Girona

El primer ja és aquí

Ladislav Krejci, que firma fins al 2029 a canvi de 12 milions, inaugura la temporada de fitxatges del Girona

Malgrat l’anunci, el txec es concentrarà a l’Eurocopa amb la seva selecció, que s’estrena dimarts contra Portugal

El Girona es mou ràpid i ja ha tancat un acord amb el central txec Ladislav Krejci, provinent de l’Sparta de Praga, per un import de 12 milions amb variables inclosos. Un acord que ja es va començar a moure fa un parell de setmanes i que es va concretar ahir amb el txec fent un viatge exprés d’Hamburg, on estava concentrat amb la seva selecció, fins a Girona. El futbolista de 25 anys ha signat un contracte amb el conjunt blanc-i-vermell per a les pròximes cinc temporades, fins al juny del 2029, i s’ha convertit en el fitxatge més car de la història del club. Tot i això, s’espera que el fitxatge de Luciano Rodríguez pugui superar aquesta xifra i arribar fins als 15 milions més variables.

Krejci és un central esquerrà amb gran versatilitat, ja que també pot jugar com a pivot i com a central a la dreta. Nascut el 1999, el futbolista va desenvolupar-se a les categories inferiors del FC Zbrojovka Brno, on va fer el salt al futbol professional. El seu talent el va portar a fitxar per l’Sparta de Praga durant la temporada 2019/20. Després d’uns anys sortint des de la banqueta, en el segon tram del curs 2022/23 va irrompre amb força i es va convertir en el defensor més golejador d’Europa i va destacar en l’àmbit defensiu. Aquesta temporada, portant el braçalet de capità, ha marcat 11 gols en totes les competicions, set dels quals en la lliga. Krejci és reconegut per la seva especialitat en el llançament de penals i pel fet de ser una amenaça constant en les pilotes aturades.

Un central molt complet

Amb l’arribada de Krejci, Míchel guanya un jugador polivalent en defensa, amb una excel·lent sortida de pilota, especialment en una línia de tres, que és on el Girona ha destacat més aquest curs, en sistemes de 3-5-2 i 3-4-3. El futbolista txec té una gran vocació ofensiva tot i jugar en la primera línia: destaca per la seva precisió i encert en la passada, tant en camp propi com en camp rival, amb moltes passades verticals que trenquen línies. Krejci ha format part de les categories inferiors de la selecció txeca i, des del 2022, és un dels pilars de l’equip absolut. Durant aquesta Eurocopa es podrà seguir la seva evolució, començant dimarts contra Portugal.

El Girona està pendent de veure què pot fer amb Eric Garcia, que a partir del 30 de juny torna al Barça després de la seva cessió. Això no obstant, el club ja fa temps que treballa per reforçar la línia defensiva i un dels objectius aquest estiu serà fitxar dos jugadors de la demarcació de central. Amb el joc del tècnic de Vallecas, també es busquen perfils polivalents, que puguin resoldre situacions diferents en aspectes tàctics.

Una nova política al club

Aquesta incorporació no només representa una millora significativa en la defensa del Girona, sinó que també marca un punt d’inflexió en la política de fitxatges del club, que aposta per jugadors amb projecció i rendiment immediat. Amb Krejci en propietat, el Girona espera consolidar-se en les competicions europees i fer un altre salt qualitatiu. El txec té experiència en l’Europa League i en partits de classificació per a la Champions i la Conference.

La seva polivalència permetrà al tècnic madrileny experimentar amb diferents sistemes tàctics, tant en la sortida de pilota com en les transicions ofensives. Sobretot en els partits de competició europea, en què acostuma a predominar més el físic i la velocitat entre atac i defensa. Amb aquesta adquisició, el Girona es prepara per a una temporada que promet ser emocionant i plena de reptes, tant en l’àmbit estatal com europeu.

UN DEFENSA ‘KILLER’

El txec ha marcat 21 gols i ha donat 8 assistències en les darreres dues temporades

PUNTS FORTS

Pot jugar com a central, pivot i domina les dues cames; té bona sortida i joc aeri

LA FITXA

Ladislav Krejci
Rosice (República Txeca) 20/4/1999 (25 anys) Alçada: 1,91 m Posició: central
Etapa de formació
Zbrojovka Brno
Etapa de sènior
2016/17
Zbrojovka Brno (1a) 13 p.
2017/18
Zbrojovka Brno (1a) 11 p., 1 g.
2018/19
Zbrojovka Brno (2a) 23 p., 3 g.
2019/20
Sparta de Praga (1a) 23 p.
2020/21
Sparta Praga (1a) 20 p., 8 g.
2021/22
Sparta Praga (1a) 21 p., 5 g.
2022/23
Sparta Praga (1a) 19 p., 13 g.
2023/24
Sparta Praga (1a) 26 p., 8 g.
2024/2025
Girona (1a) ?
Palmarès
- Campió de la lliga txeca 2022/23 i 2023/24 - Campió de la copa txeca 2019/20 i 2023/24
Altres
- Internacional amb la selecció de la República Txeca (10 partits, 3 gols) - 25 partits en competició europea (Champions, Europa i Conference League), comptant eliminatòries prèvies
Debuts
- 19/10/2016 a primera divisió txeca
- 24/3/2022 amb la selecció absoluta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)