Girona

Nous rols a la vista

El Girona té l’objectiu de fer canvis a la porteria, amb una incorporació de nivell que competeixi per la titularitat amb Gazzaniga

Fuidias té contracte i Juan Carlos no, però el veterà té més possibilitats de continuar

Un dels fronts oberts amb més interrogants que té la direcció esportiva del Girona en aquest mercat d’estiu és la porteria. Durant les dues últimes temporades, l’argentí Paulo Gazzaniga, Juan Carlos i el berguedà Toni Fuidas, amb fitxa del filial però completament en dinàmica del primer equip, han estat els encarregats de defensar la porteria gironina i ho han fet amb garanties.

Gazzaniga ha assumit tota la responsabilitat en la lliga des que, en l’11a jornada de la temporada passada, la 2022/23, va robar la titularitat a Juan Carlos. Són 66 partits consecutius sota pals en la competició de la regularitat en què ha encaixat 83 gols. Una mitjana força superior al gol per partit, però que no deixa de ser una conseqüència de l’estil de joc dels gironins, més que una responsabilitat de l’argentí. De fet, aquest curs no hi ha hagut cap tipus de discussió sobre la seva titularitat i Gazzaniga ha completat els 3.420 minuts possibles en la lliga. A més, el porter argentí ha estat capaç de firmar grans actuacions i ha pogut celebrar 12 porteries a zero, un rècord històric per al conjunt gironí en primera divisió.

Juan Carlos, que va poder tornar a gaudir de la primera divisió amb 34 anys –ara en té 36– i Fuidias s’han hagut de repartir les sobres, i és que el castellanomanxec ha disputat quatre partits de copa i el català, tres. Oportunitats molt residuals, però que no han trencat en cap moment la bona sintonia que han demostrat tenir sempre els tres porters del Girona aquests dos últims cursos.

Decisions de pes

Del que passarà les properes setmanes, o fins i tot mesos, a la porteria només hi ha una cosa mig clara, i és que aquest trident es trencarà. Perquè la direcció esportiva, amb Quique Cárcel al capdavant, té clar que vol fitxar un porter. Gazzaniga, de 32 anys, ha complert amb nota aquests dos anys i fa pocs mesos, tot i venir de fitxar en propietat l’estiu passat, va ampliar el seu contracte fins al 2027. Això, però, no li assegura la titularitat la temporada que ve, ja que la idea del club és incorporar un porter de màximes garanties que, com a mínim, pugui competir amb l’argentí per la titularitat. El repte de la lliga de campions augmenta l’exigència en tots els sentits, i també és un atractiu a l’hora de buscar de jugadors, de manera que es confia trobar un porter que pugui assumir la titularitat si Míchel ho considera oportú.

Amb dos porters de garanties lluitant per la titularitat, el Girona té dues idees diferents en ment per a Juan Carlos i Fuidias, i aquí hi entra en joc el tema contractual. Perquè el primer acaba contracte a finals de mes i, en principi, ha de posar el punt final a l’etapa de cinc anys en el Girona, mentre que el segon té contracte per a una temporada més. El guió del club, però, és renovar els dos porters. El cas més delicat és el de Toni Fuidias. El porter de Berga no ha tingut minuts els dos cursos que fa que és en el Girona i encara ho tindrà més difícil per tenir-los el curs que ve, així que el més normal és que deixi el club. El Girona voldria que fos cedit, però per això se l’hauria de renovar abans, però també hi ha l’opció que es desvinculi del club.

El cas de Juan Carlos menja a part. Sense Fuidias el Girona es quedaria sense la figura de tercer porter i, d’entrada, es veu de bon ull que sigui Juan Carlos qui faci aquesta funció, canviant el rol de tenir un porter jove per un de veterà i amb molta experiència. A més, mantenir Juan Carlos vol dir mantenir un dels jugadors que formen part del nucli dur del club els darrers anys i que, tal com ha dit Míchel en incomptables ocasions, ajuden a fer créixer el nivell en el dia a dia.

Mirant la Champions

La continuïtat de Juan Carlos, com pot passar en el cas de Juanpe –també acaba contracte– en la posició de central, té un condicionant important. I és que la construcció de la plantilla està molt condicionada pels requisits d’inscripció en la Champions, en què si els únics jugadors formats al club són Arnau i Valery el Girona haurà de tenir una plantilla de 23 jugadors, sense comptar els joves del filial. Una opció, però, seria que Juan Carlos acceptés quedar fora de llista europea i jugar només lliga i copa.

GAZZANIGA

Fitxar un porter de màximes garanties és una de les prioritats d’aquest estiu
Ve de 12 partits sense encaixar en la lliga, però haurà de suar per mantenir el lloc

JUAN CARLOS

Acaba contracte, però té molts números de renovar i ser el tercer porter

FUIDIAS

Amb contracte fins al 2025, es preveu que marxi. Cessió si renova i, si no, desvinculat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.