaugrana per iniciar la pretemporada a les ordres de Flick–, però esperant quines són realment les intencions de l’alemany amb ell.

Míchel mai ha esquivat lloar el joc i les característiques d’Eric, ideals per a la seva filosofia de joc, i segur que només per això, i pel desig del mateix futbolista, que mai ha amagat l’estima al club, la direcció esportiva estarà ben atenta per si pot repetir l’operació o si es decideix a fer una inversió que podria representar un traspàs d’entre 15 i 20 milions.

ELS NÚMEROS

Eric ha jugat 30 partits de lliga –tots de titular– i ha acumulat 2.641 minuts, amb cinc gols en total

ELS DEFENSES MÉS GOLEJADORS

1. Eric Garcia 5 gols
Girona
2. Dani Carvajal 4
Madrid
3. Sergio Ramos 3
Sevilla
4. Lucas Vázquez 3
Madrid
4. Antonio Raíllo 3
Mallorca
4. Yuri Berchiche 3
Athletic Club
4. Florian Lejeune 3
Rayo Vallecano
4. Sergi Roberto 3
Barça
4. David López 3
Girona
4. Kike Salas 3
Sevilla
4. Jorge Cuenca 3
Vila-real
4. Ricard Sánchez 3
Granada
5. João Cancelo 2
Barça
5. Juanma Herzog 2
Las Palmas
5. Yerson Mosquera 2
Vila-real
5. Miguel Gutiérrez 2
Girona
5. Óscar Mingueza 2
Celta
5. Reinildo Mandava 2
Atlético
5. Axel Witsel 2
Girona

LES REACCIONS

Per contracte torno al Barça i faré la pretemporada. Una vegada allà es veurà quina és la situació, ja parlaré amb qui hagi de parlar
Sempre he dit que he estat molt feliç en el Girona, amb els meus companys i amb Míchel
Eric Garcia
central del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)